slawekk1980 02.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Mam pytanie, gdyż nie chcę przepłacać za "ciepły montaż" nie mając pewności że będzie to właściwie zrobione.Planuję w trakcie montażu okien przez ekipę kupić samemu taśmę paroizolacyjną illbruck oraz taśmę rozprężną które przykleję .Czy właściwym będzie następujący montaż:-od wewnątrz oklejam taśmą paroizolacyjną boki oraz górę ramy, rozumiem że na dole okna folię przyklei się do listwy podparapetowej podczas montażu parapetów wewn. -ekipa opiankuje okna-z zewnątrz na okna osadzone na lico z murem zajdzie ocieplenie i myślę nakleić na ramę okna taśmę rozprężną illmod która rozpręży się i uszczelni styk okno-ocieplenie, analogicznie jak wcześniej na dół okna do listwy podparapetowej przykleję folię paroprzepuszczalną albo taśmę rozprężną podczas mocowania parapetów Czy taki montaż okien będzie właściwy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/155153-monta%C5%BC-w-systemie-3d-illbruck/page/2/#findComment-5132439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abol1 16.02.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Mam pytanie, gdyż nie chcę przepłacać za "ciepły montaż" nie mając pewności że będzie to właściwie zrobione. Planuję w trakcie montażu okien przez ekipę kupić samemu taśmę paroizolacyjną illbruck oraz taśmę rozprężną które przykleję . Czy właściwym będzie następujący montaż: -od wewnątrz oklejam taśmą paroizolacyjną boki oraz górę ramy, rozumiem że na dole okna folię przyklei się do listwy podparapetowej podczas montażu parapetów wewn. -ekipa opiankuje okna -z zewnątrz na okna osadzone na lico z murem zajdzie ocieplenie i myślę nakleić na ramę okna taśmę rozprężną illmod która rozpręży się i uszczelni styk okno-ocieplenie, analogicznie jak wcześniej na dół okna do listwy podparapetowej przykleję folię paroprzepuszczalną albo taśmę rozprężną podczas mocowania parapetów Czy taki montaż okien będzie właściwy? A nie zastanawiałęś się nad zastosowaniem styropianowych podkładów podparapetowych? Odpadają Ci wszelkie trudności związane z odpowiedną izolacją podokienną. Ponadto montaż parapertów wew. i zew. jest przy tego typu podkładzie łatwiejszy. Natomiast jeżeli chodzi o montaż warstwowy boków i góry ościeża jaki chcesz zastosować to wydaje się zgodny z instrukcją Illbruck. Przy taśmie rozprężnej przy węgarku należy dobrać jej odpowiednią grubośc i stopień rozprężenia w stosunku do odległości ramy okna do węgarka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/155153-monta%C5%BC-w-systemie-3d-illbruck/page/2/#findComment-5169279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.02.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 No ale co z zew bez foli?a pytałeś firme która ma ci montować czy możesz tak zrobić? klejenie taśm jesli bedziesz robił to pierwszy raz troche potrwa nie bedziesz ich "blokował:)"z tym ciepłym parapetem tez może być kwestia dyskusyjna,aż tyle więcej policzyli że się opłaciło samemu kupić?hmm mozna była rozmawiać ze kupisz tasmy oni niech tylko okleja i wstawią okna a reszte sam zrobisz,no oczywiscie oni ci zapiankuja Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/155153-monta%C5%BC-w-systemie-3d-illbruck/page/2/#findComment-5169876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts