Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego tak tanio

Never

Recommended Posts

Maciej. ja dalem jako przyklad budowe domu z bala toczonego. Nie jest to jedyna technologia ktora wymaga takiego a nie innego modus operandi. Wynika ona jednak z przepisów celno-podatkowych Federacji Rosyjskiej i niestety z braku w Polsce sensownej oferty (technicznej i cenowej)na obróbkę drewna.Ale to juz inna bajka.

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

petervdo stawia z cieślami i myślę że mógłby trochę napisać co nieco o tym o tym w ramach właśnie takiego poradnika dla tych co zaczynają :)

mam nadzieję, że coś pomogę ;)

tak jak pisałem wcześniej najpierw jednak trzeba zdecydować się / wybrać wykonawcę

każdy ma swoje przyzwyczajenia i preferencje .. może nie podjąć się stawiania z powierzonego materiału (z różnych przyczyn)

ja akurat byłem w sytuacji, że miałem udział w zakupie drzewa .. sam byłem na wskazanym tartaku (jak pisałem wcześniej - poleconym), trochę się potargowałem i zarezerwowałem

dlaczego polecony tartak ? może wykonawca ma jakiś udział .. nie wiem ... ale jedno ważne mógł sobie "powybierać" ze stosu co mu pasuje

przetarcie, transport na plac budowy .. hmm jak pojechałem już było na miejscu ;) .. chociaż troszkę tartak o transport ponaglałem .. wożą cały czas

jutro jadę zobaczyć co ciekawego przez tydzień urosło .. mam blisko (100km) więc okazja się zawsze znajdzie ;) .. no i wykonawca kilku decyzji już oczekuje ..

jaka podbitka, ściany szczytowe i takie drobiazgi .. musi odpowiednio materiał poprowadzić ;)