jack65 28.09.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 być może to prosze powiedzieć co mam zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 28.09.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Przeczytać instrukcję rozpalić w kociołku.... i strzałkami zmienić ustawienia, zamiast napisu tryb ręczny ma być napisane tryb automatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack65 28.09.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 he he he no tyle to wiem !!!!! podaj jak dlugo powinien chodzic podajnikjaka moc dmuchawy, zapada mi sie palenisko i juz raz zgasl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 28.09.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 he he he no tyle to wiem !!!!! podaj jak dlugo powinien chodzic podajnik jaka moc dmuchawy, zapada mi sie palenisko i juz raz zgasl hehe- nie wiesz bo przy wygrzewniu kotła, kocioł powinien palić jak wściekły więc.... a jak ci sie zapada to pewnie nie podaje, ew zobacz czy dobrze są wtyczki włożone czy dociskają i czy któraś nie jest pomylona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack65 29.09.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Panowie pochwalcie sie swoimi ustawieniami na eko 25KW w trybie lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack65 30.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 coś zamarło forum!!!! wszyscy poszli do piecy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 30.09.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 https://esterownik.pl/zdalny-dostep wybierz sobie jakis:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack65 30.09.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 dzieki juz pospisywalem i ustawiłem, zobaczymy co z tego wyjdzie:stirthepot:: czy znowu zgaśnie, zresztą zadzwonie do serwisu eCoala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 01.10.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 dzieki juz pospisywalem i ustawiłem, zobaczymy co z tego wyjdzie:stirthepot:: czy znowu zgaśnie, zresztą zadzwonie do serwisu eCoala Minie jeszcze pewno trochę czasu i sam się wszystkiego nauczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 01.10.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Koledzy! Wiem, że już było, ale szukam i znaleźć nie mogę.Przypomnijcie proszę, generalne zasady na spieki - żużlowe i koksowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKamil 01.10.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam Dziękuje za udzielone porady. Odpaliłem kilka dni temu moje 25 Eco plus i ma takie pytania:1. Wygrzewam podłogówkę =/- 80 m2 + dwie drabinki w łazienkach, nie korzystam póki co z CWU a w ustawieniach mam typ kotła Eco plus 16 - zmienić na 25 2. Jako że wygrzewam podłogówkę to czy zmienić funkcje pompy mieszającej na podłogową3. co oznacza cp. pod - czas pracy podajnika? pozdKamilps.Pozwolę się jutro wkleić zdjęcia mojej instalacji może coś doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigis 01.10.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witajcie Mam potężny dylemat...przyszedł czas zakupu eko groszku....no właśnie czym palicie? Dostałem dwie ofert: 1) ekogroszek kamienny EcoKaloria 25 MJ / 1 kg, popiół <8%, siarka <0,5 %, cz.lotne - 36%, spiekalność 1< RI<5, cena z dostawą- 835 zł / t , poworkowany, worki 25 kg, ( produkt ma wyższe parametry od renomoweanego Kazimierza Juliusza i prawie takie jak Pieklorz z ZG Piekary ) 2) od Tanio pal- czeski młody kamienny ok 23 MJ/kg za 680 zł tona z dostawą poworkowany suchy. Co wybrać...a może kupić coś zupełnie innego, żeby nie żałować? A może kupić obydwa i palić w zależności od pogody? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 02.10.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Witajcie Mam potężny dylemat...przyszedł czas zakupu eko groszku....no właśnie czym palicie? Dostałem dwie ofert: 1) ekogroszek kamienny EcoKaloria 25 MJ / 1 kg, popiół <8%, siarka <0,5 %, cz.lotne - 36%, spiekalność 1< RI<5, cena z dostawą- 835 zł / t , poworkowany, worki 25 kg, ( produkt ma wyższe parametry od renomoweanego Kazimierza Juliusza i prawie takie jak Pieklorz z ZG Piekary ) 2) od Tanio pal- czeski młody kamienny ok 23 MJ/kg za 680 zł tona z dostawą poworkowany suchy. Co wybrać...a może kupić coś zupełnie innego, żeby nie żałować? A może kupić obydwa i palić w zależności od pogody? Pozdrawiam Z ekogroszkiem jest tak: czasami to co piszą na worku nie sprawdza się w praktyce...... ja kupiłem w lutym trochę Retopala workowanego w worki papierowe, bo miał być suchy, bo - jak mnie zapewniano na składzie papier oddycha - a tu kicha, mokry był, bo w środku jest warstwa folii i suchy był papier z wierzchu a w środku kicha. Pieklorz - to też widzę kilka producentów używa tej nazwy ( sytuacja analogiczna jak np. w przypadku wędlin "jałowcowa, krakowska" każdy może sobie sprzedawać pod tą nazwą.). Jednak paliłem kilka worków Pieklorza i było ok - wypalał się, mało popiołu. Tak samo Ekoret - ale cena ok. 1000 złotych u mnie. Aktualnie palę ekogroszkiem z firmy Węglosmyk - mało popiołu, worki foliowe z dziurkami, zawsze jest suchy, nic mi nie paruje w zasobniku. Na Forum jest wątek o ekogroszkach i tam poczytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 02.10.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Witam chciałem przeczytać wszystkie opinie na temat tego pieca ale jak zobaczyłem 381 podstron to zrezygnowałem Mam pare pytań do uzytkowników tego pieca. Jak to jest z tym komputerem sterującym bo sprzedawca zapewnia ze do regulacji jest tylko temperatura. Takie rzeczy jak czasy podania ,załączenia wentylatora(mam nadzieje ze wiecie o co chodzi) komputer sam ustawia niezależnie od jakości eko-groszku. U innego sprzedawcy usłyszałem ze takich cudów nie ma i wszystko trzeba sobie samemu poustawiać i wtedy jest sie pewnym ze wszystko jest oki. I generalnie czy jest to piec godny polecenia? Interesuje mnie model EKO PLUS 25kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 02.10.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Witam chciałem przeczytać wszystkie opinie na temat tego pieca ale jak zobaczyłem 381 podstron to zrezygnowałem Mam pare pytań do uzytkowników tego pieca. Jak to jest z tym komputerem sterującym bo sprzedawca zapewnia ze do regulacji jest tylko temperatura. Takie rzeczy jak czasy podania ,załączenia wentylatora(mam nadzieje ze wiecie o co chodzi) komputer sam ustawia niezależnie od jakości eko-groszku. U innego sprzedawcy usłyszałem ze takich cudów nie ma i wszystko trzeba sobie samemu poustawiać i wtedy jest sie pewnym ze wszystko jest oki. I generalnie czy jest to piec godny polecenia? Interesuje mnie model EKO PLUS 25kw Hmmm...... generalnie można sprowadzić wszystko do tego 1-szego sprzedawcy, a ten drugi niech się weźmie za sprzedaż ziemniaków. Piec jak najbardziej godny polecenia, sam mam drugi sezon OE+ 16 kW i jestem happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 02.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Piec jak najbardziej godny polecenia, sam mam drugi sezon OE+ 16 kW i jestem happy właśnie o takie opinie mi chodzi bo "dobry" sprzedawca nawet g....o pochwali i bedzie próbował wcisnąć - taka jego praca Jorgo palisz tylko eko-groszkiem czy jeszcze czymś innym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 02.10.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 tylko ekogroszek....żadnych udziwnień i mam spokój. Jak lubisz dużo popiołu to miał możesz spalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 02.10.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 bardziej chodziło mi o np. pelet ( dziś ekogroszek jest najtańszy ale co bedzie jutro nikt nie wie) mam też sporo desek, resztek stempli i to też chciałem spalić w górnej komorze spalania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.10.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 U innego sprzedawcy usłyszałem ze takich cudów nie ma i wszystko trzeba sobie samemu poustawiać i wtedy jest sie pewnym ze wszystko jest oki. Tego raczej omijałbym z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 03.10.2012 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 bardziej chodziło mi o np. pelet ( dziś ekogroszek jest najtańszy ale co bedzie jutro nikt nie wie) mam też sporo desek, resztek stempli i to też chciałem spalić w górnej komorze spalania.. Ktoś palił pelletem, ale musiałbyś dobrze poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts