Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

anam, no wlasnie jak robilismy fundamenty to pogoda była przyzwoita, teraz caly czas leje ze codziennie trzeba wypompowywac wode bo fundamenty sa odkopane i niezaizolowane:( no a na dach to tez przydalaby sie pogoda:(

dzis przyjedzie oryynowanie bo ostatnio zapomnieli wrzucic na transport, zaraz bede dzwonic co z drzewem, ekipa ma przymusowa przerw- siedzą w domku i czekaja az desz przejdzie

Co do rolet to u nas zdania też są podzielone. Mąż chce, a ja niekoniecznie.

Przydałyby się, żeby osłonić okna w razie jakiejś wichury. Ale poza tym, nie są chyba potrzebne. Mam nadzieję, że jednak nikt nas nie będzie chciał okradać.

A ochrona przed słońcem...? Chyba nie po to chcę mieć takie duże okna, żeby potem je w ciągu dnia zasłaniać. Jeszcze nie mam pomysłu, ale albo jakaś rozkładana markiza, albo częściowe zadaszenie.

Największy minus to jednak cena. Często jest wyższa od ceny okien.

DEZET masz juz zamontowanew te drzwi?

Nie mam ich zamontowanych, na razie czekają - mogę zrobić zdjęcie, ale i tak folia na nich więc za dużo się nie zobaczy. Ościeżnica i próg są składane, w komplecie są 2 wkładki, klamka mosiężna i judasz. Nie rozpakowywałem wszystkiego i jeszcze nie wiem jak z montażem, ale jak nie będę mógł sobie poradzić to kolega- ich sprzedawca pomoże (mam nadzieję ;-) ).

max maniacy no wlasnie- ja chce rolety głównie dlatego ze nie lubię zasłon , chciałabym mec tylko firanki a na wieczór zasłaniac roletą, choć sąsiadów prawie nie mam to jednak nie lubie swiecic swiatła bez zasłonienia okien, druga sprawa to jednak jakas ochrona przed złodziejami-pijaczkami jest -zwłaszcza balkonowe które mam od tyłu domu i tam spokojnie nikogo nie widac :( do męza te argumenty nie przemawiaja, bardziej martwi sie nieocieplona skrzynka i ze poprostu będzie gigantyczny mostek cieplny :(

DEZET w takim razie poczekam na fotki jak juz zamontujesz:)