benia0977 17.03.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Czy kolor parapetu zewnętrznego dobiera się pod kolor okien czy pod kolor elewacji. U mnie okna są PCV białe, elewacja w kolorach beżowym i ciemnobrązowym, drzwi zewnętrzne w kolorze mahoń, a parapet jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 17.03.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Też myśle nad tym....ale wydaje mi sie , że parapet pod kolor okien. Mam zamiar takie wstawić http://parkier.pl/parapety-klinkierowe-zewnetrzne-typ-s.html kolor czekolada, a okna mam orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia z b. 17.03.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Wydaje mi się, że parapet dobiera się do okna, bo jest jego częścią . Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez joliska Usunięto reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.03.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) moim zdaniem bardzo dobrze wyglądają parapety zewnętrzne dobrane do koloru dachu, mam dach grafitowy, okna białe i parapety zewnętrzne z kształtek klinkierowych w graficie, niezły byłby gniot gdyby parapety musiały być białe bo okna takie są ... i choć w pewnych zetawieniach koloru okien rzeczywiście dobranie do okna moze byc ciekawe to zawsze powinno grać też z elewacja i dachem Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benia0977 18.03.2011 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 u mnie dach jest płaski, a parapety nie mogą być z klinkieru tylko ze stali ze względu na ich głębokość 35 cm. Wiem że teraz stalowe też można kupić w różnych kolorach, tylko co tu wybrać. Wczoraj na spacerze przyglądałam sie jak mają inni i różnie, jedni mają klinkierowe w brązie, widziałam też ze stali srebrnej i były też białe. Ze względów estetycznych wydaje mi sie że brązowe pod kolor elewacji ale jeszcze nie podjęłam decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 18.03.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) Witaj, w poprzednim domu parapety miałam dobrane pod kolor okien. Okna były machoniowe a parapety ciemny brąz. http://images8.fotosik.pl/1471/c36ac3525d8447e2.jpg W obecnym domu parapety mamy mamy dobrane pod kolor dachu. Okna są w kolorze złoty dąb a parapety z klinkieru w kolorze miedzi. http://images8.fotosik.pl/1472/a8399a4b303df02c.jpg Myślę, że nie ma reguły. To tylko kwestia gustu. Edytowane 18 Marca 2011 przez Sylwia z Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benia0977 18.03.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 jednak wybiorę białe, kto wie może za parę lat zmienię elewację na szarą i same parapety w brązie będą źle wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SovietGangstar 22.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Kolor parapetu pod kolor dachówki i okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 03.04.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) Chyba pod kolor dachówki lub okna. Mam tak jak Sylwia - okna złoty dąb, dach czerwony i komin z czerwonej cegły klinkierowej. I zastanawiam się, jak będzie lepiej - czy pod dach czy pod okna wybrać kolor. Brałam jeszcze pod uwagę brązowy, bo tralki na balkonie i drewno na elewacji chcę dać w tym kolorze. Sylwia - czy możesz jeszcze napisać, jakie kolory są na elewacjach tych dwóch domów? Całkiem niezłe! Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 19.04.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Mam tak jak Sylwia - okna złoty dąb, dach czerwony i komin z czerwonej cegły klinkierowej. I zastanawiam się, jak będzie lepiej - czy pod dach czy pod okna wybrać kolor. Brałam jeszcze pod uwagę brązowy, bo tralki na balkonie i drewno na elewacji chcę dać w tym kolorze. Sylwia - czy możesz jeszcze napisać, jakie kolory są na elewacjach tych dwóch domów? Całkiem niezłe! Chętnie dowiedziałabym się jaki to kolor i jaka firma, rodzaj tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 21.04.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Czy kolor parapetu zewnętrznego dobiera się pod kolor okien czy pod kolor elewacji. U mnie okna są PCV białe, elewacja w kolorach beżowym i ciemnobrązowym, drzwi zewnętrzne w kolorze mahoń, a parapet jaki? Gdyby okna były kolorowe, to parapety robi się pod ich kolor. Biel jest neutralna i komponuje się dobrze ze wszystkimi barwami. A okna rządzą się swoimi prawami. Moim zdaniem przy tym zestawie kolorystycznym który podałaś, biel by nie pasowała, tworzyłaby "kakofonię barw". Nie wiem, jaki masz dach i podbitkę, ale osobiście wybrałabym parapety w kolorze brązowym. Współgrałyby z elewacją i (mam nadzieję) z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.04.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 U nas dach będzie grafitowy, okna złoty dąb a elewacja białoszara z elementami drewna (złoty dąb). Parapety chyba grafitowe, żeby tego "drewnianego" koloru nie było za dużo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartas13 27.04.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 moim zdaniem pod kolor okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata_s 14.04.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 witam serdecznie:)Czy moge uzyskac informacje dotyczaca koloru elewacji tego pieknego domu z oknami w kolorze zlotego debu?dziekuje bardzo )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Modest 18.04.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Podam jeszcze inne rozwiązania. Proponuję sfotografować dom i nawet w prostym programie do obróbki grafiki domalować/przemalować parapet - bo jak mniemam nie posiadacie wizualizacji komputerowej budynku. Można też ewentualnie pod oknami przytwierdzić na próbę kartki w odpowiednich kolorach i popatrzeć na efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora516 08.04.2014 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witaj, w poprzednim domu parapety miałam dobrane pod kolor okien. Okna były machoniowe a parapety ciemny brąz. http://images8.fotosik.pl/1471/c36ac3525d8447e2.jpg W obecnym domu parapety mamy mamy dobrane pod kolor dachu. Okna są w kolorze złoty dąb a parapety z klinkieru w kolorze miedzi. http://images8.fotosik.pl/1472/a8399a4b303df02c.jpg Myślę, że nie ma reguły. To tylko kwestia gustu. witaj czy możesz mi powiedzieć co to za tynk i jakie kolory zastosowałaś, bo wygląda super cała elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 27.04.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 To zdecydowanie kwestia gustu, pod kolor elewacji dobrany parapet w moim odczuciu wygląda najsłabiej, jednak dobieranie pod kolor ramy okiennej nie jest jedynym dobrym rozwiązaniem - co się komu podoba, ważne aby był dobrze zamocowany i aby woda nie podchodziła pod parapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts