Gustaw Fijak 25.05.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 no tak, ale 1,5+1,5 to w dumie 3 wiec wszystyko się zgadza ale trzeba mieć szczęście żeby tak akurat ułożyć. Poza tym chyba faktycznie tak jest, że wymiary dotyczą w większej mierze partii a nie ogółu. teoretycznie tak, ale zawsze mozna ukladac wyrównując od wewnetrznych scian, gorzej maja tylko Ci którzy wybieraja pustaki szlifowane i na wysokosci maja roznice w wymiarach o zgrozo współczuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paco16 28.05.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Panowie, Panowie , przestraszycie wszystkich potencjalnych inwestorów, by broń Boże nie kupowali Ytonga !a jak ma się to do rzeczywistości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 30.05.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 inwestor z doswiadczenia wie co dobre kwestia lezy tylko w tym zy mial do czynienia z jednym czy z kilkoma produktami. Co do rzeczywistości nie chwal dnia przed zachodem slonca, bo moze sie okazac ze kuples kota w worku, wypowiadac nalezy sie po skonczonej inwestycji i tak naprawde kilku budowach, inaczej moglo sie nam poszczescic, moglismy miec pecha. Stawiać i tak nalezy na sprawdzony produkt, lepiej na wstepie doplacic niż pozniej dokladc znacznie wiecej na zniwelowanie potencjalnych bledow materialowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 30.05.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 otóż to. Czy to Ytong czy Solbet, zdarzają się po obu stronach komentarze, że z bloczkami jest coś nie tak. To normalna rzecz (ale fakt faktem o Ytongu zdarza mi sie słyszeć dużo częściej). No i często też składy ponoszą winę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 09.06.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 sklad moze zle skladowac, zle zaladowac nieodpowiednio zabezpieczyc, ale jak slysze wciaz ze ytong ma niewlasciwe wymiary to juz mi sie lampka zapala, jednak tych zlych opinii o solbecie jest znacznie mniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 14.06.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 A co powiecie na strop systemowy Ytong ? Nam wykonawca zaproponował, wyszło trochę drożej niż tradycyjny, ale ma być bez stempli, desek, równo i szybciej - podzielcie się informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 15.06.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Dla mie fajna sprawa ale nie sądzę,że wyszło tylko trochę drożej,z tego co sobie liczyłem to kosztuje majątek.Z ciekawości ile za taki strop ? wycenił nam 19 tyś netto a powierzchnie na górze mamy po podłogach 115 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 05.08.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Heejjo, Bhm, jeśli nie za późno... Mam strop z Ytonga (w trzech miejscach płyty "wyciągnięte" < balkony>) . I gdybym budowała drugi dom, to też w tym systemie. Nie zastanawiaj się. Nadproża też systemowe bierz. Gość z kamerą termowizyjną zachwycony był. A z jakiego bloczka budujesz? I kto ci stawia ten domek? Widzę, że z moich okolic jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 05.08.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 pewnie ze jest sens z systemowo, bo raz ze szybciej dwa ze pewniej, pytanie sie nasuwa nastepujace, czy koniecznie ma byc to tak mocno promowany ytong ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 05.08.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 ... pytanie sie nasuwa nastepujace, czy koniecznie ma byc to tak mocno promowany ytong ;> Czy ja wiem czy mocno, jak okiem spojrzeć domy wokół z porothermu budowane, z Ytonga to są rodzynki więc, trudniej o wymianę doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.08.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Solbet nie ma systemowego stropu? Jeśli nie, czy można zastosować strop Ytonga?Bhm budujesz z YTONGA jednowarstwowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.08.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A ja nie slyszalam nic o Termalice ale wejde na ich stronce i pobadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 05.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Solbet nie ma systemowego stropu? Jeśli nie, czy można zastosować strop Ytonga? Bhm budujesz z YTONGA jednowarstwowego? Witaj buduje z bloczków 24 - 600 i na to 15 cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osienia 06.08.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam, właśnie zaczynam budowę bet. kom. 24 cm +ocieplenie. Zastanawiałem się nad całym systemem ytonga. Po poważnej rozmowie z dystrybutorem mat. budowlanych pozostały tylko bloczki na ściany. Dlaczego??? Ponieważ zakrywając wszystko ociepleniem nie dostajemy nic w zamian od systemowych elementów ( nadproży, stropu, ocieplenia wieńca itd.) przykład do mojego domku strop teriwa-ok. 6000pln strop ytong w luźnym liczeniu ok 20000pln. Moim zdaniem po wielu godzinach czytania internetu i zastanawiania się szkoda pieniędzy na systemowe budowanie przy stosowaniu ocieplenia, ma to tylko sens przy ścianie jednowarstwowej porządnie wykonanej. Natomiast czy w naszej strefie klimatycznej ściana jednowarstwowa ma sens to inna dyskusja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 16.08.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Solbet jakotakiego stropu systemowego nie posiada, ale robi stropy teriva z tego co mi wiadomo no i posiadają systemowe nadproża, wiec minimalizują mostki. A te stropy z Ytonga jakie przenoszą obciążenia, bo niby sązbrojone, ale jakoś nie jetsem pewny co do nośności mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravel30 28.10.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) Mam domek systemowy w ytongu z ich stropem-strop strasznie przenosi dźwięki i jest akustyczny, mieszkam parę lat i powiem że zastanowiłbym się jeszcze raz nad wyborem tego materiału, niestety pęka przy murłacie i dodam że brałem ekipę z certyfikatem xelli, ściana jednowarstwowa 40cm, gdzieniegdzie niestety widoczne małe szczeliny -klejone na klej ytonga, dom otynkowany tynkiem cem-wap 1,5 cm z perlitem, teraz wybrałbym maxa na zaprawę ciepłochronną standartowa grubość plus styropian 20cm http://kancelaria-sliwinska.pl Edytowane 11 Listopada 2015 przez ravel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekw14 08.11.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam, też mam YTONGA 40 cm, PP2/04. Stropy z płyt betonowych, w sumie grubość stropu ma z 20cm. Jak miałbym budować 2 raz to też z YTONGA. Stoi na lanych fundamentach. 7 rok i nic go nie rusza, poza tym ciepło i niewielkie koszty ogrzewania, wg mnie ceramika jest zimna i już.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts