Karolf 03.03.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 a dlaczego uważasz, że cos powinienieś zrobić. Umawiając ekipę do prac nawet nie zapytałem gdzie będą spać, co jeść itp. Uważam, że ekipa powinna być tak zorganizowana, że albo załatwiają sobie lokum na własną rękę, albo nie biorą takiej roboty. Na budowie jest dosyć poważniejszych problemów, którymi będziesz musiał się zająć. W ten sposób bierzesz na siebie rozwiązanie dodatkowych problemów, których można uniknąć, bo to zajmuje czas i kosztuje PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.03.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Karolf - poniekąd masz rację. Ale tylko poniekąd. Ekipa może np. wynająć na okres budowy apartament w **** Hotelu a potem rachunek za noclegi dołączyć do specyfikacji kosztów.A tak na serio to chodzi przecież o znalezienie tego złotego środka pomiędzy oczekiwaniami wykonawcy a możliwościami finansowymi inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 03.03.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 W czym nocowała wasza ekipa: barakowóz, chatka, garaż, a może w czymś innymi? Poradźcie co dla nich zrobić? W barakowozie i nie narzekali. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 03.03.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 ggGaraż blaszak jest niecieplony. Mam taki blaszak do magazynowania materiałów. Można spać od czerwca do połowy sierpnia i to z grzejnikiem elektrycznym jeśli zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 04.03.2004 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 gg Garaż blaszak jest niecieplony. Mam taki blaszak do magazynowania materiałów. Można spać od czerwca do połowy sierpnia i to z grzejnikiem elektrycznym jeśli zimno. A co z wentylacją? Czy nie ma z tym problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 04.03.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Blaszak w ciągu dnia na słońcu bardzo się nagrzewa, ale wtedy wszyscy pracują.Blaszaki nie są szczelne - na połączeniach blach są szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 04.03.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Ja miałem ciągle problemy z ekipą, która nie chciała nocować.]Kto będzie pilnował budowy, w końcu wynająłem stróża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 16.03.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 No właśnie, co człowiek to rozwiązanie... A ja stoję u progu tego problemu i zobaczę jaką ekipę znajdę, wymagającą czy mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.03.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 u mnie ekipy doraźne (dach, instalacje, tynki) były miejscowe lub z okolic więc spały w swoich domkach,ekipa murarska (stawiała fundamenty, ściany, etc) mieszkała w przyczepie kampingowej (nawet w zimie). teraz jest im lepiej, bo przyczepę wstawili do garażu i mają niezłe mieszkanko, a ja stróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 16.03.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 U mnie murarze zaczęli budowę w czerwcu i zgodzili się na namiot zakupiłem za 600 zł wojskowy duży i byli zadowoleni. Teraz mam go do sprzedania jakby ktoś chciał to proszę na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 16.03.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 U mnie pierwszą budowlą na działeczce była latrynka, zaraz potem kanciapa mieszkalna (2,5 x 3,5 m). Poszło troszkę kantówki i z metr desek... Już 2 ekipy tam mieszkały. Pokryty jest papą. Całkowity koszt tego budyneczku wyszedł mi ok. 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 22.01.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Odgrzewam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 22.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Ooo, co ja się nakombinowałem.... 1 - można wyporzyczyć barak - ok. 250 - 300 PLN za miesiąc + transport ok 300 - 400 PLN w jedną stronę. Jak sprawna ekipa to barak będzie potrzebny na 1,5 miesiąca, potem zasiedlą sobie świeżo zbudowany budynek.2 - j.w. ale kontener, pełna profeska, trochę droższy (400 PLN za miesiąc + transport)3 - kupić barak albo kontener i potem sprzedać4 - sąsiad miał taką wojskową przyczepę po radiostacji. C360 ledwo to ciągnął, ale warunki były w tym super5 - jak ekipa dużo buduje w okolicy, to może pogadać z poprzednim zlecenio-dawcą i niech śpią u niego - moja "drużyna" sama tak robiła.6 - garaż blaszany - moi przez chwilę tak spali, ale zimno.....7 - kupić budę campingową, sporo jest bez dokumentów do postawienia na działkę, są tańsze. Transport na lawecie. Dobry interes, bo potem łatwo taką odsprzedać.8 - kwatera w okolicy. Ja znalazłem za 8,5 pln za głowę. A przy okazji super warunki, sam się zdziwiłem. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 22.01.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Przyczepę kupiłem za 1500 pln pracowała cały sezon, gość prowadzący parking strzezony odkupoł za 700, opłacało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 22.01.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 płacę 15 zł za głowę na kwaterze wydaje mi sie ze to cena rozsądna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noirot 24.01.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Byle by się budowa nie przedłużała wiecznie bo nie wyjdzie Ci za dobrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 24.01.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Zależało nam by na budowie zawsze ktoś był obecny - wiadomo z jakich względów A inwestor nie może sobie nocować na budowie w jakimś namiocie?. Musi to być robol? A na pytanie "co załatwic do spaia" trzea sobie zadać inne" czy ja bym tam zamieszkał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noirot 25.01.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Marcin a co pana inwestora to obchodzi gdzie robol bedzie spał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 25.01.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Buduje w Krakowie, wiec i nocleg musial byc w miescie. Bede miec 8 robotnikow. Wynajmuje dla nich mieszkanie, z kuchnia, lazienka. Skromne warunki, ale podstawowe rzeczy sa, ciepla woda tez. Koszt ok 12 zl/za nocleg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 31.01.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Nic nie powinno obchodzić pana inwestora gdzie bedzie spała ekipa bo ekipa decydująca sie na dana robotę sama musi rozważyć warunki. Odniosłem sie do tego spania na budowie aby pilnować budowy. Dalej podtrzymuje ,ze równie dobrze może tam zamieszkać inwestor i pilnować budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts