Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

polecam dachówkę - inwestycja na lata , nawet jak weźmiesz blachę to za życia 2x wymieniasz ja , a może i 3x

a dachówka 100 lat wytrzyma - tylko wiexba musi być solidniejsza - jaka macie w projekcie??

rynny struga polecam - polecił mi znajomy i ja tez innym polecam - konkretny produkt i konkretne mocowania - lecąc z dachu na rynnie się zatrzymasz!

Witam :)

widzę, że już tyle decyzji podjętych, zakupione materiały, plany kuchni i lazienki, wyceny... wow, zazdroszcze.

Tez ogladam, planuje, zastanawiam sie nad wieloma rzeczami, ale moj maz nie chce ze mna tego rrobic i przegadywac puki kredytu nie dostaniemy - a mi szkoda czekac! a i tak widze ze jestesmy w tyle.

Poza tym fajny pomysl z ta wneka w kuchni :) i lazienka z wc pod oknem mi sie podoba. Drzwi te drugie, ale w kolorze tych pierwszych. Kolor dachowki i sama dachowka bardzo ladna. My skladajac wniosek o PnB musielismy okreslic kolor elewacji i zdecydowalismy sie na dach: ciemny braz i sciany zimny ecru. Teraz mysle sobie, ze chyba czarny/ antracyt bardziej mi sie podoba. Maz moj jak to on, nie chce na razie o tym slyszec a jak juz to uwaza ze ciemny braz lepszy.

PS. chyba Twoja córcia jest w wieku mojego synka o ile dobrze wyczytalam w dzienniku :) moj syn 27.04.2012 skonczy 2lata, a Twoja córcia kiedy ma urodziny?

Witaj aksamitko:)

W końcu znalazłam chwilkę i zajrzałam do Was. Przeczytałam Dziennik i...bardzo podoba mi się Wasz domek! tzn. projekt. Zwłaszcza w wersji delikatne cappuccino:) Ale antracytowe dachówki też wyglądają bardzo elegancko. My też mieliśmy pierwotnie zrobić grafitowy dach, ale odkąd spodobała nam się ciemnozielona elewacja, stanęło na dachówce brązowej.

Świetny pomysł z wnęką w kuchni. I ja osobiście dałabym okap, jakikolwiek, po prostu lubię okapy, wydaje mi się, że kuchnie nabierają fajnego kuchennego klimatu, jeśli jest w nich widoczny okap.

W ogóle to brawa za wybór domku parterowego z niedużą powierzchnią. Jak zaczniecie sprzątać, to i tak okaże się dość duży:) A ja - z dwójką Maluszków - błogosławię dzień, w którym zdecydowaliśmy się na parterówkę. Zwłaszcza gdy szykujemy się do wyjścia na spacer:)

Nasza pompa ciepła też okazała się strzałem w 10. Bezobsługowa niemal, w domku jest ciepło w sam raz (20-21st., w sypialni 19). A rachunki...lepsze, niż obiecywał instalator:) Co prawda dbamy o to, żeby ciepło nie uciekało, dom jest na szczęście dobrze zaizolowany, a wszelkie miejsca, gdzie ciepło mogłoby by uciekać, poprawiliśmy (szczelność okien i drzwi głównie, do tego błędnie podłączony kominek, gdzie wiało!). Reku obniża temp. w kilka minut nawet o stopień. Też do tego doszliśmy. Ale jak jest lekki mróz albo + reku może spokojnie chodzić non stop.

Zapraszam do nas, a ja będę śledzić Waszą budowę i trzymać kciuki za tyle ważnych decyzji!:)