Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

musze Wam powiedzieć ze powoli trace cierpliwość do architekta wnetrz, generalnie wizualizacje mialy byc po 14 dniach , wstępne były po 18, dziś mija 5 tygodni a ja nadal nie mam nic!, miały byc przed weekendem ,ale pisal ze sie nie wyrobi, fakt ze jakos mi sie nie spieszy ale wkurza mnie jak ktos obiecuje a nie dotrzymuje slowa :(

no to mam powazny konflikt z architektem..... nie wiem co robic, wpłaciłam zaliczke i chyba pojdzie na straty :(

umowy nie podpisałam , choć mam udokumentowaną wpłatę i zakres prac, projekt obejmuje przedsionek, hol, łazienka, pralnia, salon, kuchnia, sypialnia, garderoba

miało byc tak:

• 2 proponowane warianty aranżacji domu – zwymiarowane rzuty ścian wraz z aranżacją pomieszczeń w skali 1:50 – zwymiarowane widoki ścian z uwzględnieniem poszczególnych materiałów oraz elementów wyposażenia wraz z opisem w skali 1:25 – 3 wizualizacje wybranych fragmentów projektu – opis techniczny
  • Możliwość otrzymania rysunków 3D w 3 wariantach kolorystycznych projektowanego wnętrza
  • Projekt realizowany w ciągu 14 dni

- garderoba wogóle nie zaprojektowana

-łazienka- 1 nieistotna zmiana, reszta nadal nie poprawione, sama musze wyliczyc ilosc plytek

-hol- cale zaprojektowanie polegało na wrysowaniu 3 punktów świetlnych :wtf:

- kuchnia- źle była wrysowana wnęka,drzwi do spizarki- nie porawione, prosiłam o zmianę kolorów frontów- nie doczekałam sie,

dużo bledow np na wizu jest okap a na rzucie go nie ma

-sypialnia- wrysowane tylko łózko i lampa sufitowa

projektant miał o tyle lepiej ze w zasadzie wiem co i jak ma byc wiec nie musi sie wysilać tylko przelać to na papier - tylko ze nie poprawia to co jest źle

-

Niedobrze, bo to taki ferment na poczatku - aż strach się bać co będzie dalej...

Ale walcz - albo o odebranie zaliczki (może cześciowo chociaz) albo o projekt który Cię zadowoli w 100%

Ja byłam tak zmeczona współpracą z naszym architektem przy projekcie domu, ze pod koniec machnełam reka i wzięłam wszytsko z dobrodziejstwem inwentarza - teraz będe się z tym meczyc do konca życia:/

Tak na szybko: próbowałaś dać wannę na ścianę z sedesem, sedes na przeciwnej a umywalkę pod okno? :confused:

dobry pomysł z ustawieniem wanny na ścianie z sedesem, ale umywalka pod oknem już mniej mi się podoba - wolałabym lustro nad umywalką - chyba że umywalka byłaby ustawiona bokiem do okna