Tatarak 21.02.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 fiu, fiu... my zdecydowaliśmy się jednak na pionowy - też mamy sporo miejsca, ale zależy nam na ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.02.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 macie juz jakies konkretne wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 21.02.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 polecam dachówkę - inwestycja na lata , nawet jak weźmiesz blachę to za życia 2x wymieniasz ja , a może i 3xa dachówka 100 lat wytrzyma - tylko wiexba musi być solidniejsza - jaka macie w projekcie?? rynny struga polecam - polecił mi znajomy i ja tez innym polecam - konkretny produkt i konkretne mocowania - lecąc z dachu na rynnie się zatrzymasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.02.2012 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 dachowka juz zamowiona, wiezba w projekcie jest pod dachowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 a ja polecam rynny Lindab trzech dekarzy mi ją polecało jako najszczelniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.02.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 u nas beda galeco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 21.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam widzę, że już tyle decyzji podjętych, zakupione materiały, plany kuchni i lazienki, wyceny... wow, zazdroszcze. Tez ogladam, planuje, zastanawiam sie nad wieloma rzeczami, ale moj maz nie chce ze mna tego rrobic i przegadywac puki kredytu nie dostaniemy - a mi szkoda czekac! a i tak widze ze jestesmy w tyle. Poza tym fajny pomysl z ta wneka w kuchni i lazienka z wc pod oknem mi sie podoba. Drzwi te drugie, ale w kolorze tych pierwszych. Kolor dachowki i sama dachowka bardzo ladna. My skladajac wniosek o PnB musielismy okreslic kolor elewacji i zdecydowalismy sie na dach: ciemny braz i sciany zimny ecru. Teraz mysle sobie, ze chyba czarny/ antracyt bardziej mi sie podoba. Maz moj jak to on, nie chce na razie o tym slyszec a jak juz to uwaza ze ciemny braz lepszy. PS. chyba Twoja córcia jest w wieku mojego synka o ile dobrze wyczytalam w dzienniku moj syn 27.04.2012 skonczy 2lata, a Twoja córcia kiedy ma urodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.02.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 witam w moim dzienniku córcia z 10.04.2010 jako ze siedze na wychowawczym to planuje to i owo chociaz mamy bardzo odmienne zdania z mężem i to co jemu sie podoba to mnie nie lubię sobie planować pewne rzeczy, choc jak znam życie to jeszcze kilka razy będę zmieniać zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.02.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Aksamitko, pytałaś może szczęśliwych posiadaczy ppc o rachunki za ogrzewanie? możesz je podać i dla jakiej powierzchni ogrzewanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Tatarak, pytałam tego gościa co byłam w sobotę, ogrzewane pow 160mkw, ma pompę ziriusa 4 lata rachunki w zależności od temperatur teraz w zimie troszkę pociaglo( chyba w te największe mrozy -26 to ok 1000kwh na miesiąc razem z CWU) ale ogólnie sa do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.02.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 aaa ja myślałam, że byłaś u ludzi z pompami gruntowymi no nic, dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 no to jest gruntowa pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.02.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 aj, pomyliłam Ziriusa z Zubadanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 robiłaś juz jakies rozeznanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.02.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 od roku robię... mam kilkanaście ofert, wybrałam w końcu ecopowera ppc i firmę instalacyjną, ale szukam wykonawcy do DZ. póki co sukcesy mam średnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 kolektor poziomy czy pionowy? nie chcialas zeby ecopower zrobil DZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 pionowy, mój instalator z nimi gadał, nie bardzo byli zainteresowani przyjazdem na DS. mają tu jednego autoryzowanego przedstawiciela we wrocku, ale robi odwierty do 30 m i moim zdaniem knoci robotę, drugi jest pod poznaniem i "nie oplaca mu się" przyjechać do samych odwiertów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 aa myślałam ze robisz kompleksowo pompa+dz, ja jesli sie zdecyduje to do mnie mają ponad 200km, troche mu dziwie sie ze sie nie oplaca przeciez to sa konkretne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 25.02.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witaj aksamitko W końcu znalazłam chwilkę i zajrzałam do Was. Przeczytałam Dziennik i...bardzo podoba mi się Wasz domek! tzn. projekt. Zwłaszcza w wersji delikatne cappuccino:) Ale antracytowe dachówki też wyglądają bardzo elegancko. My też mieliśmy pierwotnie zrobić grafitowy dach, ale odkąd spodobała nam się ciemnozielona elewacja, stanęło na dachówce brązowej. Świetny pomysł z wnęką w kuchni. I ja osobiście dałabym okap, jakikolwiek, po prostu lubię okapy, wydaje mi się, że kuchnie nabierają fajnego kuchennego klimatu, jeśli jest w nich widoczny okap. W ogóle to brawa za wybór domku parterowego z niedużą powierzchnią. Jak zaczniecie sprzątać, to i tak okaże się dość duży:) A ja - z dwójką Maluszków - błogosławię dzień, w którym zdecydowaliśmy się na parterówkę. Zwłaszcza gdy szykujemy się do wyjścia na spacer:) Nasza pompa ciepła też okazała się strzałem w 10. Bezobsługowa niemal, w domku jest ciepło w sam raz (20-21st., w sypialni 19). A rachunki...lepsze, niż obiecywał instalator:) Co prawda dbamy o to, żeby ciepło nie uciekało, dom jest na szczęście dobrze zaizolowany, a wszelkie miejsca, gdzie ciepło mogłoby by uciekać, poprawiliśmy (szczelność okien i drzwi głównie, do tego błędnie podłączony kominek, gdzie wiało!). Reku obniża temp. w kilka minut nawet o stopień. Też do tego doszliśmy. Ale jak jest lekki mróz albo + reku może spokojnie chodzić non stop. Zapraszam do nas, a ja będę śledzić Waszą budowę i trzymać kciuki za tyle ważnych decyzji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 25.02.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 witam Aniu fajnie ze do mnie zajrzałaś i zapraszam częściej ciesze sie ze jestes zadowolona z pompy, amma nadzieje ze my tez bedziemy a do was zaglądam regularnie, zazdroszcze ze juz mieszkacie we wlasnym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts