Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dusiaka pustaki przyjeżdżają w poniedziałek, mam nadzieje ze będzie ladna pogoda i zaczna murować

goshia, Danonki postaram sie w sobotę zrobić foty

potrzebuje ok 240 stempli:o 170 pożyczone i 70 dokupujemy w nadleśnictwie

mam nadzieje ze pogoda na weeken majowy sie sprawdzi:

http://i41.tinypic.com/am4pl5.jpg

Edytowane przez aksamitka

no niechby się spełniły te prognozy. może i u nas coś już ruszy z początkiem maja, to niech grzeje. na razie nieźle popadało i mamy trochę mokro. podobno, bo przez weekend nie byłam na działeczce, dziś odpoczywam, a juto długo pracuję. ale w środę obiecałam mężowi, że jadę z nim.

w Beskid Niski też bym chętnie zawitała. uwielbiam góry, ale one od nas tak daleko:( na szczęście nasze Mazury też piękne.

mam jeszcze jeden klopot, okazalo sie ze sciana przy sypialni ma byc 20 a nie 12 i nie ma funadamentu pod nia, kierownik zasugerowal wylanie wzmocnienia na chudziaki , wyglada to tak:

http://i45.tinypic.com/21jq801.jpg

-powstaje próg z betonu, chyba bede musiala skuwac pod drzwiami, bo jak ja wloze tam styropian???

nie muruje sie malych(krótkich na np 5 czy 10 cm) scianek - ościeżnica i tak bedzie odstawać od ściany kilka cm - bez problemu drzwi da sie zamocowac

ja wiem ze się da, tylko w tym wypadku zupełnie nieustawna robi sie spiżarka( ma 2m szerokości i 1m długości) i trochę burzy mi się wizja kuchni :(

skuć chudziaka i wylać właściwy fundament, oczywiście na koszt ekipy od fundamentów - lub biura projektowego , lub tego kto adaptowal projekt - w zaleznosci od tego kto popelnik blad - półśrodki są nie do przyjęcia

nie wiem jak mialy być drzwi wiec nie mam odniesienia ...