Sharlotka 12.06.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Aksamitka, musisz sama sobie odpowiedzieć, czy rolety Ci się podobają, czy będziesz ich używać, czy chcesz/ możesz wydać na nie 80% wartości okien. Nie wiem, rzuć monetą Ja, jak wiesz, rolet mieć nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.06.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 aksamitka - dolicz jeszcze okablowanie do rolet - idą na to "kilometry" kabli a to tez niestety kosztuje I materiał i robota ...... U nas niestety decyzje o rezygnacji z rolet podjęlismy juz po elektryce..... I te kilometry zatynkowane w ścianach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 12.06.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 U nas aż tak wiele do rolet nie poszło kabla.. tzn cały parter mamy spięty razem.. czyli od skrzynki do pierwszej rolety potem z pierwszej do drugiej itd) na górze tak samo.. może poszło około 80 metrów kabla z czego nie musi być 3x2,5 kwadrat tylko 3x1 kwadrat.. czyli koszt około 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.06.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 a nam się rolety po prostu nie podobają i dlatego ich nie mamy. i nie żałujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 12.06.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 to to zrobiłyscie mi całkowity mętlik w głowie tak naprawde rozchodzi sie tylko o te okna balkonowe, które sa schowane na tył ogrodu...... tu mam troszke obawy..bo tak naprawde to duzo zalezy gdzie mieszkamy, czy w gestej zabudowie czy raczej "na odludziu" druga sprawa to jak( czym) planujecie zasłaniac okna na wieczór? dostałam wycene cieplego montazu- byłoby to jakies 2400 ( 8 okien 65mb) chyba cena wporzadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 12.06.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 dostalam tez wycene drzwi zewnetrznch( 3szt- wejsciowe, wyjsciowe z pom gosp na zewnatrz,pomiedzy garazem a domem) - 8700 chyba trochę duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 12.06.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Aksamitka,ciepły montaż kosztuje średnio 2 x tyle, co "zwykły" - w Oknoplusie oczywiście. A ta wycena to za 3 sztuki jakich drzwi? Dwie pary zewnętrzne, i jedna wewnętrzna, tak? A z czego, jakie wymiary?Masz jakieś naświetla boczne czy górne w wejściowych? Bo to bardzo podraża cenę. Jeśli chodzi o dekorację okien, ja uwielbiam gładkie zasłony, rolety rzymskie oraz żaluzje drewniane. I shuttersy, ale przy kosmicznych cenach, na pewno ich mieć nie będę. Planuję tylko zasłony na oknie tarasowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 12.06.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) 3 szt drzwi zewnetrzne, bez dostawek i naświetleń, średnio 100x240 - pcv z oknoplusa zastanawiam sie czy jednak nie zrezygnowac z rolet i przeznaczyc te kase ( jej czesc) na ciepły montaz ja nie lubie zasłon, najbardziej by mi pasowły zaluzje drewniane ale to czyszczenie mnie przeraza , no i oczywiscie na balkonowe odpada bo zabieraja za duzo swiatła jak sa zsuniete do góry, nie zaslananie odpada bo ja całe zycie mieszkalam w miescie i jestem tak przyzwyczajona ze nie da rady alternatywa sa jeszcze rolety materiałowe- chyba w tym wypadku najlepszy wybór (?) no klops bo ja taka niezdecydowana, czasem juz sama ze soba nie moge wytrzymać Edytowane 12 Czerwca 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 12.06.2012 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Hejka przyszlam i ja z wizyta .....moze pomoge swoimi podpowiedziami 1. rolety zewnetrzne planowalam i ja .... zrezygnowalam bo : a) mam duze przeszklenia na parterze i w przypadku wymiaru rolety wiekszego niz 200cm ( na szerokosc ) moze ona z biegiem czasu ulec " zdeformowaniu " - inaczej mowiac wygieciu b) do bryly mojego domu zuuuuuuuupelnie rolety nie pasuja ( oswiecilo mnie ) c) doszlam do wniosku , ze lepiej zainwestowac kase w dobry system alarmowy i monitoring mam wtedy na oku cala dzialke . Mozesz zawsze zamontowac czujnik zbicia szyby ( dobry gosc od alarmow podpowie co trzeba zrobic ) niestety koszt takiej instalacji jest spory .... Zawsze jak chcesz dac sobie rolety to nawet na tym etapie mozesz tylko zamiast wtopionych w elewacje po prostu beda one bardziej widoczne kiedy zainstalujesz walki do rolet nad oknami ... wszystko to kwestia gustu ,a moze bedzie sie Tobie akurat podobalo .... kto wie .... Nie wiem czy zamowilas juz okna , ale zarowno okna i drzwi zamow z KONTAKTRONAMI !!!!! 2.Mysle , ze jak za drzwi pvc to troche duzo 8700zl. .... wszystko zalezy jednak co " w nich jest " czyli jakie zamki , klamki itp. ... a robilas wycene drewnianych ? 3.U mnie beda kotary w oknach balkonowych takie zachodzace na podloge mozna powiedziec lezace na podlodze , a reszta okien prawdopodobnie na roletach materialowych .... zadnych firaneczek , fieraneczek i tym podobnych dupereli ..... 