dizers 17.03.2011 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 witajcie, kochani forumowicze mam mały problem głównie a architektem ale tak to jest jak się wybiera opcję "tanio" ale do rzeczy ... Otóż mam wąską działkę i to jeszcze w kształcie trójkąta ,nie będe sie rozpisywał za wiele ... z wypisu warunków zabudowy wynika iz jedyną opcją jest usytułowanie budynku w granicy sąsiadującej działki. I tu ok ,natomiast z drugiej strony znajduje się droga publiczna o oznaczeniu "ciąg pieszo-jezdny KDX". Wg. przepisów jakie obowiązuja w moim mieście minimalna odległość budynku od drogi to 6m. Problem w tym iż (z uwagi na nietypowy kształt działki) w najwęższym miejscu jest 3,5m. Miasto w odpowiedzi na pismo skierowane do nich z zapytaniem o ewentualną możliwość przyjęcia projektu z tą odległościa 3,5m stwierdziło że nie ma szczególnych okoliczności do tego aby się do naszej prośby przychylić oraz sugerują przesunięcie domu w stronę ogrodu. My tego nie chcemy ponieważ działka jest mała 639m2 i chcemy mieć też trochę ogrodu żeby przynajmniej dzieci miały sie gdzie bawić. W związku z tym moje pytanie .... co moge podac jako szczególną okoliczność ? w linku mój plan sytuacyjny http://img715.imageshack.us/img715/5380/placyk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts