Gustaw Fijak 27.04.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 dajac 15cm grafitowego albo 20cm zwyklego styropianu dla sciany 24cm uzyskamy bardzo dobre wyniki wiec to jest najlepsza sciana na rynkuco do kleju, no prosze cie jakie przeswity, na zaprawi masz wieksze mostki niz na kleju gdzie nie masz praktycznie zadnych, widocznie ekipa nigdy nie kleila tylko tradycyjnie murowala bo inaczej nie potrafia...dwa i tak ocieplasz mur wiec juz nawet gdyby zapomnieli dac klej to masz izolacje, tynk wewnatrz!1W nie wyobrazam sobie inaczej niz na klej jaki ma sens sciana 1W na tradycyjnej zaprawie - koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 30.04.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 @Gustaw Fijak - Wyjaśnij proszę różnicę między grafitowym a innym styropianem- czy jest 25% ''cieplejszy''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bossik 03.05.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Dużo słyszałem o firmie Xella. Robił ktoś z was u nich zakupy przez internet? Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 04.05.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 bez sensu polityka firmy. Robią sami sobie konkurencję sprzedając bezpośrednio do ludzi i trochę niefajnie z ich strony względem składów. Taki Solbet czy H+H tak nie robią. Ale cóż tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paco16 07.05.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 ceny w jakich mają np. bloczki są zaporowe i podejrzewam, że sprzedaż jest na minimalnym poziomie jeżeli w ogóle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 09.05.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a nie wystawiają przypadkiej w tej samej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paco16 10.05.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 tzn? ja mam na myśli porównanie cen w hurtowniach budowlanych z tymi ze sklepu xelli to jakiś kosmos w ogóle, gdyż różnica jest tak duża,że mam wątpliwości czy udaje się xelli coś przez ten sklep sprzedać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 10.05.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 to są ceny tzw sto, czyli wyjściowe katalogowe. Skład budowlany kupuję od ceny wyjściowej na rabacie powiedzmy -30%. Klientowi oddaje 20% i dla siebie zatrzymuję 10%. Xella bardzo dobrze robi, że umieszcza tam ceny katalogowe, bo w ten sposób nie psuje handlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paco16 12.05.2011 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 ależ oczywiście dokładnie to miałem na mysli tylko po co uruchamiać sklep widmo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 12.05.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 żeby iść z duchem czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bossik 15.05.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 No właśnie ten sklep to nie tylko bloczki ale i niektóre narzędzia np. kielnia czy gilotyna. Ale czy ktoś z was robił tam zakupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 16.05.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 aj, zrozumiałem na odwrót.Narzędzia pewnie też. Ale nie popieram tego pomysłu, taka nieuczciwa i szemrana zagrywka jak na moje oko. Nie do końca fair. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 17.05.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ceny w sklepie xelli to ceny 100.Trzeba złożyć zamówienie i negocjować cenę zakupu-tak działa ten system w ich sklepie.Oni Ci proponują ceny a Ty im składasz kontr ofertę i tak do ewentualnego skutku.Ja nie skorzystałem finalnie z ich ofert bo chcieli mi wysłać zamówienie aż 4 transportami po 1000 pln każdy. Chore.To samo kupiłem w Polsce taniej i przyszło dwoma transportami bez gadania i kombinowania. Dzisiaj wiem, że Ytong-a bym nie kupił nigdy więcej. Bardzo niedokładne bloczki, trzeba docierać bo każdy ma inny wymiar.Wszystkie rogi wyciągnięte do góry, boki krzywe w łuk. Masakra.Ktoś kto nigdy nie murował sam na klej ten nie ma pojęcia o tym co to za szajs.Nie wierzę też w ściany jednowarstwowe, pic na wodę , marketingowy bełkot. Ciepła ściana musi byc docieplona wełną lub styropianem inaczej nie będzie to funkcjonowało jak należy. Taniej też nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 17.05.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 @Gustaw Fijak - Wyjaśnij proszę różnicę między grafitowym a innym styropianem- czy jest 25% ''cieplejszy''? google i masz odpowiedz na kazde swoje pytanie, ja osobiscie wole wiecej zwyklego, chyba ze sciana wychodzi zbyt potezna i to moze przytłaczać. jezeli natomiast masz szkielet 24cm i oblozysz go grubym styro juz tak zle to nie wyglada. Pamietajmy ze styropian styropianowi nie rowny, czesto spotkac sie mozna z przeklamanymi parametrami. I tu znowu sprawdza sie powiedzenie ten drozszy moze jednak byc lepszy - choc nie zawsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 17.05.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 co do jakosci ytonga, hmmm zastanawiajace bo uwazalem ze oni jak i solbet trzymaja jakosc, co prawda pojawia sie kilka wpisow ze ytong cos ma skopane, ale mysle ze ci liczacy sie producenci az takich bledow nie popelniajagreyzone jak duza partia byla ktora oszacowales, to byl 1% bloczkow czy moze 10%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 18.05.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dzisiaj wiem, że Ytong-a bym nie kupił nigdy więcej. Bardzo niedokładne bloczki, trzeba docierać bo każdy ma inny wymiar. Wszystkie rogi wyciągnięte do góry, boki krzywe w łuk. Masakra. Ktoś kto nigdy nie murował sam na klej ten nie ma pojęcia o tym co to za szajs. Nie wierzę też w ściany jednowarstwowe, pic na wodę , marketingowy bełkot. Ciepła ściana musi byc docieplona wełną lub styropianem inaczej nie będzie to funkcjonowało jak należy. Taniej też nie będzie. Jak nie lubię Ytonga, choćby za politykę ich firmy tak ciężko mi w coś takiego uwierzyć. Ale sam nie sprawdzałem bo jak powiedziałem Ytonga nie lubię. Co do Solbetu spokojnie mogę powiedzieć, że jakość jest bardzo dobra i uczciwa i nawet H+H w jedynej fabryce trzymającej wymiary się sprawdza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 19.05.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 wiesz ja osobiscie tez wole solbetowy wyrob, ale klienci czesto sluchaja sie odgornie opinii innych wiec jak w jego partii ytongowej zdazyly sie kwiatki to juz cos moze to oznaczac, nie patrzymy na jakosc tylko na to co polecaja nami inni - tu trzeba uwazac, bo placz pozniej bedzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 22.05.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Nie wiem jak Ytong bo buduje z Solbetu.Ma odchyłki w pionie (b.mało) i poziomie rzędu 1-4 mm. Jak równam po stronie wew ściany to po zew widać gołym okiem nierówności. Pyknę kiedyś foty to zapodam.Generalnie nie narzekam, to był trafny wybór i tańszy o jakieś 2 klocki od Ytonga. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 23.05.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 ciekawe, bo generalnie oscyluja w wartosciach 1,5mm na dlugosci i szerokoscii 1mm na wysokosci. Jedna partia do ciebie dojechala czy domawiane byly bloczki, bo choc rozmiar do zaakcepowania nie wspominajac o roznicach w cenie to siekawe jak to jest finalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 23.05.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 no tak, ale 1,5+1,5 to w dumie 3 wiec wszystyko się zgadza ale trzeba mieć szczęście żeby tak akurat ułożyć. Poza tym chyba faktycznie tak jest, że wymiary dotyczą w większej mierze partii a nie ogółu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts