mucia 08.11.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 witam wszystkich, minertu skąd masz nowe oprogramowanie (eCoal.pl: 0.2.9.2 - www: 0.2.9.1) jeśli mogę zapytać i kiedy będzie dostępne?przepraszam wszystkich że tak od razu z pytaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 08.11.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 witam wszystkich, minertu skąd masz nowe oprogramowanie (eCoal.pl: 0.2.9.2 - www: 0.2.9.1) jeśli mogę zapytać i kiedy będzie dostępne? przepraszam wszystkich że tak od razu z pytaniem... mucia, zerknij sobie na: http://esterownik.pl/forum/posty,33/-oprogramowanie-wersje-testowe- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro13 08.11.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 http://ecoal.pl/download/NightlyBuilds/eCoalUpdater_0.2.9.2.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozyrus 09.11.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 O co dokładnie chodzi z tymi cegłami, wiem że już ktoś kiedyś pisał na temat dokładania szamotówek do pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 09.11.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Nie boisz się ze to doprowadzi do zerwania zawleczki? Jak ten cały popiół ma wyjść takim otworkiem? Następna sprawa to taka ze te cegły po niedługim okresie się rozpadną na kawałki... ansu.... co tak naprawdę chcesz osiągnąć przez te cegły??? a jak przyjdzie zimno to szlag trafi cegły = po tygodniu rozpadną w drobny maczek........ może zamiast cegieł kawałki żeliwa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 09.11.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) ..... tak naprawdę to jeszcze nie wiem Podnieść temperaturę w strefie spalania do granicy topnienia popiołu, może mniej smoły mniej sadzy. Może zmniejszenie paleniska podniesie sprawność przy małych mocach o setną procenta. Zamiast 50% będzie 50,01% Jeszcze dołożyłem pulkę 2cm na rusztodeflektorem. Cegły pracowały w palniku na owies i przeżyły. Łatwo je zdjąć czy wymienić i wchodzą idealnie w palnik. Tak wygląda po 12h http://images35.fotosik.pl/1011/5a7c7cc7574e6a4a.jpg http://images39.fotosik.pl/1165/a2d621e6c27eee77.jpg Edytowane 9 Listopada 2011 przez ansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 09.11.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Chyba nie jestem sam,który uważa,że nasze dyskusje stały się ostatnio nieco nudnawe. - to ja opowiem wam dowcip... - Ten o gąsce Balbince? - Ależ wodzu, co wódz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 09.11.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Wielkie dzięki, a teraz napiszcie ile wam palą te niebieskie cuda? Bo mi jakieś 12kg (groszku średniego) dziennie i leci na tym całe ogrzewanie podłogowe na 26C (jakieś 180m2) dwie drabinki łazienkowe, cztery grzejniki i CWU 140l . Lubię mieć w domu cieplo zresztą moja żonka też i jest 24C. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 09.11.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Wielkie dzięki, a teraz napiszcie ile wam palą te niebieskie cuda? Parę postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 09.11.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 A co jest pare portów wyżej tesel? pisałeś ile spalasz? Jak masz zrobioną instalacje albo ile ogrzewasz powierzchni w domku ile masz grzejników ile podłogówki? Jak to kogoś interesuje to instalacje mam zrobioną na sprzęgle hydraulicznym, cztery pompy +cyrkulacyjna. Samych rurek w podłodze mam 1300m bieżących i dwa rozdzielacze po 8 sekcji i dwa po 4 do grzejników... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 09.11.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Co ci to da,że napiszę ile spala mój piec?Każdy piec spala różnie.To zależy od wielu czynników.Pisałem o tym wcześniej.Nie można tego obliczyć ani porównywać.Nawet przy dwóch jednakowych budynkach,każdy piec będzie spalał inną ilość paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 09.11.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 NIE Można natomiast zatkać połowę płomieniówek w jednym i drugim ciągu. Kojarzy mi się to z kotłem na pelet viessmann'a. Poniżej na filmiku około minuty są pokazane zautomatyzowane klapki na część płomieniówek. Zawijan czy testowałeś już może zatykanie płomieniówek na stanowisku badawczym? http://www.youtube.com/watch?v=m70rAKcbpS8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 09.11.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 tak masz całkowitą racje... tylko jedni mają tryb autolato inni tak jak ja bez tego trybu czyli sterowanie co zadane. I każdy się zastanawia czy ma dobrze czy jemu mniej pali czy innym... czy może mam coś zmieniać w instalacji czy nie. Ja wiem jedno na pewno że trzeba czyścić (czyścić) piec i moim zdaniem raz na tydzień a nawet częściej. A to czy już o tym było czy nie to jest moło ważne cały czas wszyscy się uczymy tego pieca, no chyba że już wszystko wiecie?to przepraszam bardzo. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 09.11.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 w swietle wyników badań eksploatacyjnych, to z tym czyszczeniem nie należy przesadzać. Po miesiącu dopiero dochodzi do swojej max sprawności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 09.11.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Kojarzy mi się to z kotłem na pelet viessmann'a. Nieładnie, oj bardzo nieładnie, firma Viessmann zmałpowała z "mojego kotła" zwężkę Venturiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 09.11.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Nieładnie, oj bardzo nieładnie, firma Viessmann zmałpowała z "mojego kotła" zwężkę Venturiego. Trza było się chwalić i zdjęcia publikować?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 09.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 tak masz całkowitą racje... tylko jedni mają tryb autolato inni tak jak ja bez tego trybu czyli sterowanie co zadane. I każdy się zastanawia czy ma dobrze czy jemu mniej pali czy innym... czy może mam coś zmieniać w instalacji czy nie. Ja wiem jedno na pewno że trzeba czyścić (czyścić) piec i moim zdaniem raz na tydzień a nawet częściej. A to czy już o tym było czy nie to jest moło ważne cały czas wszyscy się uczymy tego pieca, no chyba że już wszystko wiecie?to przepraszam bardzo. pozdro Kolego,znam takich co wycierają tylko ręce po sikaniu(a nie myją) i żyją Gdyby takie były kryteria zakupu kotła OEP to wybacz...są ludzie co cenią sobie wygodę i takie rzeczy o których piszesz są nie do przyjęcia.Mój kocioł chodzi od 4.10.2011 i tylko raz dobrałem się do kominowych spraw(5 minut pracy).Własnie dlatego wybrałem ten kocioł a nie Defro ,SAS czy Cichewicza(jeden już mam) Przesiadłem się z olejaka i co do spalania to nie wiem jeszcze,zbyt krótko,ale za serwis olejaka płaciłem ok 300 pln rocznie,teraz te 300 pln puściłem w komin w październiku w którym 300-400 oleju (po 3.80zł?1litr) było normą.Lubie wygodę ale za taki oszczędności mogę nawet pójśc do "piekła" A kotła(kominowe historie) i tak częściej niż raz na miesiąc nie wyczyszczę a i sadzę sobie wrzucę do podajnika :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 09.11.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 to znaczy że miesiąc miałem nie czyścić żartuje. W piecyku pale już jakieś dwa miesiące i czyszcze go praktycznie raz na tydzień, różnice widać na wykresie dzisiaj też czyściłem:-) ale jak to czyszczenie szkodzi mojemu kochanemu picykowi to nie będę mu tego robił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 09.11.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Nie jeden raz. I co?Lepiej sterował się na małych mocach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 09.11.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Kiedyś jeden Anglik pojechał na wizytę do... pewnego kraju. Po kilku dniach pytają go tubylcy - No i jak się Panu u nas podoba? Czy coś Pana specjalnie zainteresowało? A Anglik mówi - Bardzo mi się podoba. Tylko, czemu Wy nie myjecie rąk po sikaniu? A bo my nie sikamy po rękach - odpowiedział jeden z tubylców. A z tym czyszczeniem - nie należy przesadzać. Jak zresztą ze wszystkim. Ale też nie czyścić za rzadko... - jak powiedział tubylec w innym kraju. A ja w końcu po 2 miechach zabawy w ustawienia OEP "złapałem zieloną falę" nawet na 5 min w ciągu 45-60 min. I się cieszę pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts