Rav30 21.06.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 nie znam się na budowlance, ale u mnie majstrowie mówili że musi być ok 10 cm chudziaka i tak też zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav30 22.06.2011 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 w projekcie było 15, ale wszyscy majster, kierownik, inspektor uznali że to przesada i kazali 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 22.06.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 U nas też jest zgodnie z projektem, ehhh spartolili Ci ten chudziak. Arturo72 z centymetrami to jest różnie, bo w domach z piwnicą ładowanie 20cm w grunt to chyba nie jest konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 22.06.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witam was serdecznie... MAM BIG PROBLEM... Wykonawca zaczal mi budowe bez podpisania ze mna umowy. Obiecał umowe i kosztorys i postawil mi juz dom do I piętra, ,ale dalej nie wiemy z mezem co jest w kwocie na jaka sie umowilismy za budowe. Umowa ustna obejmuje cene 70.000zł za stan surowy otwarty...czy to duzo??bo stan surowy otwarty to rozumiem ze bez okien, ale co z dachem? czy wszystkie materialy sa z mojej kieszeni płacone przy takiej kwocie? czy 70.000 jest ok ale jesli wykonawca zapłaci np za wierzbe dachowa.Dom ma 130m2 z garazem.Co o tym myslicie? Jeśli te 70 tys. z materiałem, to cena jest ok. nawet bez dachu. Jesli z wieżbą, a tym bardziej z pokryciem, to koleś chyba tyra za darmo . Jeśli sama robocizna, to masakra. U mnie za postawienie SSO przy podobnym metrażu, koszt robocizny to 35 tys. Obejmuje również pełne pokrycie dachowe z rynnami i obróbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magik Cz-wa 26.06.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 WitamU mnie mury skończone, w nadchodzącym tyg mają zacząć robić więźbę. Mój architekt "trochę" przesadził w zestawieniu materiałów i zostało mi 930 szt.porothermu 30P+W, 132 szt porothermu 25P+W (produkcji WIENERBERGER)Jeżeli jest ktoś z Częstochowy lub okolic zainteresowany to w dobrej cenie odsprzedam. Cena za 30P+W 3,90zł za szt.Na terenie Częstochowy w najbliższym czasie z transportem, później będę musiał zwieść to do siebie na działkę, a wtedy już trzeba będzie sobie transport załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_bv 19.07.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam wszystkich:)Dawno nie zdawałam relacji z postępów na naszej budowie, za to teraz nadrabiam. Nie obyło się i u nas bez problemów, do tego stopnia, że ekipa wyleciała z budowy:/ Za to teraz mamy zwartych, gotowych i pracowitych "Bobów Budowniczych";) i jadą z koksem, że aż miło:D U nas ściany już stoją pięknie, część stropów wylanych (nad garażem i kotłownią), nadproża pomurowane, ścianki również i teraz kolej na stropy nad resztą domu (one są nieco wyżej). Mam nadzieję, że pójdzie im sprawnie, jak do tej pory, bo drewno na dach już przyjechało i grzecznie czeka na swoją kolej:) Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 19.07.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 u nas fundamenty gotowe czekają na zalanie "chudym" ,ale to już firma zrobi bo samemu nie za bardzo mi się to uśmiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.07.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A u nas hydraulika skończona, robi się elektryka. Pod koniec miesiąca wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 19.07.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A u nas idą ściany szczytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 20.07.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 u nas w przyszłym tygodniu wchodzi cieśla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 22.07.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Hej Bocianki!Dawno tu nie zaglądałam.... Piszecie o postępach prac, a dlaczego nikt nie wstawi fotki??? My zaczęliśmy swoją budowę 12 kwietnia, a dziś nasz domek wygląda tak : http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=66545&d=1311317633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 22.07.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Kathy15 Piekny masz juz domek. Skąd brałaś okna i jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 22.07.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) Kathy15 Piekny masz juz domek. Skąd brałaś okna i jakie? Okna ( PCV złoty dąb zew. , białe wew. Winkhaus) wraz z roletami braliśmy u producenta Wojmarplast- Zagórów. Edytowane 31 Lipca 2011 przez Kathy15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zsiber 30.07.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam, my jesteśmy w trakcie przerwy technologicznej po zalaniu stropu. Lada dzień przychodzą murarze z drugiej swojej budowy i będą ciągnąć 1,20 m ścianki kolankowej oraz 3 skosy ( dach dwuspadowy i dochodząca druga część długa na 4m tez dwuspadowego. Projekt AJR 19 po małych przeróbkach kosmetycznych http://www.ajrstudio.pl/projekt-domy-jednorodzinne-ajr19-0.html - na całości strop terriva razem 192m2 Cieśla z powodu komplikacji przesunięty na pierwszą połowę października. (buuuu:( Napewno chudziaka zostawiam na przyszłą wiosnę, ale zastanawiam się nad pozostawieniem też do przyszłej wiosny scianek działowych ...?bo przecież są na chudziaku tak> ??? czy się myle ? DZiałówki silka 11,5, nośne 24 Ytong 600, zastanawiam się nad 16 styro bo kotwy standardowe tyle zniosą a raczej uniosą. na fundamenty poszło 12 styro. na podłogę planuję 15 cm. Co do ogrzewania to ciągle dylemat : Pompa albo kocioł ekogroszek połączony ze zbiornikiem buforowym i na całym domu podłogówka (parter i piętro) oraz WM z reku... Jak narazie niema problemów brak. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.07.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 czy ktoś z was już ocieplał poddasze? chciałabym się zorientować pi razy oko jakiego rzędu koszty trzeba przewidzieć za materiał. Wiem że każdy dach jest inny i możliwe że różne grubości wełnę dawaliście ale zależy mi na cenie orientacyjnej. My planujemy wełnę isover 15cm między krokwie, folia i na stelaż znowu wełna 10cm; nasz dach to będzie jakieś 140m do ocieplenia, za robociznę 7tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 czy ktoś z was już ocieplał poddasze? chciałabym się zorientować pi razy oko jakiego rzędu koszty trzeba przewidzieć za materiał. Wiem że każdy dach jest inny i możliwe że różne grubości wełnę dawaliście ale zależy mi na cenie orientacyjnej. My planujemy wełnę isover 15cm między krokwie, folia i na stelaż znowu wełna 10cm; nasz dach to będzie jakieś 140m do ocieplenia, za robociznę 7tys a po co dajesz tą folię między warstwami wełny? paraizolacje daj na samym końcu, po drugiej warstwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 31.07.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 czy ktoś z was już ocieplał poddasze? chciałabym się zorientować pi razy oko jakiego rzędu koszty trzeba przewidzieć za materiał. Wiem że każdy dach jest inny i możliwe że różne grubości wełnę dawaliście ale zależy mi na cenie orientacyjnej. My planujemy wełnę isover 15cm między krokwie, folia i na stelaż znowu wełna 10cm; nasz dach to będzie jakieś 140m do ocieplenia, za robociznę 7tys my mamy dach 180m, dajemy isover 20 miedzy krokwie plus na calosc 10 a dopiero po tym folia paro- materiał czyli welna plus stelaże i rygipsy ok 8 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.07.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 zgadza się, wełna druga idzie w poprzek i potem folia i potem płyta, źle wykonawcę zrozumiałam, ale już się dopytałam; ot baba a może ktoś z was kupował wełnę przez internet? cena którą mam z tutejszego składu znacznie odbiega od tego co na allegro (u mnie za 15stkę isover 35zł/m2 na allegro najdrożej niecałe 24zł) znalazłam nawet sklep gdzie przy zamówieniu powyżej 500złjest gratis przesyłka (folnet.pl) więc poważnie nad tym się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 zgadza się, wełna druga idzie w poprzek i potem folia i potem płyta, źle wykonawcę zrozumiałam, ale już się dopytałam; ot baba a może ktoś z was kupował wełnę przez internet? cena którą mam z tutejszego składu znacznie odbiega od tego co na allegro (u mnie za 15stkę isover 35zł/m2 na allegro najdrożej niecałe 24zł) znalazłam nawet sklep gdzie przy zamówieniu powyżej 500złjest gratis przesyłka (folnet.pl) więc poważnie nad tym się zastanawiam folnet jest od nas z Poznania, ale z tego co pamiętam to handluję różnymi rodzajami folii, wszedł teraz w wełnę..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.07.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 dopiero teraz ten sklep znalazłam więc nie wiem o nim zbyt wiele, mają moim zdaniem dość bogatą ofertę: Membrany dachoweFolie dachoweFolie paroizolacyjneFolie izolacyjneAkcesoria dachoweTaśmy i kleje dekarskieKomunikacja dachowaOchrona przeciwśniegowaOkna dachoweOchrona odgromowaWentylacja dachowa / Przejścia dachoweIzolacja termicznaOsprzęt dekarskiPokrycia dachoweTaśmyArchitektura krajobrazuWiatroizolacjeTechniki zamocowańChemia budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts