mrxaoo 17.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Pytanie do znających temat. Czytam, czytam, i mam mętlik. Pytanie o to, jakie są koszty, i kto je pokrywa... sytuacja taka:Działka oddalona od drogi głównej 150m. W tej drodze media: kanalizazja, wodociąg, gaz, prąd. Ta droga oczywiście gminna. Dojazd na działkę (te 150m) też drogą należącą do gminy. Działek oczywiście kilka, wszystkie puste na dzień dzisiejszy. Pytanie proste (ale odpowiedź już nie:P ) jakie są koszta podłączenia każdego z mediów? Przypominam, iż droga gminna. Oczywiście, pewnie jak zapłacę fortunę, to pewnie szybciutko przekopią się do mnie, ale to droga gminna i będę tym naiwniakiem, na którym zyska gmina i przyszli właściciele pozostałych działek w tej lokalizacji... Jest jakaś szansa na podłączenia w "niskiej" opłacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZiPi 03.05.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 U mnie było tak, ze zrobiliśmy zrzutkę z sąsiadami na doprowadzenie mediów wzdłuz drogi do działek.Gmina, skoro to ich droga, tez powinna, bynajmniej w części, dołozyć się do tej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 07.05.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 na gminę nie licznajtańszy z tego bedzie prąd, bo w podstawowej cenie jest do 200m (czyli jakieś 2tys)wodociąg to koszt rzędu 30tys plus przyłącze i projektgaz kilkanaście tyskanalizacja może nawet 100tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 09.06.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Mam na oku działkę gdzie znajduję się 90m od drogi asfaltowej do działki jest droga wewnętrzna prąd jest po przeciwnej drodze znaczy się jest linia napowietrzna i do domów po tej stronie co jest ta działka jest pociągnięte kablami napowietrznymi jak to będzie wyglądać do tej działki czy trzeba bedzie robić przekop przez drogę i dale ziemia czy np napowietrzanie przez drogę i dalej ziemią ??jaki koszt to może być ??Woda tylko wystarczy chyba przekopać 90m do działki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts