Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aksamitkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ekipa wstepnie zarezerwowana byla na marzec, ale mowili ze jakby bylo pozowlenie i ladna pogoda to funadamenty zrobia jeszcze w tym roku, mam nadzieje ze wweekend uda sie z nimi pogadac i wtedy sie okarze co i jak

teraz pozostalo poszukac kierownika budowy, inspektora nadzoru i rozeznac sie w materiałach :)

Powodzenia!! Ja właśnie się rozglądam za materiałami, bo chcę zamówić w zimie, bo mam nadzieję będzie taniej ;) ale jest mi dość ciężko, bo nie ma jeszcze wykazu materiałów.

Byłoby super, gdyby wam sie udało ruszyć w tym roku. Niby to tylko fundamenty, ale też aż fundamenty. Wiosną wtedy ruszylibyście z murami :)

Gość elka51
:mad::mad::mad::mad:

Na Pani miejscu cieszyłabym się że jeszcze nikt nie zgłosił Pani do Nadzoru Budowlanego za rozplantowanie góry bez posiadania pozwolenia na budowę - to co na dzień dzisiejszy jest wykonane jest Samowolą Budowlaną.

Nie rozumiem również całkowicie kwestii zlecenia roboty architektowi mieszkającemu 200 km od Pani.

dziękuje za cenne uwagi....

to czego Pani nie rozumie dla mnie jest w pełni zrozumiale, co więcej ta decyzja była słuszna i postąpiłabym jeszcze raz, co z tego ze architekt, którego mam pod nosem zazyczyl sobie prawie 2 razy więcej za te sama robotę? nadal Pani uwaza ze to głupota?

Gość elka51

Oczywiście. Chyba że nie ma Pani nic do roboty (np. bezrobocie?) co skutkuje ogromną ilością wolnego czasu oraz ma Pani paliwo za darmo aby kursować po kilkaset kilometrów z każdą drobnostką.

Jeżeli to był świadomy wybór to w takim razie nie rozumiem wzburzenia związanego z koniecznością "kursu" do architekta - bo konieczność robienia "kursów" była oczywista przy wyborze tegoż architekta.

Edytowane przez elka51

Witaj Aksamitko:)

Serdecznie gratuluję pozwolenia:):):):)

Podoba mi się bardzo Twój projekt. Oglądam go sobie i oglądam:) A powiedz gdzie chcesz zrobic pralnię?? W tej mniejszej łazience?

Co do kuchni to pewnie za bardzo nie pomogę ale jezeli chodzi o stół/stolik/miejsce do siedzenia to jestem za.

W poprzednim mieszkaniu nie miałam i nie wiedziałam co tracę.

A teraz mam, malutki taki ale:

- sama czasem przy nim usiądę w trakcie gotowania itd, wypiję kawę, przejrzę gazetę:)

- jak robię cos w kuchni to dzieciaki lubią do mnie przyjść, z kolorowaną, autkiem czy innym skarbem i siedza sobie ze mną:)

- jak koleżanka przyjdzie to tez często siedzimy w kuchni:)

I w moim domu stół w kuchni na pewno będzie;)

Będą zaglądać i trzymam kciuki za fundamenty w tym roku:)

Lukarna dziękuje :)

pralnia bedzie w miejsce mniejszej łazienki, jakos bede musiala sie obejść bez drugiej łazienki

stolik w kuchni bedzie na 100% to juz postanowione, u mnie w domu rodzinnym był stół ( tylko kuchnia troszkę wieksza) i zawsze podczas gotowania siedzialo sie sie i pilo kawke/cherbate/czytało książkę - fajnie

Aksamitko, pewnie 2 łazienki by się przydały ale myslę że to super pomysł z ta pralnią. Po pierwsze unikniesz bałaganu związanego z praniem w łazience a po drugie oprócz pralki w praln będziesz mogła sobie zrobic mini składzik rzeczy chemicznych np.

Często w projektach brak miejsca na mopa czy odkurzacz własnie:)

Daj znac czy ruszacie w tym roku:)