Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beton komórkowy Ytong - róznice

Recommended Posts

no tak, ale 1,5+1,5 to w dumie 3 wiec wszystyko się zgadza ;) ale trzeba mieć szczęście żeby tak akurat ułożyć. Poza tym chyba faktycznie tak jest, że wymiary dotyczą w większej mierze partii a nie ogółu.

teoretycznie tak, ale zawsze mozna ukladac wyrównując od wewnetrznych scian, gorzej maja tylko Ci którzy wybieraja pustaki szlifowane i na wysokosci maja roznice w wymiarach o zgrozo współczuje!

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

inwestor z doswiadczenia wie co dobre kwestia lezy tylko w tym zy mial do czynienia z jednym czy z kilkoma produktami. Co do rzeczywistości nie chwal dnia przed zachodem slonca, bo moze sie okazac ze kuples kota w worku, wypowiadac nalezy sie po skonczonej inwestycji i tak naprawde kilku budowach, inaczej moglo sie nam poszczescic, moglismy miec pecha.

Stawiać i tak nalezy na sprawdzony produkt, lepiej na wstepie doplacic niż pozniej dokladc znacznie wiecej na zniwelowanie potencjalnych bledow materialowych.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Heejjo,

Bhm
, jeśli nie za późno...

Mam strop z Ytonga (w trzech miejscach płyty "wyciągnięte" < balkony>) . I gdybym budowała drugi dom, to też w tym systemie. Nie zastanawiaj się. Nadproża też systemowe bierz.

Gość z kamerą termowizyjną zachwycony był.

A z jakiego bloczka budujesz? I kto ci stawia ten domek?

Widzę, że z moich okolic jesteś.

Witam, właśnie zaczynam budowę bet. kom. 24 cm +ocieplenie. Zastanawiałem się nad całym systemem ytonga. Po poważnej rozmowie z dystrybutorem mat. budowlanych pozostały tylko bloczki na ściany. Dlaczego??? Ponieważ zakrywając wszystko ociepleniem nie dostajemy nic w zamian od systemowych elementów ( nadproży, stropu, ocieplenia wieńca itd.) przykład do mojego domku strop teriwa-ok. 6000pln strop ytong w luźnym liczeniu ok 20000pln. Moim zdaniem po wielu godzinach czytania internetu i zastanawiania się szkoda pieniędzy na systemowe budowanie przy stosowaniu ocieplenia, ma to tylko sens przy ścianie jednowarstwowej porządnie wykonanej. Natomiast czy w naszej strefie klimatycznej ściana jednowarstwowa ma sens to inna dyskusja. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
Mam domek systemowy w ytongu z ich stropem-strop strasznie przenosi dźwięki i jest akustyczny, mieszkam parę lat i powiem że zastanowiłbym się jeszcze raz nad wyborem tego materiału, niestety pęka przy murłacie i dodam że brałem ekipę z certyfikatem xelli, ściana jednowarstwowa 40cm, gdzieniegdzie niestety widoczne małe szczeliny -klejone na klej ytonga, dom otynkowany tynkiem cem-wap 1,5 cm z perlitem, teraz wybrałbym maxa na zaprawę ciepłochronną standartowa grubość plus styropian 20cm http://kancelaria-sliwinska.pl Edytowane przez ravel30

• 2 weeks później...