magda.wu 17.03.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam, czy ktoś z Was ma ogrodzenie gabionowe? Poszukujemy producentów gabionów, oczywiście jak najtańszych i jak najlepszych Będziemy tworzyć gabionowy mur oporowy na jednej z granic naszej działki, ponieważ jest tam spory spadek terenu. Czy ktoś z Was ma jakieś 'gabionowe' doświadczenia? Jaki kamień jest najlepszy do wypełnień? Na jaką siatkę się zdecydować? z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 17.03.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Do środka sypie się łupek granitowy a same gabiony lepiej kupować z grubego drutu, wtedy nie wybrzuszą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna Koralewska 18.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Hej Magda, z tymi najtańszymi i najlepszymi to różnie bywa Polecam gabiony Betafence, naprawdę wysoka jakość. U znajomych się sprawdziły. Zerknij tutaj: http://www.architektura.info/index.php/wiadomosci/aktualnosci/produkty_ekologiczne_i_wielozadaniowe_kosze_gabionowe_betafence pozdrawiam JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 18.03.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Otoczaki wyglądają nawet lepiej w koszach niż granit. Tylko cena koszy niesamowicie winduje koszt całego muru, bo nie można tego robić z jednego gabiona tylko z kilku jeden na drugim. Są wprawdzie systemy z cienkich gabionów i słupków metalowych, ale to już nie jest mur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.wu 19.03.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) Dzięki wielkie za sugestie. Joanno sprawdzimy na pewno Betafence, właśnie o takie informacje mi chodziło blechert.pl - mamy mieć właśnie 2 piętra gabionów, co do wypełnienia to architekt sugeruje coś lokalnego, budujemy się koło Sobótki (woj. dolnośląskie), w okolicy jest kilka kamieniołomów. Zastanawiam się tylko, czy każdy kamień można dobierać tylko pod względem ceny i efektu wizualnego, czy są jakieś inne czynniki (przepraszam, jestem laikiem, ale może jakiś kamień się wypłukuje, kruszy, zarasta mchem itp) Edytowane 19 Marca 2011 przez magda.wu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejwwa 25.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Gabiony prezentują się ciekawie, jednak nei podoba mi sie gdy ktos zaczyna tworzyc kilka kolorowych warstw lub jakis kolorowych wzorkow z kamieni. Najlepszy efekt jest gdy całość wypelniona jest takim samym materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts