Klokoczyce 18.03.2011 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witajcie!Próbowałem znaleźć odpowiedzi w necie po dzisiejszym spotkaniu z tynkarzami, ale bez skutku.zdecydowałem się na tynki wewn. cem-wap Baumit z agregatu. Mam strop Teriva z pustakami z keramzytu.Pyt 1 Czy na sufit pod Terivą można dać tynk cem wap? (wg. tynkarzy tylko gipsowy, bo jest elastyczny a cem popęka!)Pyt 2Czy położyć siatkę od dociepleń? - wzdłuż belek paski, na całości sufitu, czy nie dawać? - czy smaruje się czymś belki żeby przyczepił się tynk?Pyt 3Czy na nadproża trzeba dać siatkę stalową? (wg tynkarzy nie potrzebna)Pyt 4Gdybym chciał fakturę za usługę - musiałbym dopłacić vat. Jeśli chcę zaoszczędzić - nie dostane fa, pisemnej gwarancji, umowy - w razie komplikacji niczego nie mógłbym złożyć reklamacji - jak Wy robiliściePyt 5Czy listwy przyokienne montować przy plastikowych oknach i cem tynku(wg tynkarzy popękają przy tym tynku, a poza tym listwy te są do drewnianych okien -żeby nie nasiąkały ramy)Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 18.03.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 W mnie w kwietniu zaczynają tynkować tynkiem cementowo wapiennym i powiedzieli, że na terive najlepiej dać siatkę od ociepleń i wtedy na 100% nic nie będzie pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klokoczyce 21.03.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 jak to mówił Towarzysz, pomożecie?nikt nie ma wiedzy? - nie wierzę.Czekam na podpowiedziPozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arycz 22.03.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Jak ma pęknąć to i tak pęknie , ta siatka nie pomorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 27.03.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 1. Lepszy byłby gipsowy ponieważ jest elastyczniejszy jak już było wspomniane, cem. może popękać ale tu też dużo zależy od wykonania stropu. 2. Najpierw spryskaj strop za pomocą opryskiwacza (najlepiej dwa razy) środkiem gruntującym rozrobionym z wodą a siatkę daj na całości stropu nie tylko na belkach. 3.Nadproża wystarczy zagruntować, ale jak dasz siatkę to też nie zaszkodzi z tym że nie stalową a do ociepleń. 4.Na twoim miejscu nie brał bym faktury, nawet jeżeli tynk ci popęka to firma która go wykonywała może raz zdecyduje przyjechać na poprawki ale i to wątpie ,jak nie masz umowy spisanej z daną firmą przy notariuszu to tak naprawdę guzik wskórasz. Możesz założyć im sprawę która potrwa minimum rok a odszkodowania i tak możesz się nie doczekać . 5.Listwy nie są konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts