Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wszystkie media w ulicy

mrxaoo

Recommended Posts

Pytanie do znających temat. Czytam, czytam, i mam mętlik. Pytanie o to, jakie są koszty, i kto je pokrywa... sytuacja taka:

Działka oddalona od drogi głównej 150m. W tej drodze media: kanalizazja, wodociąg, gaz, prąd. Ta droga oczywiście gminna. Dojazd na działkę (te 150m) też drogą należącą do gminy. Działek oczywiście kilka, wszystkie puste na dzień dzisiejszy. Pytanie proste (ale odpowiedź już nie:P ) jakie są koszta podłączenia każdego z mediów? Przypominam, iż droga gminna.

Oczywiście, pewnie jak zapłacę fortunę, to pewnie szybciutko przekopią się do mnie, ale to droga gminna i będę tym naiwniakiem, na którym zyska gmina i przyszli właściciele pozostałych działek w tej lokalizacji...

Jest jakaś szansa na podłączenia w "niskiej" opłacie?

• 1 month później...
  • 1 month później...

Mam na oku działkę gdzie znajduję się 90m od drogi asfaltowej do działki jest droga wewnętrzna prąd jest po przeciwnej drodze znaczy się jest linia napowietrzna i do domów po tej stronie co jest ta działka jest pociągnięte kablami napowietrznymi jak to będzie wyglądać do tej działki czy trzeba bedzie robić przekop przez drogę i dale ziemia czy np napowietrzanie przez drogę i dalej ziemią ??jaki koszt to może być ??

Woda tylko wystarczy chyba przekopać 90m do działki .