RK1719508166 13.06.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 alarm zawsze możesz zrobić bezprzewodowy - w dowolnym momencie - nawet po wprowadzeniu sie ... poszczególne sekcje możesz dokupywać stopniowo i instalować z czasem wg potrzeb i uznania - sa przecież pomieszczenia które nie wymagają montowania alarmu a czujki złapią intruza np w kolejnym pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.06.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Aksamitka, wyobraź sobie ten model (KN), ale bez witraży/ okienek, jakichkolwiek zdobień - no, zupełnie gładkie, i bez pochwytu (będzie klasyczna klamka). Jak sobie wyobrazisz, to będzie dokładnie mój model:lol2: Bardzo prosty, skromny, ascetyczny wręcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.06.2012 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 o wlasnie ja biore pod uwage dokladnie ten model tylko z szybkami, a do pom gosp gładkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.06.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 A to ja jeszcze swoje 5 groszy wtrącę My robimy rolety na parterze i na poddaszu. Początkowo miały być tylko na parterze, ale w końcu \minister klepnął budżet i robimy wszędzie. Nie tyle dla bezpieczeństwa (tak jak RK pisał roleta zwykła za bardzo nie powstrzyma złodzieja a rolety antywłamaniowe mają kosmiczną cenę) co dla ochrony przed nagrzewaniem pomieszczeń (szczególnie na poddaszu) oraz dla ochrony przed zimnymi wiatrami. A i od sąsiadów się chętnie wieczorem odgrodzę Koszt w naszym przypadku to 25 tys okna a 9 rolety. Nadproża mamy odpowiednio podniesione czyli skrzynka nie zmniejszy swiatła okna... A z drzwiami nie podpowiem nic bo jeszcze nie doszłam do tego etapu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.06.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Lukarna, my nie mamy podniesionych nadprozy juz nie bardzo chce zmiejszac okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.06.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 No to faktycznie ciężka decyzja:/U nas się natomiast panowie murarze rozpędzili i podniesli nadproża nawet w garażu i będziemy mieć tam wyższe okna:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 13.06.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Aksamitko opróżniaj skrzynkę, bo nie można wysłać PW.A w odpowiedzi na pytanie o niestandardowe wysokości - nie wiem, najlepiej zapytać u nich: kmt.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 13.06.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Rolety zew. wydają mi się zbędnym wydatkiem, za mniejsze pieniądze można mieć porządny system alarmowy z powiadamianiem na komórkę i jak pisał R&K można go uzupełniać stopniowo. Po pierwsze zamontuj w widocznym, ale niedostępnym miejscu, np na kominie - zewnętrzny sygnalizator dźwiękowo-optyczny i podciągnij do niego kabelek- najlepiej w tynku. Możesz też kupić atrapy kamer, np. kopułkowe i zamontować. A odnośnie zasłaniania- czy myślałyście o roletach materiałowych, ale podnoszonych, nie opuszczanych? Zwykła roleta najpierw zasłana NAM widok, potem rozwinięta do dołu zasłania całkowicie. Przy podnoszonej możemy swobodnie wyglądać przez okno, dopóki jej nie podniesiemy powyżej głowy. A dla gapiów zostaje ew. widok naszej głowy i lampy na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.06.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Aksamitko opróżniaj skrzynkę, bo nie można wysłać PW. A w odpowiedzi na pytanie o niestandardowe wysokości - nie wiem, najlepiej zapytać u nich: kmt.com.pl skrzynka oprozniona bylam u przestawiciela kmt, maja tak jak gerda standartowa wysokosc 207-210cm, a wiec chyba zdecydujemy sie na oknoplusa wszystki 3 szt Rolety zew. wydają mi się zbędnym wydatkiem, za mniejsze pieniądze można mieć porządny system alarmowy z powiadamianiem na komórkę i jak pisał R&K można go uzupełniać stopniowo. Po pierwsze zamontuj w widocznym, ale niedostępnym miejscu, np na kominie - zewnętrzny sygnalizator dźwiękowo-optyczny i podciągnij do niego kabelek- najlepiej w tynku. Możesz też kupić atrapy kamer, np. kopułkowe i zamontować. A odnośnie zasłaniania- czy myślałyście o roletach materiałowych, ale podnoszonych, nie opuszczanych? Zwykła roleta najpierw zasłana NAM widok, potem rozwinięta do dołu zasłania całkowicie. Przy podnoszonej możemy swobodnie wyglądać przez okno, dopóki jej nie podniesiemy powyżej głowy. A dla gapiów zostaje ew. widok naszej głowy i lampy na suficie mozesz rzucic jakas fotke tych rolet bo nie bardzo łapie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.06.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Aksamitka,ja widziałam ten model na żywo w całej okazałości - solidny, ładny, porządny.Jedyny minus w drzwiach Oknoplusa to widoczne, dość masywne zawiasy (na pewno przy drzwiach otwieranych do środka).Nam to jednak AŻ tak bardzo nie przeszkadza, bo wiatrołap to pomieszczenie, gdzie będziemy przebywać dwa razy dziennie po dwie minuty, zawiasy są widoczne od środka, no i nikt nie będzie się doktoryzował, czy mogły być ładniejsze/ mniej widoczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.06.2012 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 mam nadzieje ze uda mi sie jutro podjechac do oknoplusa- chcialam podpisac umowe ale corcia mi sie rozchorowała nasze drzwi wejsciowe sa otwierane na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.06.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 aha, to dopytaj o zawiasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.06.2012 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 ok kiedy bedziesz mieć wstawiane okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 14.06.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Wygląda taka roleta jakby odwrócona "do góry nogami"- kasetka jest na dolnej ościeżnicy, specjalna zapadka umożliwia zatrzymanie rolety w dowolnym miejscu: http://www.korektaokna.pl/Roleta1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.06.2012 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 aa to juz rozumiem, zastanawialam sie tez nad plisami dzień-noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.06.2012 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) A może drzwi do garażu z oferty KMT? właśnie patrzyłam na KMT nawet fajne, ja wolałabym jakieś skromne bez wielu wzorów żeby to jakoś wyglądało, i tam też takie mają hm........ muszę się poważnie zastanowić, tylko ciekawe jacy są cenowo? juz sie rozeznałam zdecydowalismy ze zewnętrzne bierzemy oknoplusa a w miedzy garażem a domem KMT jakiś najprostszy wzór ( koszt ok 1000zl) Edytowane 14 Czerwca 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.06.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ja ze swoim przedstawicielem nie mialam wiekszych problemow , ale z tego co widze za montaz skasowali mnie slono !!!!!! chociaz jak pododaje wszystko to suma wychodzi spora : - Pianka Soudal - 230 zl. - Kotwy - 180 zl. - Laczniki - 300 zl. - Tasmy zewn i wewn - 970 zl. - Grunt - 100 zl. - robocizna 3300 zl. Wszystko to ceny netto .... a powierzchni stolarki mam 35,290 m2 waga okien ok. 1600 kg. ja mam wstępna wycena tak: netto montaz okno - pakiety szybowe termo lub bezpieczne 650zl wykonanie izolacji paroszczelnej i paroprzepuszczalnej 1 534,44 materiały montażowe 519,20 18,5m2 okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.06.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 ok kiedy bedziesz mieć wstawiane okna? Lada dzień - czekamy na potwierdzenie terminu montażu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Aksamitka zdrowia dla malutkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.06.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 dziękujemam nadzieje ze to nic poważnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts