Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, nie wiem czemu tu u Ciebie tak mało komentarzy, ale skoro już obejrzałam to się wypowiem publicznie

1. Kuchnia- wnęka na wysoką zabudowę - b udany pomysł, wolę kuchnię z rzędem szafek niż z takim klasycznym okapem. Ale jednocześnie nie jestem zwolennikiem okapów teleskopowych (posiadaczka w poprzednim mieszkaniu - okap głośny i przeszkadzało mi, że wysuwał się na poziomie mojego czubka głowy i się non stop uderzałam). A może jakieś fantazyjniejsze kształty???

2. Drzwi -dość mocno zabudowane, nie mój styl do końca bo ja do wnętrz wolę więćej szybek, ale jabym miała wybierać to chyba nr 1 - dyskretny urok pionowych pasków. Tylko jak ty dzieci będziesz dyskretnie monitorować ;)

3. Łazienka - może wrzuć na wątek o wizualizacjach, to się więcej osób wypowie (oczywiście jeśli jeszcze tam nie jest). Natomiast taka uwaga na gorąco - to obok wanny to pralka czy prysznic? Z zaprezentowanych przez Ciebie bardziej pasuje mi układ 1, bo masz obok wc łatwiejszy dostęp do okna i tak jakoś poręczniej. Minus taki, że bardzo blisko głową siedzisz w wannie do miski klozetowej... Ja jestem dziecko bloku więc mnie nie przeszkadza, ale ... W wariancie dwa ewentualnie zrobić wannę naprzeciwko umywalki, wtedy jeśli kwadracik na planie to pralka, to ona wyląduje naprzeciwko WC, tyle że już jej nie zabudujesz do sufitu, co zresztą przy tym niewielkim pomieszczeniu i tak bym odradzała (za masywne). A jeśil kwadracik to prysznic to nie mamy o czym mówic ;)

A napisałam Ci wiadomość na priv jeszczecze. PZDR

Hej, nie wiem czemu tu u Ciebie tak mało komentarzy, ale skoro już obejrzałam to się wypowiem publicznie

Pisząc mało, masz na myśli 11 stron komentarzy do dwustronicowego dziennika?

3. Łazienka - może wrzuć na wątek o wizualizacjach, to się więcej osób wypowie (oczywiście jeśli jeszcze tam nie jest). Natomiast taka uwaga na gorąco - to obok wanny to pralka czy prysznic? Z zaprezentowanych przez Ciebie bardziej pasuje mi układ 1, bo masz obok wc łatwiejszy dostęp do okna i tak jakoś poręczniej. Minus taki, że bardzo blisko głową siedzisz w wannie do miski klozetowej... Ja jestem dziecko bloku więc mnie nie przeszkadza, ale ... W wariancie dwa ewentualnie zrobić wannę naprzeciwko umywalki, wtedy jeśli kwadracik na planie to pralka, to ona wyląduje naprzeciwko WC, tyle że już jej nie zabudujesz do sufitu, co zresztą przy tym niewielkim pomieszczeniu i tak bym odradzała (za masywne). A jeśil kwadracik to prysznic to nie mamy o czym mówic ;)

W łazience pralka raczej nie stoi skoro tuż przy łazience jest pralnia.

aantenka witam :)

po pierwsze malo jest komentarzy, bo jeszcze nic sie nie dzieje :)

co do lazienki to obok wannay bedzie szafka, pralka jest w pralni ( na planie lazienka mniejsza), zamiearzam tez dac taka "parawanową" szyba przy wannie, które bedzie ochraniac przed woa w czasie prysznica, moze w ten sposob uda sie choc troche odizolowac od wc :)

co do drzwi to jeszcze nie wiem, z doświadczenia wiem ze dzieciaki i tak zaklejają szyby plakatami :)

jesli chodzi i okap teleskopowy to mialam go w poprzednim mieszkaniu i byłam bardzo zadowolona, jestem niska osoba, wiec nie przeszkadza mi tak nisko, pozatym nie jestem zwolenniczka okapow, ktore wysoko sa powieszone bo mam wrazenie ze gorzej wyapuja parę i tluszcz, u mnie musi byc pochłaniacz bo mam wentylacje mechaniczna wiec nie ma potrzeby bajeranckiego okapu, ktory bedzie dobrze wyciagal na zewnatrz

sawanna czy juz sa jakies decyzje odnosnie projektu?

dziewczyny tzrymajcie kciuki bo jestem w szpitalu, bede do piatku

Edytowane przez aksamitka

sawanna - Twoje uwagi przyjęte do wiadomości, podejrzewam nieporozumienie, bo wydaje mi się, że błędnie oceniłaś moje intencje, ale na szczęscie adresatka komentarza czyli aksamitka jest bardziej wyrozumiała dla może zbyt mało elokwentnych i gapowych pod względem czytania jej projetktu wpisywaczy w jej dzienniku z czego ja się bardzo cieszę ;).