zawijan_2 26.10.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 re:szosiu Pod warstwą żużla - jeśli powietrze dochodzi w odpowiedniej ilości, to paliwo bardzo dobrze się wypala i jest OK.Nie stracisz."Kalafiory" z suchego węgla mogą nawet nie powstać wcale, bo ulegną rozkruszeniu. Popcorn niestety będzie. Pal go licho. Byle dobrze wypalił węgiel. Z popiołem na wystawę nie idziesz. Pozdr. S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korin 26.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Poszedlem po rozum do glowy i pogooglalem sobie o zaworze 4d - na kazdym schemacie jest tak, ze wejscia sa naprzeciw siebie( gora i dol lub prawo i lewo), a u mnie obok siebie (dol i lewo). Czy to moze byc zrodlem problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 26.10.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Poszedlem po rozum do glowy i pogooglalem sobie o zaworze 4d - na kazdym schemacie jest tak, ze wejscia sa naprzeciw siebie( gora i dol lub prawo i lewo), a u mnie obok siebie (dol i lewo). Czy to moze byc zrodlem problemu? Może -ale niekoniecznie... brak danych...jak radzi ci karoke porób kilka fotek z opisami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 26.10.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ale wtedy nic by nie szło. Kawałek przy wyjściu z kotła ciepła by mogla być ,dalej już nie. Ale jak mówisz, bez fotki to nie ma co gdybać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korin 26.10.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Znalazlem jakies zdjecie mojej pompki i zaworu 4D, opisalem: http://img408.imageshack.us/img408/5476/instalacjakotla.jpg Zawory zwrotne (te ze strzalka) maja strzalki w dobrym kierunku - mam tylko za pompka CO i CWU takie. Zawor 4D to ESBE 141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_G 26.10.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 [ATTACH=CONFIG]81327[/ATTACH] Tak to wygląda, nad palnikiem widac taką bryłę żaru. Teraz przełączyłem na pogodowy, dzienna 18C, nocna 16 dałem. Oczywiście jeszcze tam nie mieszkam. Zdjęcie bylo robione gdy kocioł pracował w trybie zadawania z CO, czyli recznie byla ustawiona temperatura CO na 45C, co wy na to ?? Ładna Ci się piłeczka robi na palniku , kiepski masz opał. Może mała domieszka peletu polepszyła by sytuację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 26.10.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) ... na gorze wyjscie do instalacji z pompa, po lewej powrot z instalacji, po prawej powrot do kotla, na dole zasilanie z kotla. To nie wygląda mi na dobre podłączenie. Jak już masz na górze zasilanie na instalacje a z lewej jej powrót to zasilanie z pieca powinno iść z prawej a powrót na dole. Jak faktycznie podłączone masz jak napisałeś to na piecu będzie wymuszało odwrotny kierunek. Odłącz pompkę i sprawdź bez wymuszenia czy pójdzie w dobrym kierunku. A jeśli to wiesz już co naprawić musisz. Tu zdjęcie z mojej kotłowni #2564 Edytowane 26 Października 2011 przez krzy27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 26.10.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) To nie wygląda mi na dobre podłączenie. Też tak myślę. Zerknij na schemat. http://www.afriso.pl/manuals/VRG140_Karta%20Katalogowa.pdf Też mam ten zawór. Zamontowany tak jak na schemacie z linku. Edytowane 26 Października 2011 przez Mogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marin75 26.10.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Znalazlem jakies zdjecie mojej pompki i zaworu 4D, opisalem: http://img408.imageshack.us/img408/5476/instalacjakotla.jpg Zawory zwrotne (te ze strzalka) maja strzalki w dobrym kierunku - mam tylko za pompka CO i CWU takie. Zawor 4D to ESBE 141 No niestety ktoś Ci skopał instalację. Dzwoń do gościa z reklamacją. Chyba, że na rysunku źle opisałeś rury, ale w to nie wierzę... Tak jak pisałeś wejścia na 4D muszą być naprzeciw siebie, tak samo jak wyjścia, a tu masz ewidentnie inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 26.10.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) Foto moich wyprowadzeń: Edytowane 26 Października 2011 przez Mogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basco 27.10.2011 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Znalazlem jakies zdjecie mojej pompki i zaworu 4D, opisalem: http://img408.imageshack.us/img408/5476/instalacjakotla.jpg Zawory zwrotne (te ze strzalka) maja strzalki w dobrym kierunku - mam tylko za pompka CO i CWU takie. Zawor 4D to ESBE 141 Tak działa zawór 4d http://www.luskar.pl/imp/kotly/prezentacja_zawor.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 27.10.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Śmieciuchy?? Widzę Women4, że sam jesteś zaawansowany technologicznie jak te śmieciuchy. Nie pisałem o śmieciach a o drzewie. Widzę , że słoma z bucików, tak? Kolego bigis, Po pierwsze "śmieciuch" to potoczna nazwa prostego kotła w którym można palić wszystkim i na tym kończą się jego zalety. Po drogie często na forum są ostre sprzeczki aż iskry lecą z tym że dotyczą spraw technicznych o które się wykłócamy a nie tego co komu z butów wystaje ... Po trzecie udzieliłem ci porady (możesz się z nią zgadzać lub nie) a ty w podzięce objechałeś mnie publicznie na forum i jak to o tobie świadczy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 27.10.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Foto moich wyprowadzeń: pompy sie instaluje w pionie, nie w poziomie, zobacz instrukcje od swojej pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 27.10.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 re:szosiu Pod warstwą żużla - jeśli powietrze dochodzi w odpowiedniej ilości, to paliwo bardzo dobrze się wypala i jest OK. Nie stracisz. "Kalafiory" z suchego węgla mogą nawet nie powstać wcale, bo ulegną rozkruszeniu. Popcorn niestety będzie. Pal go licho. Byle dobrze wypalił węgiel. Z popiołem na wystawę nie idziesz. Pozdr. S. Dzięki serdeczne . Niebawem relacja z sekcji zwłok spieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 27.10.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Śmieciuchy?? Widzę Women4, że sam jesteś zaawansowany technologicznie jak te śmieciuchy. Nie pisałem o śmieciach a o drzewie. Widzę , że słoma z bucików, tak? Idz lepiej doić krowy i zostaw w spokoju ludzi którzy tu naprawdę pomagają i są tu potrzebni, oni w odróżnieniu od ciebie wnoszą coś do tematu a ty tylko haos wnosisz. Panu juz podziękujemy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starachowice 27.10.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bec932d345e539d9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starachowice 27.10.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Panowie i Panie jak się macie do założenia siłownika do zaworu czterodrożnego czy to tylko wygoda czy to daje jakieś korzyści w spalaniu i eksploatacji kociołka i jak go podłączyć do już istniejącej instalacji, zawór już założony instalator który mi wszystko montował zdziwił się że tego nie chcę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 27.10.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 pompy sie instaluje w pionie, nie w poziomie, zobacz instrukcje od swojej pompy Moja pracuje w poziomie od kilku lat(w poprzedniej instalacji).Nic się nie wydarzyło złego,nie było miejsca na ułożenie pionowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 27.10.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Panowie i Panie jak się macie do założenia siłownika do zaworu czterodrożnego czy to tylko wygoda czy to daje jakieś korzyści w spalaniu i eksploatacji kociołka i jak go podłączyć do już istniejącej instalacji, zawór już założony instalator który mi wszystko montował zdziwił się że tego nie chcę. Pozdrawiam Z tego co pamiętam to eCoal obecnie nie ma zaimplementowanej obsługi do siłownika zaworu 4D więc nic to ci nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starachowice 27.10.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Dzięki "woma4" Z tego co pamiętam to eCoal obecnie nie ma zaimplementowanej obsługi do siłownika zaworu 4D więc nic to ci nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts