magda.wu 17.03.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam, chcemy ogrzewać nasz 170m2 dom kotłem +/-20kw na ekogroszek (paliwo podstawowe) i wierzbą energetyczną (opcja). Czy ktoś z Was mógłby nam polecić jakiegoś konkretnego producenta kotłów? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.03.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam, chcemy ogrzewać nasz 170m2 dom kotłem +/-20kw na ekogroszek (paliwo podstawowe) i wierzbą energetyczną (opcja). Czy ktoś z Was mógłby nam polecić jakiegoś konkretnego producenta kotłów? dzięki Witam, Taką biomasę w postaci wierzby, trzeba przerobić na pellety i wtedy można ją spalać np. w kotle Skam-P Premium lub Sztoker. Jeśli chcesz spalać ją bez przerabiania wtedy możesz to zrobić na ruszcie żeliwnym, awaryjnym w Skam-P Premium. To są konkretne modele [skam poleciłem sąsiadowi, który pali od roku czym popadnie - czysty miał i ekogroszek oraz mieszanki z ekogroszkiem: łupiny, pestki, papier, drewno, a nawet kruszony młotkiem węgiel Orzech]. Skam-P Premium ma moc regulowaną w zakresie 4,8-21 kW, a Sztoker 2-25 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.wu 18.03.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dziękuję, sprawdzimy Skam-P Premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 18.03.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 granpal eco heatmatix burner wierzba pod postacia drobnej suche zrebki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts