alic 31.03.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 do IzyN86;też budujemy z porothermu,myślę,że to dobry wybór,chociaż na początku bardzo poważnie rozważaliśmy solbet 36cm bez docieplenia,ale wszyscy ale to dosłownie wszyscy nam to odradzali,tu na forum wyczytałam także,że ściana jednowarstwowa zawsze wyjdzie drożej niż dwu,zresztą w hurtowni to potwierdzili,tak więc porotherm 24 plus 15cm styropianu,na dach dachówka Nelskamp glazura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 31.03.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 witam jestem bocienkiem od 23.03.2011 zaczelam budowac swoje gniazdko:) jestesmy na etapie zasypywania pospolka:) jutro maja juz zalewac podbetonke:) budujemy w pustaka winenberga porotherm i chcialam sie dowiedziec czy o trafny wybor? bo szczerze to zaufalismy majstrowi i nie chcielibysym sie rozczarowac. Takze na tapecie mam teraz dachowke ceramiczna tylko zastanawiam sie z jakiej firmy wybrac? moze cos doradzicie? pozdrawiam Witam w naszym gronie Wybrałam POROTHERM z WIENERBERGERA 30 P + W Również stoję przed dylematem dachówkowym Ohhhh W pierwszej kolejności wybór koloru! A później producent Kilka typów już jest, więc trzeba poddać kolejnej selekcji i coś wybrać. Na dachóweczkę mamy jeszcze trochę czasu ( tylko ceny pną do góry - ZWARIOWANE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hecata 31.03.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 My też budujemy z Porothermu 30 + 10 cm ocieplenia. Wszyscy nam odradzali 25, ponieważ mają szczeliny w poprzek ściany, a 30 mają wzdłuż.Jak szczeliny są wzdłuż to daje dużo lepszą izolację cieplną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN86 31.03.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 dzieki na info:) my budujemy z 30:) a dachoweczke kolor mamy juz wybrany.. ciemna czekoladka:) tylko kwestia z jakiej firmy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hecata 31.03.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Co do dachówki, to ja też jestem chętna, żeby ktoś coś polecił, bo zupełnie nie mamy informacji w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 31.03.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 )) wiosna wiosna Dachóweczka? Poświęciłam temu cały luty, u nas wybór padł na Nalskamp, migdał. Wg mnie piękna, dekarz pochwalił wybór. Odwrotu nie ma bo akurat za to i za okna dachowe, mamy juz zapłacone 100%, w sobote okna fasadowe przyjadą. Dziś był geodeta, jutro koparka i archeolog i jutro już wchodzi wykonawca a w poniedziałek garaz- blaszka przywożą. Jupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mila88 31.03.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 też jestem bociankiem 2011 zaczynamy jutro wytyczenie domu w przyszłym tygodniu chcemy zalać pogoda piękna )) po ile u was beton b15?buduje mały domek 92m2 parterowy bez stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mila88 31.03.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 budujemy koło bielska-białej czy ktos tez tam buduje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_bv 31.03.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 My braliśmy B20 - 300 netto :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 31.03.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 My braliśmy B20 - 300 netto :/ oj kasiu, ciut drogo. Ja brałem dzisiaj na zalewanie ław. B20 250 zł brutto z transportem. Okolice Jeleniej Góry. Bloczki fundamentowe 24x38x12cm 2,65 zł brutto sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina03 31.03.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 (edytowane) bloczek fundamentowy w okolicach warszawy to ok 2,90 brutto z przewagą powyżej 2,90 Edytowane 31 Marca 2011 przez Malwina03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olai 31.03.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam! To i ja dołączam do grona Bocianów 2011:D Chociaż muszę przyznać że budujemy się już jakieś 3 lata z braku funduszy i szansy na kredyt ale w tym roku mamy nadzieję że ruszymy dalej. W tej chwili czekamy na decyzję w sprawie kredytu (minął już tydzień ). Projekt zakupiliśmy w Archonie - Dom w Mikołajkach:) Wtedy gdy go wybieraliśmy był Świetny dopiero w trakcie okazało się że jednak nie jest idealny i trzeba było trochę pozmieniać - pomijając juz fakt że jest sporo za duży dla naszej 3 osobowej rodziny:o Ale trudno już nic nie zmienimy. Mam tylko nadzieję że już jak będą pieniążki to wszystko pójdzie z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 31.03.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 (edytowane) też jestem bociankiem 2011 zaczynamy jutro wytyczenie domu w przyszłym tygodniu chcemy zalać pogoda piękna )) po ile u was beton b15?buduje mały domek 92m2 parterowy bez stropu ja brałem z Chrzanowa z 8% VAT (usługa) w cenie pompa 24m - trzeba z drogi było lać B15 220zł B25 255zł ... a co w końcu dom będzie drewniany Edytowane 31 Marca 2011 przez petervdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 31.03.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 petervdo - ponoć okazja, ponoć jeszcze ma byc drożej, ponoc z poowy zarobku dla nas zrezygnował- nieboraczek nie sądzę, żeby dołożył do interesu poprostu zarobi mniej niż inni Taa, u nas - tzn. na podkarpaciu tez wołają 850/m3 juz z impregnacją, bez impregnacji - 800... Niestety, stwierdzam, ze w dupnym (przepraszam, ale musiałam!) okresie zaczynamy, a to Libia, a to benzyna, a to VAT + 1%... I wszyscy tez z nas zdzierają tym sposobem.. Powdzenia dla wszystkich, oby takiej pogody bylo jak najwiecej!! pogoda dopisuje planowałem początek prac na koniec marca a na dziś już 1/3 piwnicy widać podwyżki są z dnia na dzień .. kupowałem w poniedziałek cement .. dziś czwartek i 5 zł drożej .. na palecie ale swoją drogą sezon się zaczyna .. całe szczęście, że betony / żelaza /drewno już prawie pokupowane lub wynegocjowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.03.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 powiedzćcie proszę czy 45 tyś za stan zero domu 10 na 16 to duzo.czy liczyliście ile Was wyjdą fundamenty ale łącznie z wszelkimi izolacjami, no iwszystkie powierzchnie a nie tylko chudziak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebinx 31.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Pionan, ceny betonu potrafią byc rożne o 15-20% w zależności w której części Polski mieszkasz. Ponadto B20 nie równy innemu B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN86 31.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 w krakowie za b20 placilam 215 bez faktury a tak wogole to widze ze duzo osob wybiere dachowke z firmy Nalskamp moze warto sie bad tym troche dkuzej zastanowic to wkoncu o czym swiadczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agabodzio 31.03.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 powiedzćcie proszę czy 45 tyś za stan zero domu 10 na 16 to duzo. czy liczyliście ile Was wyjdą fundamenty ale łącznie z wszelkimi izolacjami, no iwszystkie powierzchnie a nie tylko chudziak? mysle że troche dużo ale ceny sa różne my będziemy robili sami liczyliśmy około 20 tys u nas b20 300 zł plus pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav30 31.03.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Co do dachówki, to ja też jestem chętna, żeby ktoś coś polecił, bo zupełnie nie mamy informacji w tym temacie. Ja właśnie dzisiaj zamówiłem Koramica - brązową karpiówkę; chciałem creatona ale był przeszło 3000 zł droższy jak ostatnio zacząłem zamawiać materiały, okazało się, że większość systematycznie i znacząco drożeje; aż się boję co będzie w lecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 01.04.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Ja właśnie dzisiaj zamówiłem Koramica - brązową karpiówkę; chciałem creatona ale był przeszło 3000 zł droższy jak ostatnio zacząłem zamawiać materiały, okazało się, że większość systematycznie i znacząco drożeje; aż się boję co będzie w lecie wszystko idzie do góry, ale najszybciej podstawowe materiały budowlane / konstrukcyjne dachówkę na kiedy potrzebujesz, że już zamawiasz ? podobno akurat w pokryciach nie ma jakiś odczuwalnych zmian cen w sezonie .. tak przynajmniej twiedził jeden ze sprzedawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts