cronin 16.06.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Oprócz rolet są jeszcze okucia antywłamaniowe i szyby pecośtam sądzę że lepiej chronią niż rolety. Rolety działają tylko na psychikę właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 16.06.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 aksamitka co z tym oknem i 3.5 cm? moim zdaniem wystarczyło podmurować jak ktoś pisał cegłą lub kawałkiem suporeksu lu po prostu zamówić gotową belkę i miałabyś z głowy. oczywiście czyjś pomysł ze styropianem był fatalny bo niby czego okno miałoby się trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 16.06.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 oh aksamitka już więźbę macie ładnie jaka decyzja co do rolet będą czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.06.2012 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) anam nie będzie rolet( niestety okna+ wejściowe+cieply montaz+ brama i juz lekko przekroczyliśmy budżet wiec na rolety nie starczy), domówiłam poszerzenie górą i powinno być ok, generalnie wolałabym zamówić to balkonowe po wylewkach gdzie juz będę pewna jaki jest poziom podłogi a tu trzeba wszystko wiedziec wczesniej, mam nadzieje ze bedzie ok Edytowane 17 Czerwca 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.06.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Piekna więźba, gratuluję!! ps. i weź mnie nie strasz, mówisz że mogą nam źle wylewki zrobić tak, że okna balkonowe pasowac nie będą?? Jak mam 4 na poddaszu:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.06.2012 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Lukarna ja nic nie mowie na pewno będzie ok, to tylko takie moje przemyślenia, że juz teraz muszę wiedzieć ile dokładnie będzie wylewki i co na niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.06.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 A o tym to juz mi w ogóle nie mów;) W budowie najbardziej nie lubię tego że tak dużo wcześniej musisz wiedzieć różne rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.06.2012 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 dokladnie a nie daj Boże ze ci sie cos odmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 17.06.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 lukarna wlewek żle nie mogą zrobić bo jak już będzie okna do muszą się do tego dopasować ale fakt jest taki że musisz przed oknami wiedzieć ile tego będzie i co na podłodze, my palneliśmy że chcemy mieć płytki na tarasie a teraz nie wiem czy nie wolałabym drewna ale już za późno, więc będa płytki :)dla mnie koszmarem było powiedzenie gdzie chcę mieć wszystko w kuchni, w domu bez okien i tynków ciężko jest wyobrazić sobie co gdzie i jak, ja przynajmniej tak mam aksamitka my przekraczamy budżet za każdym razem niestety niczego nie można zaplanować, zawsze wyjdzie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.06.2012 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 anam mnie ciężko teraz rozplanować kontakty gniazdka itp no masakra jakaś, ja wogole nie ubie podejmowac decyzi : z yprzedzenie" bo czesto mi sie koncepcja zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.06.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 To chyba tylko ja taka jestem , ze jak cos postanowie to zostaje na tym i koniec ..... gorzej z wykonawcami bo prawie kazdy chce robic po swojemu ( tak jak im jest wygodnie ) ale sorry musza sie dostosowac i tyle ... tak mialam z elektrykiem gosc wkurzal mnie na maxa tyle wpierdzielil materialu w domu , ze cena urosla do :mad:... dosyc pokaznych rozmiarow ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.06.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 bardzo ładne drzwi wejściowe. no i pięknie wygląda domek z więźbą. nie mogę się doczekać, kiedy wstawicie okna. takiego koloru chyba jeszcze nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.06.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 odwiedziłam dziennik i juz wszystko, wiem niestety maż nie wyraził zgody na rolety bedzie poszerzenie od góry 30mm No to całe szczęście, że się szybciutko udało wybrnąć z kłopotu. Nic kochana na siłę - budowa to istny ciąg kompromisów i wyborów niestety. Z roletami czy bez na pewno będziecie mieć śliczne okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.06.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 anam mnie ciężko teraz rozplanować kontakty gniazdka itp no masakra jakaś, ja wogole nie ubie podejmowac decyzi : z yprzedzenie" bo czesto mi sie koncepcja zmienia My właśnie wróciliśmy z budowy gdzie dwie godziny walczyliśmy z rozplanowaniem i rozrysowaniem elektryki. Doskonale Cię rozumiem bo u mnie to też maskara decyzyjna odnośnie tych gniazdek :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 17.06.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 my na szczęście mamy tą decyzję już za sobą wszystko zaplanowane rozprowadzone i zatynkowane została nam jadalnia gdzie będzie podwieszany sufit łazienka też sufit będzie podwieszany no i sufitowe oświetlenie na górze ale elektryk powiedział że potrzebny mu tylko główny kabel resztę rozprowadzi bez problemu ( chodzi o halogeny) więc decyzja zapadnie jak będziemy na urlopie to jest jakaś masakra z tym wszystkim, najgorsze jest to że nasza budowa już trochę trwa koncepcje się zmieniają i t co było ładne 3 lata temu teraz już niekoniecznie, na początku zaplanowałam pomaranczowe meble w kuchni teraz już ich nie chcę, podejrzewam że rozkład kuchni też mi się odwidzi za 2 lata, no ale cóż wtedy będę myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.06.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Gdyby człowiek na początku o wszystkim wiedział, to budowa byłaby istną sielanką.. my musieliśmy poprawiać odpływy kanalizacyjne, bo były za wysoko i spadki mielibyśmy, ale w drugą stronę.. Anam ja własnie będę miała taka kuchnię miedziano-srebrną jak Ci się kiedyś podobała.. zamawiałam w sklepie internetowym i w sumie udało się tak dobrać szafki, że wszystko pasuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 18.06.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Anam ja własnie będę miała taka kuchnię miedziano-srebrną jak Ci się kiedyś podobała.. zamawiałam w sklepie internetowym i w sumie udało się tak dobrać szafki, że wszystko pasuje:) o to świetnie będę miała ( mam nadzieję) okazję zobaczyć jak wygląda to u kogoś w domku, mam nadzieje że się podzielisz zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.06.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 o to świetnie będę miała ( mam nadzieję) okazję zobaczyć jak wygląda to u kogoś w domku, mam nadzieje że się podzielisz zdjęciami widziałam już tą kuchnie na żywo.. od razu mi się spodobała i jak w necie przypadkiem na nią się natknęłam, to mąż stwierdził, że ma być ta i żadna inna.. kombinowałam z ustawieniami, bo nijak nie mogłam tego poustawiać w kuchni.. w końcu znalazłam odpowiednie ustawienie.. zdjęcia oczywiście będą wklejone w dzienniku jak już ją zmontujemy.. bo póki co są skręcone tylko korpusy.. zaprosiłabym nawet na oglądanie na żywo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 18.06.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 kamila a gdzie kupowaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.06.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) kupowaliśmy w tym sklepie: http://www.gama-sklep.pl i za całą moją kuchnię daliśmy około 5000zł bez blatu, listwy cokołowej i listew na których zawiesza się górne szafki a szafek w sumie spooro zamówiłam, korpusy naprawdę łatwo się składa.. Edytowane 18 Czerwca 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts