krzy27 12.11.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Wspaniałe podsumowanie czp01. Tutaj to ty trafiłeś w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 12.11.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Panowie, nie posiadam do kociołka EKO+ 16 czujnika temperatury wewnętrznej. Dzisiaj udałem się na zakupy, nie udało mi się co prawda znaleźć czujnika tem. wewnętrznej, ale kupiłem czujnik tem. zewnętrznej firmu Buderus - ECO 4000. Pytanie czy mogę go użyć jako czujnika wewnętrznego? Z piecem dostałem jeden czujnik w obudowie, ale instalator zamontował go jako zewnętrzny (już sezon był używany) - czy mogę je zamienić ? ciekawa lektura w tym temacie http://www.buderus.pl/files/200808141812540.09%20-%20Urz%C4%85dzenia%20regulacyjne.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 12.11.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Byłem ostatnio dwa dni na szkoleniu w CKiR w Szczyrku z ludźmi z mojej branży ( zastrzegam na pewno nie kotlarstwo i inne pokrewne). Reprezentowaliśmy różne dziedziny i różne poziomy naszych profesji. Pomijając wszelkie prelekcje jakie tam się odbyły to organizator szkolenia wskazał nam najważniejszą rzecz która tym spotkaniom miała przyświecać otóż powiedział " nauczcie się po prostu ze sobą rozmawiać" . Z mojej strony dodam, że trafił po prostu w sedno. Napisałem o tym dlatego, ponieważ naszła mnie akurat taka refleksja czytając tu niektóre wpisy - no i polecam szkolenia w Szczyrku super sprawa i piękna pogoda. Ja powiem tak: dawniej ludzie nie mieli szkoleń i potrafili się lepiej dogadać i rozwiązać problem ( czy to indywidualnie czy w zespole) i nie musieli mieć żadnych szkoleń...... ale rożnego rodzaju firmy muszą z czegoś żyć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 12.11.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) krzy27 teraz szukasz .... bo nie wiesz jak wybrnąć z sytuacji w którą sam wdepnąłeś.Pytałem - odpowiedziałeś - podałeś źródło - tyle, że ono pasuje jak pięść do oka, bo to twoja wypowiedź, a nie moja.Chciałeś minie w g.no wcisnąć, a sam w nie wpadłeś.Udawałeś żonę Cezara (szkoda, że twoja delikatność nie pozwoliła ci zobaczyć, ze to nie ja, ale doc J. zaczął, obrażając jednego z największych producentów kotłów w Polsce), a wyszło jak zwykle; od latarni, do latarni.Nie uraziło twojego delikatnego ego to, że ktoś (doc J.) będąc przedstawicielem producenta kotłów atakuje po chamsku innego, nie mając żadnej wiedzy o działaniach tam czynionych?Niech swoją wiedzą, doświadczeniem, pomyślunkiem wyprowadzi firmę (firma, gdzie Jarecki przedstawicielem czegoś tam jest), która go karmi na czoło (Ogniwo to kilkanaście tys. kotłów rocznie), to mu szacun złożę i prawicę uścisnę.Bo prawda w tej branży jest nieco inna: dla osobników m-ki "j" capnąć konkurencji co się da, opluć przy okazji i w długą. Lecieć na famie (nie ważne, czy prawdziwa) i udawać eksperta. Napisałem: miejcie mnie za buraka, chama, bufona itp. Mnie to lotto. Wiem co potrafię, a czego nie. Bawcie się dalej. Już beze mnie. zawijan_2 p.s. wszyscy szeregowi (ukrytych przedstawicieli firm kotlarskich wyłączam) użytkownicy kotłów Ogniwo oraz korzystających z palników: Brucer oraz Burner-S w kotłach różnych marek mogą nadal liczyć na moją pełną pomoc. Wystarczy info na priv. Odpowiem i pomogę - jeśli tylko potrafię. Edytowane 12 Listopada 2011 przez zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 12.11.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ale przynajmiej firma doc.J produkuje kotły dla wszystkich.Nie tylko dla wielkich odbiorców.Chdzi mi o moce pieców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 12.11.