animuss 11.06.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Zastanawiam się nad ogniwem lub rberem ale by dostać dofinansowanie potrzebne mi są badania i to na kociol 17 kw wiem ze ogniwo ma na 16kw Własnie mnie tent temat zainteresowal który tu jest poruszany Pozdrawiam proszę o wyjaśnienie straszemu człowiekowi laikowi w temacie pieców To już są przestarzałe konstrukcje . teraz są kotły w 5 klasie. Sas Solid - 14 lub 19kW z podajnikiem fajkowym DEFRO Sigma Uni 16kW z rynną DEFRO Sigma 16kW z podajnikiem fajkowym ZGODA WIEPRZ Iskra Eko 17kW z podajnikiem szufladowym i elektrofiltrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 12.06.2015 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Mam takiego kuzyna, elektryka z zawodu. Kupiliśmy kiedyś razem po telewizorze. Mój włączyłem na automat i działał przez dobre kilkanaście lat i byłem zadowolony całkowicie. On w tym czasie wymienił ich kilka (tych telewizorów), bo każdy potrafił zepsuć swoimi regulacjami, gdyż był niezadowolony z jakości obrazu. Dlatego, że był elektrykiem a nie elektronikiem (sie nie znał ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ześląska 12.06.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Panowie co lepsze RBR czy Ogniwo jakieś plusy i minusy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 12.06.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Panowie co lepsze RBR czy Ogniwo jakieś plusy i minusy ? Z tych dwóch to wolałbym Skam.-Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.06.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Panowie co lepsze RBR czy Ogniwo jakieś plusy i minusy ? Oj Boryniok Ty to się zdecydować nie potrafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 12.06.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Panowie co lepsze RBR czy Ogniwo jakieś plusy i minusy ? nie wiesz -ja ci podpowiem w razie kiepskiego opału np jak u mnie z wesołą w poprzednią zimę -wiadomo trza częściej zaglądać w wnętrze pieca ten co w 99% wyczyściś i abyś swoim okiem widział efekt swoich wypocin zdrówka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malina321 12.06.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Wiem ze RBR ma grusza blache i dłuższą gwarancje ale czy to przekonywujące ? Jaka jest sprawność max kotła rbr 17 kw chyba dobrze to napisałem jestem ciekaw nigdzie tego nie mogę znaleźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 12.06.2015 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Wiem ze RBR ma grusza blache i dłuższą gwarancje ale czy to przekonywujące ? Jaka jest sprawność max kotła rbr 17 kw chyba dobrze to napisałem jestem ciekaw nigdzie tego nie mogę znaleźć ? Nikt tego nie wie i nikt tego jeszcze nie znalazł. Nawet ja, choć znam się na tym i umiem dobrze szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.06.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Taki duży chłopczyk a jeszcze kłamczuszek Zawijan w jednym przypadku piszesz że dokładnie nie wiesz bo nie badałeś ale przypuszczasz że będzie podobnie, ale jak już chodzi o te drugie które badałeś kiedyś nie może być przypuszczalnie podobnie jak w tym pierwszym przypadku ? Jakoś tak nie po chrześcijańsku, nie sądzisz ? Pewnie nie wszyscy nowi zrozumieją ale Ty jesteś bardzo inteligentnym gościem i na pewno zrozumiesz o co mi chodzi ? W sumie Zawijan nie wiem czy kiedyś to zrobiłem może nie tak jak teraz to zrobię ale chciałem naprawdę bardzo Ci podziękować i to bez żadnych podtekstów i złośliwości. Mimo tego że nie zawsze się zgadzaliśmy i powiedzieliśmy sobie na forach wiele nieprzyjemnych i czasami bardzo złośliwych słów ale przez to że kiedyś zaprosiliście mnie do Zabrza zaczęła się moja przygoda z kotłami. Tam poznałem Ciebie i p. Sławka, poznałem chłopaków z Elektro-System, poznałem kilku chłopaków z tego forum gdzie z niektórymi utrzymujemy kontakty do dzisiaj. Nie wiem dlaczego akurat dzisiaj stałem się taki wylewny ale jakoś tak mnie wzięło. Dziękuję. Ale żeby nie było tak kolorowo, jak to w życiu, nie wiem czy znowu kiedyś nie złapiemy się za siekiery Tyle że mi się już nie chce, nie znam się, zarobiony jestem Jak to kiedyś ktoś napisał: "szukajcie a znajdziecie" Dopisałbym: jak będziecie chcieli znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.06.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Zastanawiam sie czy administrator temu sie przyglada i bez reakcji to co sie tu wypisuje nie ma nic wspólnego z informacją na temat kotła ogniwo czy ja musze czytać przepychanki sprzedawców i to chamskie do granic chyba ze administratorowi to odpowiada . Jak sie tu dowiedziec cokolwiek o pracy kotla jego zaletach i wadach nie dziwie ze na forum malo jest nowych userów wstyd dla administratora i dla sprzedawców Panowie branżowcy. Przeczytajcie sobie jeszcze raz post który zacytowałem (część kierowaną do administratora biorę na siebie jako jeden z moderatorów). Nie wnikam w Wasze branżowe dyskusje, ale proszę o zachowanie kultury, szacunku do siebie jako konkurencji ale też zwykłej, ludzkiej życzliwości. A przede wszystkim skupcie się na temacie, bo tego oczekują zaglądający tu Inwestorzy. ps. pozwoliłem sobie usunąć paręnaście wpisów skupiających się wyłączne na osobistych wycieczkach. Reklamację przyjmuję poprzez pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 12.06.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 I bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.06.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Tyle Finladia żeby nie było równych i równiejszych.jeden za post w stylu: "u mojego klienta" dostaje ostrzeżenie a drugi za reklamę prawie w każdym poście za free bryka sobie do woli i do tego w chamski sposób przypierdziela się innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.06.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.06.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Drogi Panie Ja tu jestem po to, aby robić marketing temu nowemu kotłowi a nie po to, aby dogadzać Pańskim upodobaniom Zawijan, użytkownicy sugerujący Ci wykupienie płatnego konta mają rację. Każdy z nas wyrażając własne przekonania odnoszące się do jakiś produktów w jakimś sensie "robi marketing". Tylko czasem obiektywnie powiemy o czymś w szerszym kontekście i wtedy można to uznać za wymianę doświadczeń. Koledzy używający PP są fair wobec forum i wobec innych użytkowników i to oni są dobrym przykładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.06.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o mnie to właśnie chcę być fer wobec użytkowników oraz forum stąd wykupiony PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 12.06.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 "NISKA TEMPERATURA WODY" W tym czasie kiedy o tym pisałem, producenci kotłów zalecali, a często wręcz nakazywali, aby w ich kotłach nie schodzić z temperaturą wody poniżej 60 st.C. Niektórzy nawet nakazywali, aby nie pracować kotłem poniżej 50% jego mocy nominalnej. Pojęcie WYSOKA/NISKA temperatura wody znaczyła wtedy co innego, niż dzisiaj. No i takie są skutki operowania pojęciami bez wymiaru. Zaraz, zaraz, kto na to ostatnio zwracał uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 12.06.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 ,,,, Koledzy używający PP są fair wobec forum i wobec innych użytkowników i to oni są dobrym przykładem. Finlandia, czy ten PP widniejący z boku u niektórych kolegów, upoważnia ich do częstego plecenia głupot na forum, do częstego wprowadzania błędnych i nieprawdziwych informacji na forum, do częstego przeinaczania obowiązujących przepisów, ustaw i norm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 12.06.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Zawijan, użytkownicy sugerujący Ci wykupienie płatnego konta mają rację..On tu chyba ich nie sprzedaje bezpośrednio jak inni ,znajduje się w trochę innej sytuacji jest konstruktorem więc udziela informacji co nowego wyszło a jak tylu pyta o to i owo to co ma nic nie pisać zwłaszcza że jest mu to na rękę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 12.06.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Ale eCoal w "grupowym" już sadzy nie produkuje... jeśli palacz dobrze ustawi wentylator, a to jest bardzo łatwe. Zatem jakkolwiek proste by to nie było to jednak zasługą palacza jest brak sadzy a nie sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.06.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Od wyłapywania głupot jesteście Wy. Ja się nie znam. Proszę tylko o poszanowanie dobrych obyczajów forum a w tym /PP/ mieści się celowe " robienie marketingu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts