DorciaD 17.03.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam wszystkich serdecznie Proszę o komentarze i konstruktywną krytykę, postaram się ją przyjąć z godnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.09.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 O rety, jestem pierwsza Bardzo fajny projekt wybraliście, fakt superenergooszczędny się nie wydaje, ale jak zrobicie rekuperację, ocieplicie dobrze, wstawicie w miare ciepłe okna i drzwi to będzie ok Bardzo mi się podobają zmiany, jakie wprowadziliscie w projekcie, szczególnie u góry. Wejście do łazienki z sypialni - wielki plus bez sensu byłyby 2 łazienki dostępne z korytarza... Jaki macie harmonogram na ten rok? Co planujecie zrobić przed zimą? Sam fundament czy coś więcej? Trzymam kciuki i będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaD 19.09.2011 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam Cię serdecznie Princesa. Miło mi, że jednak ktoś do nas zagląda Co do zmian w projekcie, to właściwie, zmianą jest nie wejście z sypialni - tak było w oryginale, a właśnie z korytarza. To właściwie nie jest łazienka a pralnia, więc zdecydowaliśmy, że wygodniej będzie wchodzić do niej bezpośrednio z korytarza. Na ten rok planujemy jeszcze postawić ściany parteru i zalać strop. Mam nadzieję, że pogoda będzie dalej dopisywać i nam się to uda Zaraz zajrzę jak się miewa Rumiankowa Chatka w te pierwsze (niestety już) jesienne dni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 22.09.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Gratuluję fundamentów Oby jesień nie była zbyt deszczowa, a zima nie przyszła zbyt szybko to zdążycie ze ścianami i stropem, a i my skończymy co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.10.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 I ja wpadłam się przywitać! I życzę pięknej pogody bo to wam będzie najbardziej potrzebne na najbliższe dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaD 06.10.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Witam serdecznie Bardzo miło mi Cię przywitać Kwitko Waśnie obejrzałam sobie Twoją budowę, fajny domek będziecie mieli! Wam również życzę pięknej pogody, bo do budowy dachu przyda się! Odtańczmy może jakiś taniec zaklinający pogodę jak Indianie, może pomoże Zazdroszczę Wam, że budujecie sami. My niestety nie mamy czasu, praca do późna. A to niestety powoduje, że domek nasz będzie powstawał dużo dłużej, bo koszty dużo większe Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 07.10.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Hej hej gratuluję kolejnego etapu Z tym oknem w kuchni to mała wpadka, a jakie ono jest na wysokość? Strasznie szerokie, pewnie faktycznie trochę będzie kosztowało. W sumie na Waszym miejscu chyba bym sprawdziła standardowe wymiary okien w różnych firmach, zawsze jeszcze można otwór przerobić, a koszt jest całkowicie inny. Dla przykładu u nas okno 120x150 traktowane jako standard koszt 1000zł traktowane jako nietypowe (gdyby któryś wymiar nie mieścił się w tym zakresie) 1500 zł... a to tylko 1 małe okienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 07.10.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 hej domek super. bardzo fajne rozmieszczenie pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaD 07.10.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Princesa, wysokość okna to 150 cm. Problem polega na tym, że nie za bardzo można zmieniać zewnętrzny wygląd budynku. Trzeba by zmieniać PnB. Mogą się czepiać przy odbiorze. Skonsultujemy się jeszcze z Kierownikiem. Mnie jako tako duże okna nie przeszkadzają, lubię doświetlone pomieszczenia, aczkolwiek wolałabym mieć to okno od ogrodu, a nie od ulicy. Od ogrodu w salonie mamy 150x150. Może uda się zmniejszyć kuchenne okno chociaż do 200cm. Pszczolka m, witam Cię serdecznie Cieszę się, że Tobie również podoba się nasz domek Właśnie ze względu na rozmieszczenie pomieszczeń wybraliśmy ten domek! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Wydaje mi się, że nie powinno być problemu, nam sam architekt mówił przy adaptacji, że nawet nie nanosi zamiany 2 pojedynczych okien balkonowych na duże trarasowe przesuwane bo to w trakcie budowy można zmienić bez problemu bo to zmiana nieistotna. Tak samo w Atrium, od którego kupowaliśmy projekt wystawiło nam pozwolenie na dokonanie różnego typu zmian nieistotnych z punktu widzenia konstrukcyjnego,w tym na zmianę wielkości i rozmieszczenia otworów drzwiowych i okiennych... Ale może co gmina to obyczaj, u nas podobno nie ma z niczym problemów. Sąsiada odbiór wyglądał tak - poszedł do gminy, złożył papiery, urzędnik popatrzył, zapytał "To ten dom tam na górce? To ja wiem, który, ok, odebrany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaD 10.10.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Z tego co nam mówili to nie powinno się zmieniać wyglądu zewnętrznego budynku. Ale Kierownik wyraził nam zgodę na zmniejszenie okna kuchennego. Będzie miało ok 200 cm (dodaliśmy jeden pustak). Więcej się nie da, bo wymurowana była już jedna strona okna. Ale dobre i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 25.11.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ale szybko kolejne etapy u Was idą Patrzę i podziwiam Jakie będzie pokrycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaD 26.11.2011 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Hello Princesa Ja tez jestem w szoku! Ekspresowi Ci nasi murarze Gdyby tylko po każdym etapie kasy sobie nie życzyli to byłoby super Na razie dach będzie odeskowany i przykryty papą. A w przyszłości, w zależności od funduszy, pokryjemy dachówką lub blachodachówką. Widzę, że Wy już macie dach zrobiony, gratuluję Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela_g11 14.04.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 witam. jesteśmy z mężem zainteresowani kupnem owego projektu. czy mogłabym się dowiedzieć ile wyniósł Państwa stan surowy, do tego moment, oczywiscie bez działki, projektu itp. z góry dziękuję za tą informację.i jeszcze jedno pytanko: gdzie znajduje sie Państwa domek. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 03.11.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Witam po długiej przerwie. Widzę, że domek już wyrośnięty jak grzybek po deszczu Okna moim zdaniem świetnie wybraliście i montaż też, nas cena zniechęciła ale to indywidualna kwestia. A to jak traktują ludzi w salonach... lepiej nie wspominać. Kiedy montaż? Bo chyba jakoś w listopadzie miał być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaD 05.03.2013 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ale wstyd, takie zaległości mam. Wszytko przez to zimowe lenistwo Princesa, Okna już są. Skończyło się na tym, że nie od Jezierskiego. Przedłużali w nieskończoność termin. Kupiliśmy w końcu od Heka Plast czy jakoś tak. Postaram się wrzucić zaległe zdjęcia. Zaraz zajrzę jak się u Was prace posuwają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 11.10.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 WITAM,fajnie zapowiadający sie dziennik sie urwał co sie u was dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaD 28.10.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Izo, Prace posuwają się powoli, ale do przodu. Stan surowy szybko się buduje, a wykończeniówka niestety się ciągnie. Fakt jest jednak faktem, że zaniedbałam dziennik. Dzisiaj uzupełniałam w miarę zaległości Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts