Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

fajnie pnie się Wam domek do góry. ze względu na widoki szkoda, że nie będziecie mieli poddasza użytkowego. u nas właśnie z okna naszej sypialni na poddaszu będzie najlepiej widać jezioro.

co do działki, to tylko się cieszyć, że masz tak dużo. z czasem jakoś się zagospodaruje. ja mam pomysł na sad, ogród kwiatowy i warzywny, a dzieciaki chciałyby jeszcze staw kąpielowy. na wszystko wystarczy miejsca i jeszcze zostanie. tylko nie wszystko od razu. i argument, że za dużo będzie do koszenia jakoś do mnie nie dociera. przynajmniej na razie. w końcu od czego ma się męża;)

powodzenia w dalszych pracach i zdrówka życzę.

R&K jeszcze nie wiem co bedziemy robic przez te 2 tyg- napewno nie elektryke, bo to bedzie robil mąż w wakacje, może uda nam sie odkopać fundamenty, może uda nam sie zakopać kolektor poziomy- wszystko zalezy od pogody, bo wystarczy 1 dzien deszczu i kopara nie wjedzie, na pewno zrobimy porzadki wokol domu, na szczescie nie jest najgorzej, jest bardzo malutko odpadow BK , troche zostalo resztek stali 6, dosc sporo resztek desek, z których wyjmiemy gwoździe i poukładamy na ładnej kupce.

dziś zapowiadają ładna pogoda wiec moze uda nam sie skosci czesc działki kosą bo trawa już po kolana

Gratuluje zalania stropu;) błyskawicznie Wam wszystko idzie, u nas zatrzymaliśmy się na fundamentach i narazie nie wiemy kiedy zacznie się znowu coś dziać (zależy od ekipy). Życzę pięknej pogody i aby było sucho kiedy czeba:p bo znam ten problem z wjazdem jak jest mokro;)

• 2 weeks później...
Będziecie robić własną studnię? U nas mamy na razie problem z wodą. Działka przez którą mamy się przekopać na razie nie ma właściciela. Zajęta jest przez syndyka i toczy się sprawa przed sądem. Gmina nas zapewnia, że niedługo stanie się jej własnością i będzie wtedy z kim rozmawiać. Ale może własne ujęcie, to dobry pomysł. Co trzeba wziąć pod uwagę? Z czym macie problem?

stara studnie mamy ale okazuje sie ze jest z kamienia i nie nadaje sie z niej woda do picia, zreszta teraz po wypompowaniu nie ma w niej wody a wiec musimy wywiercić nowa aby w domu mieć wodę- czekam na info od goscia czy wogole mamy wode na działce

są firmy, które pogłębiają stare studnie, więc można zaoszczędzić troszkę.. warto podzwonić

Witajcie, superowy wybraliście projekt. U nas niestety MPZ jest i nie dało się zrobić domku parterowego, chociaz bardzo chciałam. Wogole to jest jakas paranoja zeby człowiek miał własną działkę i nie mógł sobie na niej wybudować wymarzonego domu. U nas nawet prądu nie da się podpiąc z tej strony z której bym chciała.

Działkę macie przepiękną. Kiedyś na pewno będzie śliczny ogród.