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Z.nr2?? kogo znowu oplułem?? Odstosunkuj się chłopie od mojej osoby raz na zawsze. Wyskakujesz z tekstami z gumą (kolejny raz, chyba jakiś fetysz...) obrażając bezpośrednio a na koniec kota ogonem odwracasz jak zawsze....user ogniwa zwraca Ci uwagę, to też jest beeee opluj wszystkich na około i będzie gitara a zresztą szkoda słów.... nerwów itd. tyś jedyny spec, guru wszechwiedzące, nieomylny konstruktor. Edytowane 12 Listopada 2011 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 12.11.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Zawijan odpowiedż na moje pytanie Edytowane 12 Listopada 2011 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 12.11.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Oczywiście, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 12.11.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 To że nie zrozumiałeś to wiedziałem ale dlaczego to się teraz wyjaśniło. Jest to faktycznie mój post czego się nie wypieram ale również jest w nim cytat. To że jarecki nie raz zaczyna kontrowersje jest nie tylko mi znane. Ale wręcz śmiesznie wygląda że reprezentant wielkiego teamu ICHPW-Ogniwo-ES tak wielki nie jest i gotów jest dosłownie z siekierą dla sprawy lecieć. Do tej pory dość umiejętnie zawijan potrafił odpowiedzieć nawet na najgorsze zaczepki jareckiego i to wręcz w nim jako w człowieku mi imponowało.A teraz? Ty się bawić już nie chcesz, poradnik użytkowników kotłów jest już poradnikiem użytkowników jednego kotła. Coś się wypala i nie wiadomo dlaczego. Salutations Cordiales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 12.11.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Nic strasznego nie napisałem, stwierdziłem, że VLD ma rację...odpowiedziałem w zasadzie na łagodną zaczepkę Zawijana wpis nr 3224 uzyskałem kulturalną i wyczerpująca odpowiedź w poście nr 3228 w kolejnym potwierdziłem końcowe pytanie Zawijana... a z chamstwem to wyjechał z.nr2 wpis 3267 wyrywając zdanie z kontekstu i z grubej rury sugerując zajęcie się gumą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 12.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 he he troszkę zaleciało jak w dawnych czasach ukrywanie że zaćmienie księżyca to nie czyn szarlatana ale naturalne zjawisko... czy już naprawdę to tak strasznie boli gdy konkurencja (lub hobbyści z dużą wiedzą) mają odmienne zdanie od religii tu głoszonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 12.11.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Byłem ostatnio dwa dni na szkoleniu w CKiR w Szczyrku z ludźmi z mojej branży ( zastrzegam na pewno nie kotlarstwo i inne pokrewne). Reprezentowaliśmy różne dziedziny i różne poziomy naszych profesji. Pomijając wszelkie prelekcje jakie tam się odbyły to organizator szkolenia wskazał nam najważniejszą rzecz która tym spotkaniom miała przyświecać otóż powiedział " nauczcie się po prostu ze sobą rozmawiać" . Z mojej strony dodam, że trafił po prostu w sedno. Napisałem o tym dlatego, ponieważ naszła mnie akurat taka refleksja czytając tu niektóre wpisy - no i polecam szkolenia w Szczyrku super sprawa i piękna pogoda. Bzdura.Pewnie nie zapłaciłeś za te szkolenie tylko twa firma.Mam do czynienia z przedstawicielami na co dzień,wieloma ...Sekta to mało powiedziane,socjologiczne i socjopatyczne praktyki nauczania i jedno hasło " nauczcie się po prostu ze sobą rozmawiać" -bzdet. Trochę lektury(zamiast płacić za szkolenia) klasyków filozofii (dla zrozumienia tylko nasze czasy,E.Kant itd.bo po takim praniu Platona byś nie ogarnął ) i zrozumiesz że to co ci tam zapodają te "chore"głowy to bzdety. To hasło powinno brzmieć "miejcie o czym rozmawiać i wiedzcie o czym rozmawiacie".Kurna cała Polska to " nauczcie się po prostu ze sobą rozmawiać" a hasło-"wiecie o czym rozmawiacie?" -to co? Ehh,szkoda gadać,koleś zrobił sukces tym kotłem,teraz paru pali w jego sukcesie swe zasrane żale i jeszcze ma pretensje że się za słabo spalają... Kurna to tak jak te wypociny o termostacie,jest jak termostat ale nie- to nie termostat-ufff. Szkoda gadać zawjan-powiedz im jeszcze ile kasy na tym zarobiłeś to już nikt nie kupi tego kotła-taka natura Polaka :) Edytowane 12 Listopada 2011 przez markowsski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 12.11.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Czemu mnie to nie dziwi widać kulturę dialogu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 12.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Witam 9 listopada wgrałem nowy soft zdemontowałem wszystkie ozdupki 10 listopada zasyp. W nocy z 11 na 12 listopada temperatura spadła poniżej -7C na sterowniku i poniżej -9C stacja meteo. Kocioł zaczął mocniej grzać i spieki zablokowały podajnik. Usunąłem je pogrzebaczem. Palę takim czymś suchy odsiew z węgla 70% + 30% suchy owies. Co będzie jak przyjdzie prawdziwa zima?? http://images39.fotosik.pl/1170/1535d6d2dfecd878gen.jpg http://images46.fotosik.pl/1160/fdc6d3ed98d9a534gen.jpg http://images41.fotosik.pl/1170/e857e6cb17ca8551.jpg Dobra pany profesory i docenty co można z tym zrobić czy wydłużenie parametru Praca podajnika w grzaniu coś poprawi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 12.11.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Dobra pany profesory i docenty co można z tym zrobić czy wydłużenie parametru Praca podajnika w grzaniu cośpoprawi Zacznij palić normalnym opałem jak ja to będziesz spał i miał ciepło :)Owies dla zwierząt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 12.11.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 no dobrze, kulturę wypowiedzi... lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 12.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ...kulturę - mówisz? Widzisz to? To dobrze. Wyciągnij wnioski! Wyciągam, tylko pewnie nie takie jakie tu by należało wyciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zopm 12.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Mało macie ludzie innych miejsc do pogadania?Rewelacyjne wpisy możecie robić na onecie.Ten temat jest dla takich jak ja - nie mających specjalnie pojęcia o kotłach. Zawijan i inni użytkownicy ogniwa przekonali mnie do zakupu. Tu dowiedziałem się jak sterownik ustawić i piec śmiga a ja prawie zapomniałem o kotłowni.A co do jareckiego to za wszelką cenę chce zniechęcić ludzi do eko plus z wiadomych powodów.Do wszystkich niezdecydowanych: kupcie sobie ogniwo eko plus a będziecie zadowoleni. Ja przed zakupem zwiedziłem kilkadziesiąt kotłowni i obejrzałem różne piece i nie chciałem ich mieć.Zawijan nie przejmuj się i rób swoje bo my zwykli użytkownicy potrzebujemy takich jak ty. My nie chcemy mądrych dyskusji o niczym jareckiego. Chcemy postawić piec, rozpalić i mieć ciepło w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 12.11.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 A co Ci przeszkadza wyciągnąć wnioski prawidłowe? Wyciągam wnioski, a że są odmienne od tych które są tutaj spodziewane i uznane za prawidłowe to już insza inszość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 12.11.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 niedługo będzie rok jak jestem na tym Forum.........chciałem wszystkim - powtarzam w s z y s t k i m - podziękować za wszelką pomoc . Można powiedzieć, że to taka mała rocznica, taki "roczek".A jak rocznica to jakieś podsumowanie by się zdało.......Nasuwa mi się w tej chwili tylko jedno: Panowie, nie spieprzmy tego co jest....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts