Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie wiem dlaczego nie dostaje powiadomień :(

Winioo trochę mnie zmartwiłeś :( nachylenie działki to chyba 10% ( ale tu nie jestem pewna czy dobrze policzylam), ale nasza działka nie jest równomiernie pofałdowana, u nas ziemia gliniasta, nie wiem co powiedział geodeta bo mnie nie było na wytyczaniu budynku tylko mąż a on nie bardzo jest w stanie powtórzyć wszystko co mówił geodeta :confused: a ziemia sie obsunęła bo mąż sobie umyslil w tamtym miejscu ( przy skarpie) studnie, oczywiscie studni tam nie bedzie, zrobił sie tylko kłopot, mam nadzieje ze jak pojdzie odwodnienie domu to nie będzie tak zle, troszkę ta skarpe zniwelujemy i mam nadzieje ze jakos bedzie, moze odsadze drzewami

Agnieszka6 wizu kuchni robiłam w planerz ikie, wizu łazienki pierwsze ze stronki paradyza, a inne robil projektant, co do dachówki to dałam rzut dachu do wyceny w kilku miejscach i tam mi policzyli ile portzeba, sama mniej wiecej tez możesz policzyć, gdyż na stronkach producenta masz podane ile sztuk na m2 wchodzi dachowek. ja zamawialam dachowke w styczniu wiec nie wiem ile teraz sie czeka :)

Ogromne gratulacje w związku ze startem budowy oraz wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla córci :-)

My też wczoraj obchodziliśmy drugie urodzinki - świeczki na torcie Ola zdmuchiwała chyba ze trzydzieści razy :p

A -i prace także zgodnie z umową rozpoczęte- humus zdjęty dziś, jutro wykopy, szykowanie zbrojenia i tyczenie domu :-)