sylwia8989 17.03.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witajcie. Jestem tu nowa. Zacznę może od początku. Od maja 2010 mieszkam wraz z narzeczonym i córką z moimi rodzicami. Od 2 miesięcy nie pracuję. Kiedy pracowałam dawaliśmy moim rodzicom 1000zł. W tej chwili 500zł. Mój ojciec pracuje, zarabia ponad 3tysiące. Mama nie pracuje, nie robi w domu nic , wszystko na mojej głowie. Rodzice toną w długach. Wypłata ojca i to co dajemy nie wystarcza im na wszystkie opłaty. Całe utrzymanie ich spada na nas. Ostatnio zauważyłam, że moja mama kupuje rzeczy zbędne , gazety itp. Zwróciłam jej uwagę, że może by kupiła chleb a nie pierdoły. Rozpętała się od tego okropna awantura. Generalnie awantury o pieniądze są często. Ale pierwszy raz usłyszałam, że mieszkam, używam prądu gazu więc powinniśmy i tak płacić 1000zł a nie 500zł. Nasłuchałam się kolejny raz wyzwisk. W przypływie impulsu powiedziałam dość. Wyprowadzamy się. Wszystko załatwione. W sobotę mamy się wynieść. A teraz matka mnie przeprasza, mówi jak mnie kocha i że zostawiam ich bez środków do życia. Czuję się jak potwór. Za 3 miesiące wychodzę za mąż. Rodzice już powiedzieli, że nie przyjdą. Tak jak połowa rodziny przed którymi mnie przedstawili w takim świetle. Zero wdzięczności za to jak im pomogliśmy. Ciągle mało, mało. Wystarczy drobna sprzeczka między mną a narzeczonym to już chodzi i prowokuje raz mnie raz jego, żebyśmy się bardziej pokłócili. Nie wiem czy dobrze robię. Mamy w planach jutro zrobić im większe zakupy, żeby mieli co jeść. Ale mimo wszystko nie mogę po nocach spać, wciąż płaczę. Może ktoś powie czy naprawdę jestem taka zła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 17.03.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Wyprowadzka na swoje i to jak najszybciej. Nie rozstrzygam kto jest dobry a kto zły. Ale na pocieszenie poczytaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?139994-Wyprowadzka-od-mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.03.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Podobnie jak aglig uważam, że wyprowadzka i to już!!! Masz dziecko, rodzinę i musisz o nich myśleć. Wiem, że łatwo powiedzieć, gorzej zrobić, ale pępowina musi zostać odcięta. Tym bardziej, że widać lekko nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.03.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Na pewno musisz odpocząć od matki, to na prawdę dobrze robi Po drugie nie jesteś zobowiązana utrzymywać rodziców, gdy mają pracę i są samodzielni. Obowiązek ten spadnie na Ciebie gdyby byli niedołężni, wymagali opieki. W przedstawionej tu sytuacji gdy nie wystarcza na wszystkie opłaty (?) wyprowadzenie się z domu ułatwi, albo wyklaruje sytuację. Być może mieszkanie jest za duże dla dwojga, skoro zmieściliście się w pięć osób. Z drugiej strony nie pracujesz więc czy stać was będzie na wyprowadzkę? Wiadomo, że niedostatek rodzi frustracje i spięcia gotowe. Dla zdrowia będzie korzystniej wyprowadzić się choćby na jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia8989 18.03.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Rodzicom nie wystarcza na wszystkie opłaty. My powiedzieliśmy, że będziemy dbać by nigdy nie zabrakło im jedzenia ale o kredyty muszą sami się martwić. Mój ojciec pracuje, mama nie choć uważam, że nawet jakby się zajęła jakimś dzieckiem to by już im starczyło pieniędzy. Jeżeli o nas chodzi, wyprowadzamy się do mieszkania drugiej babci mojej córki i będziemy tam musieli tylko opłacać rachunki. Mój narzeczony zarabia 2tyś. Do tego 500zł alimentów na córkę dostaję. Więc poradzimy sobie. Poczucie winy mnie zżera. Ciągle się zadręczam tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 18.03.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 A ta babcia zyje? Bo jak tak, to z deszczu pod rynne.......Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia8989 18.03.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Żyje, ale nie mieszka tam. Ma swój dom w którym mieszka, i mieszkanie w którym my będziemy mieszkać. Moi rodzice faktycznie zostaną w zbyt dużym mieszkaniu, 3 pokoje , 64m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.03.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Piszesz, ze Twoi rodzice maja mase oplat, bo maja kredyty. Skoro nie bylo ich stac to skad maja te kredyty, na cos wydali te pieniadze.Musicie sie wyprowadzic bez zadnych wyrzutow, o finansowaniu jedzenia tez bym zapomniala, jak kupisz rodzicom to nie starczy Wam zeby zrobic oplaty i wyzywic sie i beda klotnie u Was o kase. Twoja mama wtedy moze pomysli o pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.03.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Odpuść sobie wyrzutu sumienia. Skoro stać ich było na branie kredytów, a teraz nie mają kasy na opłaty nich zamienią mieszkanie na mniejsze... albo wynajmą jeden pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 19.03.2011 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 No co Wy? Na 2 osoby kawalerka? Te 64 m2 to wcale nie za duzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia8989 21.03.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Już po wyprowadzce. Dopiero się uporaliśmy ze sprzątaniem, wypakowaniem itd. Jest super. Psychicznie odpoczywam. Z rodzicami też ok. Tzn bez żadnych kłótni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts