Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam bardzo ładny domek:)

Ja buduje podobny,bo parterowy:)Mam do Ciebie odnosnie projektu kuchni,bo doczytałam,że robiła ci go jakoś forumowa projektantka?Ja bym chciała żeby mi ktoś zrobił taki choć pi razy oko projekt,bo ja pojęcia zielonego nie mam jak to zrobić, jak znalazłaś tą Panią?

Nie znam się na tych programach do projektowania :( I jeszcze widzę,że zaprojektowałaś sobie łazienkę...

• 2 weeks później...

Cześć Aksamitko. Nie odzywałam się bo byłam "wyjechana" ;)

Co do twojego pytania - decyzja o braku stołu zależy od wielkości spiżarki. Jeżeli jest spora, to ja bym ze stołu nie rezygnowała. Co prawda sama typowego stołu w kuchni nie planuję, ale koniecznie chcę mieć spory blat z możliwością postawienia przy nim krzesła i zjedzenia posiłku w wygodnej siedzącej pozycji (a nie poskładana jak pantograf przy kawowej ławie w salonie).

Lodówka pod oknem u ciebie wiąże się z kilometrami przemierzanymi między zlewem, kuchenką a rzeczoną lodówką. IMHO - niedobrze. No i jakby nieco światło z okna będzie ograniczone ...

Wiem, że wygląda na to, że bronię swojego pomysłu, ale .... no niestety wydaje mi się najbardziej udany.

Jeżeli jednak bardzo potrzebujesz szafek w kuchni, to opcja bez lodówki pod oknem może być ....

a gdzie byłaś?

z racji paskudnej pogody caly czas mysle, na razie zostanie tak jak w Twojej propozycji, jeśli sie okaże ze za mało blatu to zrobię pod oknem :)

poza tym juz ziemia wyrównana wiec nie ma górek i dolinek ale te deszcze dają nam w kość, jako ze u nas ziemia gliniasta to mokro, wczoraj się utopiłam jedną noga w ziemi, dobrze ze miałam sandały :)

Pojechałam sobie na "objazdówkę" po kilku krajach europejskich, więc pogoda za bardzo mi nie przeszkadzała - chociaż cały dzień ulewy w oceanarium nie był najfajniejszy ;)

Jak wróciłam i podjechałam na budowę to mi szczęka opadła. Aż żałowałam, że aparatu nie wzięłam. Tak wysokich ostów to ja jeszcze w życiu nie widziałam. Badyle wyższe ode mnie (ja wiem że superwysoka nie jestem, no ale jednak te 163 cm mam a krzaki wyższe!). Teraz główkuję czym to wyciąć. A w środku "zrobiła mi się" ładna balustrada na schodach i to mi zdecydowanie poprawiło humor :)

Edytowane przez Anulek2005

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Puk puk :)

Niedawno trafiłm na Wasz dziennik. Strasznie podoba mi się Wasz projekt :) działka jest niesamowita, dużo koszenia ale za to ile miejsca na wszystko... u nas jest 12 arów i jak już mury stoją to jakoś tak ciasno się wydaje ;) a na 50... można poszaleć, a to jakaś altana, a to miejsce na ognisko, jakiś lasek.. super :)

Powodzenia w załatwianiu dalszych spraw, trzymam kciuki i będę zaglądać. :)

• 2 weeks później...

Projekt domu świetny :) mniej więcej o takim myślimy by wybudować za te +/- 25 lat :lol2::lol2:

Czytałam że zastanawiasz się czy dawać stoliczek w kuchni. I jaka w końcu decyzja?

Bo wg mnie to trochę bez sensu, skoro obok masz stół, a kuchnia przez to że jest wąska jest ciężko ustawna :bash:

Jak tam wasze PNB? I czy macie wyznaczony termin początku robót? Na kiedy planowana przeprowadzka?

czekam na PnB, musiałam jeszcze uzupełnić ZUD dlatego wszystko sie przeciąga, z tym stolikiem to jest tak że na początku zapewnie nie będzie stołu w salonie, pomimo ze jest on blisko kuchni to ja lubię posiedzieć w kuchni gotując obiadek, wiec chcialabym stolik chociażby taki na 2 osoby Edytowane przez aksamitka

Miałam ten sam dylemat, bo jadalnia 2 kroki od kuchni, ale jednak będą 2 miejsca siedzące przy wyspie, bo lubię sobie usiąść i pić kawkę jak coś gotuje, albo zajrzeć na forum :lol2:

jak ktoś (kobieta) do mnie przychodzi i robię kawę albo coś jeszcze to też wolimy siedzieć w kuchni

W naszych dokumentach na jednej mapce brakowało podpisu pana, który siedzi w pokoju naprzeciw pani, która do nas dzwoniła, ale oczywiście ona do niego podejść nie mogła, sami musieliśmy jechać i ten podpis załatwić :mad:

Znalazłam Dom Guliwer

Link do zdjęć kuchni http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144352-Guliwer-2G-c.d.-wn%C4%99trza-i-takie-tam-....&p=3531017&viewfull=1#post3531017

a tu właśnie ten blat o którym myślałam http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg42.imageshack.us%2Fi%2Fkuchnia6.jpg%2F a za nim suwane drzwi do spiżarni

Może warto pokombinować z takim rozwiązaniem?