Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak tam sprawy z waszymi schodami?

W sumie to nijak. Jak wyglądają stopnie widziałaś w dzienniku. Teść powiedział że je ładnie wyrówna i będzie OK.

Ale kiepsko wyglądały od dołu jak je rozszalowali. Prześwitywało zbrojenie miejscami i beton był brzydki, niejednorodny. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć bo panowie następnego dnia rano wpadli znienacka na budowę i schody pięknie zaciągnęli klejem:/

Wołaliśmy kierownika, odkuł klej i powiedział, że jak zbrojenie było dane podwójne (a to było jedyne zbrojenie którego nie widział:/) to będzie OK

Muszę u męża na telefonie znaleźć zdjęcia zbrojenia i schodów po rozszalowaniu (bo on kilka zrobił) i wysłać kierownikowi.

I to cała historia schodowa...

:/

hej :)

sporo już zrobiliście :) ładnie wszystko idzie, chciałam doczytać co za problem macie z wodą ale ni znalazłam :( my tez mamy problemy z wodą ale to najprawdopodobniej inna historia, mamy już tynki elektrykę hydraulikę, okna, a wody nie ma ;(

co do kierownika budowy to dobrze jak się trochę czepia ;) ale wielu ludzi ma go tylko na papierze i to niestety fakt ;(

87anam87 mamy starą studnie na dzialce (z kamienia) mysleismy ze z niej bedziemy miec wode do domu, niestey okazalo sie ze naplywaja tam wody powierzchniowe, a podczas suszy nie ma wody ( p wypompowaniu w marcu calej wody teraz mamy ok 3m) a wiec musimy wiercic nową. Był gosc od wiercenia studnia, przestudiował may hydrologiczne i stwierdzi ze owda bedzie na ok 70% a wiec ryzyko ze sie nie dowierca :( musimy zaryzykowac i w czerwcu bedzie robil odwiert

Ekipa nie przyjdzie nam w tym tygodniu bo ma poślizg, beda 4 czerwca, mam nadzieje ze uda mi sie przelozyc transport dachówki na 4.06