4. Cieply montaz cena spoko ..... naprawde warto zainwestowac wazne, zeby montowali Ci ktorzy sie na tym znaja najlepiej sama ogladnij film pogladowy z OknoPlus zebys mogla wychwycic ewentualne bledy .... bo jak trafisz na partaczy to narobia Ci tylko w cholere mostkow termicznych . Zawsze mozesz poprosic o certyfikat .... monter musi przejsc szkolenie w kierunku cieplego montazu i ma na to odpowiedni papier . Aksamitko domek sliczny , okolica piekna , dzieciaczek przeuroczy ..... trzymam kciuki za szczesliwe wybudowanie wymarzonego miejsca na ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.06.2012 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Aksamitka,2800 zł za drzwi zewnętrzne - nie wydaje mi się, by to była wygórowana cena. Raczej standard. Bierzesz wszystkie trzy identyczne, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.06.2012 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) tak, zastanawiałam sie nad pcv ze względu na ten sam kolor co okna, sama nie wiem, drewniane będą mnie kosztowac ok 4tys, za to za pozostale moglabym cos mniej dac, mam juz taki mętlik w głowie ze sama nie wiem Edytowane 14 Czerwca 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 13.06.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 aksamitka dla mnie tyle kasy za rolety to jakaś maskara, oczywiście jeśli bardzo je chcesz to zrób, tylko zastanów się czy będziesz je często używała i czy są Ci bardzo potrzebne, żebyś później nie żałowała. czyli drzwi kosztują Cię 2900 sztuka? nie jest strasznie. nie wiem Aksamitka nie chce Cię do niczego namawiać ale ja bym na Twoim miejscu jeszcze się zastanowiła. pisałaś o kolorze okien i drzwi, ja mam okna kolor orzech a drzwi zamówiłam drewniane o kolorze orzech PCV więc będą takie same:)u mnie wycena oknoplusa była bardzo podobna do wyceny drewnianych drzwi, właściwie nie było różnicy a drzwi drewniane wzięłam najdroższe z katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.06.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) ja mam wycene na moje drzwi wejsciowe CAL- nie pamietam dokladnie ale cos koło 4300, natomiast mam większy kłopot z drzwiami z pom gosp bo one są bardzo wysokie bodajze 2400!( gdyz majstry myslalay ze wylewki ze styropianem bedzie 27cm a ma byc 17cm) Edytowane 15 Czerwca 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.06.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 anam jakie masz drzwi wejściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 13.06.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 aksamitka przesłałam ci katalog chba w e-mailu. drzwi firmy doorsy. ja chyba za drzwi CAL miałam wycene na około 10 tyś.teraz sobie pomyśl u mnie było tak typowa wysokość drzwi u nich to max 2100 za więcej musisz płacić ja miałam 10 cm więcej. za to musiałabym dopłacić 25% kosztów podstawowych drzwi, czyli drzwi kosztowały 3700 podstawa, co daje około 900 zł. taniej wyszło kupno materiały i podmurowanie tych 10 cm.po bokach było identycznie więc zaoszczędziłam 1800 zł, bo troszkę dopasowałam się do ich wymiarów. mam drzwi z jedną dostawką boczną o szerokości 500mmmoje drzwi możesz zobaczyć sobie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.06.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 moje wymiary to 104na 220 i niestety nie da sie juz tego otworu zmiejszyc na wysokosc, bo zaraz obok jest okno i musza byc na tej samej wysokosci, doorów nie ma w małopolsce a wiec odpadają a moze kupic CALa jako wejsciowe a z tyłu domu pcv oknoplusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.06.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Aksamitka,masz bardzo wysokie drzwi - ja mam 220 cm i to już jest rozmiar niestandardowy, standard to 207 cm - CAL policzył nam 5 tysięcy za drzwi dębowe 104 x 220 cm - z uwagi różnicę kolorystyczną przy drewnie i cenę zdecydowaliśmy się jednak na Oknoplus.Masz już ostateczną wycenę swojego modelu z CAL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.06.2012 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Szarlotka a jaki wzor wybraliscie? mm gdzies wycene, bodajze oscylowala w okolicach 3800za sosne, poszukam to napisze dokladnie, musze zrobic jeszce raz wycenę bo otwór sie troche zmienił ale za to dojdzie niestandartowe malowanie wiec mysle ze cena bedzie zbliżona anam byłam u gerdy i oni maja drzwi typowe, nie robia pod wymiar, ceny od 2000 wewnatrzlokalowe i od 2800 zewnetrzne jesli w KMT nic ciekawego nie znajde to chyba zamowimy w oknoplusie Edytowane 13 Czerwca 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 13.06.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) z drzwiami faktycznie tak jest - ze za kazde X cm się dopłaca - choć dopłata 25% to jakiś kosmos u mnie było ok 7-8%zastanow się czy potrzebujesz ciepły montaż - może wystarczy tylko objechanie okien taśmami - bez wysuwania ich w warstwę ocieplenia - tzn nie calym profilem na konsolach tylko takie lekkie wysuniecie na 3-4 cm - połowa profila jesli dobre okna i cieply montaz to i dobre drzwi - 3 szt drzwi za 8 tys to mało jesli myslisz ze rolety daja jakiekolwiek bezpieczenstwo -to sie mylisz ... rolete mozna zerwac bardzo szybko - dla wprawionego wlamywacza to zadna przeszkoda - to najczesciej popelniany blad przez inwestorow Edytowane 13 Czerwca 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.06.2012 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) R&K planuje tylko położenie taśm, nie bede wysuwac okien, co do rolet wiem ze nie chronia przed zlodziejem, ale przed przypadkowym pijaczkiem na pewno i gdy sa dwa dmmy obok siebie w jednym rolety a w drugim nie zapewne chetniej własmia sie do tego bez rolet, poza tym taka podświadomość ze sa troche uspokaja ( w moim przypadku)ale chyba rolet nie bedzie tak jeszcze mysle ze wiele osob rezygnuje z rolet ale maja alarmy wiec jakies tam zabezpieczenie jest, a co w przypadku jak nie ma alarmu? przyznac sie która nie ma ani rolet ani alarmu? ( moze byc na priv) Edytowane 13 Czerwca 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts