Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

hm.... a nie podobają Ci się grube drewniane żaluzje???? potem podeśle Ci zdjęcie :)

podobaja tylko ten klopot z czyszczeniem, pozatym na balkonowych za duzo zabiora swiatla jak będą podniesione

tylko że u nas są miedzy garazem i koltównia a resztą domy więc musi być coś dobrego, z drugiej strony nie mam zamiaru wydawać tysięcy na te drzwi!

jest na to jakis zloty srodek?

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

masz śliczne duże okna w tym domku :) fajne jest to na rogu :) zmienialiście je czy zostało tak jak w projekcie?

nie wiem moim zdaniem nawet jeśli założysz rolety co oczywiście ma swoje +, to po pewnym czasie będzie Ci w nich pusto i będziesz chciała coś tam założyć, nie wiem takie jest moje zdanie, ale zakładaj oczywiście jeśli tak bardzo jesteś na tak :)

okna masz naprawdę fajne :)

co do złotego środka to nie wiem bo jak pisałam wcześniej nie zagłębiałam się jeszcze w ten temat, mam jednak nadzieję że taki jest :)

Uff bo myslałam że tylko ja nie rozumiem:D

R&K nie tylko dziewczyny sa tu mile widziane:)

nie bardzo rozumiem co do mnie piszesz :lol:

specjalnie dla Was i wszystkich innych którzy nie zrozumieli - wizualizacja

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=119709&d=1339273690

i jeszcze raz to co pisałem

"sposobem na ziejszenie obszaru cieńszego styropianu jest takie obniżenie kasety by 1 pióro rolety było równo z ramą okienną - czyli okno jnie jest w pełni odsłonięte - roleta jakby 6-8 cm opuszczona cały czas ..."

ano teraz rozumiem, u nas by bylo tak jak na 1 rysunku,

u nas okno jest wysunięte w warstwę styropianu - ale żeby jak najmniej go wycinać zrobiliśmy jak na rysunku 2 od strony praktycznej niczemu to nie przeszkadza bo pióro rolety nie zasłania okna (szyby) a jedynie ościeznicę

co do drzwi - u nas też są w przedsionku/ wiatrołapie - drzwi do domu są typowo wewnętrzne - takie jak wszystkie inne wewnętrzne by będąc w domu mieć poczucie spójności wnętrza - tyle że sam przedsionek mamy dobrze zaizolowany i w nim podłogę podgrzewaną - nie było więc potrzeby stosowania "cieplejszych" drzwi

Edytowane przez R&K

anam, tylko kmt nie ma salonów

z tego co sie orientowalam to te wewnatrzlokalowe (takie jak w bloku) nie powinny kosztowac jakos duzo ( chce sie zmiescic w kwocie ok 1500)

no ale chyba można zamówić przez internet czy nie?

patrzyłam właśnie na ceny i takie co mi się podobają kosztują około 700 -800 zł oczywiście plus dodatki ale ciągle cena do przyjęcia :)

aksamitko - my mielismy cofniete nadproża bo miały być rolety. Ale w rezultacie ich nie ma i byc nie będzie. Po 1 na poddaszu mamy "okrągłe" okna więc bez sensu byłoby robic na dole a u góry nie..... (mam na mysli funkcję antywłamaniową). Po drugie przez półokragły salon byłby kłopot z ich montażem - tzn nie jest to niemozliwe ale wyglądałoby to niezbyt ładnie. Po 3 uważam, że jak dom przez kilka dni ma spuszczone rolety to jest to doskonała informacja dla potencjalnych złodziei że właściciele się "wakacjują".

Zrezygnowaliśmy zatem. W kieszeni zostało 20 tys ;)

pinacolada faktycznie 20tys to sporo, ja liczę ze u nas będzie to ok 6tys wiec jest warte rozważenia, zwłaszcza ze dom dość daleko od innych zabudowań( co prawda jest jeden dom ale jeszcze niezamieszkały), my rzadko wyjeżdżamy na dluzej niz 2-3 dni wiec raczej tego sie nie obawiam

anam ja bym się bala zamawiac na odleglosc, pozatym co z montażem?

no tak, ale masz 30cm styropianu? my bedziemy miec 20 i przy skrzynce 18 bedzie na styk

tak mam 30 styropianu - ale okna są wysunięte 15 cm do osi okna czyli realnie 19 cm do krawędzi - na kasetę zostaje 11 cm - przy drzwiach tarasowych mam bodajże 16 cm kasetę - więc wystaje ok 5-6 cm poza tynk , kasety nad zwykłymi oknami pochowały się na styk

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=113900&d=1335728683

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=113901&d=1335728685

czy to brzydko wygląda ?? kwestia dyskusyjna zapewne - mi nie przeszkadza

A może drzwi do garażu z oferty KMT?

ja takie mam , najprostsze , ale ocieplone - w całkiem przystępnej cenie

Edytowane przez R&K