Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Ja też wybrałam dachówkę antracytową ale z Coramic angoba L15, my mamy dach 330m2 dostaliśmy wycenę na ok.20 tys. zł. za cały materiał na dach+więźba ok. 15m3 po 830zł. za metr i robocizna za całość ok 20.000, jeśli możesz odpisz jakie ceny u Was i jaki macie metraż domu, u nas parterówka 105m2+garaż z pom gosp. 36m2+strych, z tego co wyczytałam tez budujecie parterówkę, pozdrawiam i trzymam kciuki za Was.

tez zdecydowalismy sie na ta dachowke roben piemont antracyt .

Niestety budujemy na odleglosc i nie mamy mozliwosci obejrzenia jej. Chcielismy miec ceramiczna i grafitowa i ta wyszla najlepiej cenowo i byla polecana:yes:.

Czy jestescie z niej zadowoleni? Jak wyszla z innymi tego typu.

Pozdrawiam

witam:)

jesli chodzi odachowke to dopiero ja zamowilismy wiec nie wiem czy bedziemy zadowoleni :), bralismy jeszcze pod uwagę creaton ale wyszłaby drożej

pozdrawiam

A ja właśnie wpadłam z zamiarem zapytania o dachówkę, mam wyczucie:D No i w sumie uzyskałam odp. Zauważyłam w jednym wątku że zastanawialiście się nad Creatonem Balance... zrezygnowaliście wyłącznie ze względu na cenę czy były jeszcze jakieś inne argumenty (mam nadzieję że nie jakieś złe opinie czy złe doświadczenia innych)? My dostaliśmy, w naszym odczuciu, bardzo dobrą ofertę na ten model i dziś z samego rana kupiliśmy:D czarna angobowana, bo i tak ją wybraliśmy jeszcze kiedyś nawet nie znając ceny jako nasz typ nr 1...

(a mogłabyś podzielić się informacją, gdybyś znalazła wolną chwilkę, jaką mniej więcej dostaliście wycenę, ile metrów dachu - może być na priv)

Ok, dziękuje za odp. Nasz dach też nie mały jakieś 250m, a pamiętasz ile tak orientacyjnie wyszła taniej ta którą kupiliście od Creatona? To jakaś spora różnica? Nam udało się przez czysty przypadek (polecenie inwestora napotkanego na budowie przykrytej 'naszą' dachówką:D ) trafić na zupełnie nieznany nam skład i dostaliśmy naprawdę fajną cenę:D

To rzeczywiście spora różnica, pewnie warto było zaoszczędzić taką kwotę -na pewno ją odpowiednio spożytkujesz:D A my nawet nie zrobiliśmy innej wyceny:sick: mam nadzieje że nie pożałujemy...No i gratuluję 'terminu' rozpoczęcia prac, my dalej nie mamy pozwolenia ale z moich obliczeń wynika że najpóźniej 10.04 je dostaniemy więc być może będziemy mieć wspólną ważną datę:D

A mi podoba się druga wersja łazienki, z tymi cienkimi paskami dekoru.

Widzę, że data rozpoczęcia budowy już postanowiona! Oby jak najmniej przeszkód stawało Wam na drodze podczas budowy, bo stawać będą, na to możecie w ciemno liczyć:) Duuużo cierpliwości Wam życzę, no i zamieszkania na wiosnę w przyszłym roku!:) Trzymam kciuki:)

Hej! Fajnie, że zaraz po świętach zaczynacie budowę. U nas już fundamenty wylane, teraz podmurówka tylko czekamy na wiadomość od naszej ekipy czy dalszy etap prac jeszcze przed świętami czy już po.

Widzę, że planujecie wprowadzkę na wiosnę za rok? Fajnie, troszkę Ci zazdroszczę ;)

Pozdrawiam :)