Rafał73 16.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Witam Szczęśliwie zbliżam się do końca budowy. Do zrobienia pozostała mi m. in. elewacja. Nie spieszyłem się z tym, bo w ścianie trójwarstwowej mam 12 cm styropianu. Z racji konstrukcji ściany i dość dobrych parametrów termicznych, jak też mniejszych kosztów - chcę zrobić elewację tradycyjną, cementowo - wapienną. Tak mi bynajmniej poradzono, sam się na tym nie znam. Mam pytanie (kierując się potencjalnymi oszczędnościami), czy istnieje jakiś sposób nadania koloru tynku tradycyjnego "w masie"? Czy są farby do tego przeznaczone? Nie chodzi mi o kolor stosowany często w zaprawie łączącej klinkier, ciemnej - moja żona by się zapewne na ciemny dom nie zgodziła ; ) Co sądzicie o tynku cementowo - wapiennym (niekoniecznie o "baranku", można zrobić w gładzi), czy rzeczywiście jest to tynk trwały? Czy zamiast kłaść go i potem malować, można kłaść tynk pomalowany w masie?? PozdrawiamRafał Edytowane 17 Marca 2011 przez Rafał73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts