zawijan_2 01.12.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) "Aż żałuje że ja ci tak zdrobniale powiedzieć nie mogę" Krzysiu!!!! Mów mi: Sławuś!!!! (bo zawijanek duo to tylko taka ksywka) :P:wiggle: Edytowane 1 Grudnia 2011 przez zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 01.12.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Ale się tu słodko robi... kotły Ogniwo niebieskie są a nie różowe czy tam jakie inne kolory tęczy... Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Alk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 01.12.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 ...mnie interesuje tylko:" daje ciała" Jorgo.Ty napaleńcu. Ps.Już po urlopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 01.12.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ale się tu słodko robi... kotły Ogniwo niebieskie są a nie różowe czy tam jakie inne kolory tęczy... Patrząc na nasz sejm to ....... w wolnym kraju żyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 01.12.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 spala oklo 40kg na dobe mam nowa instalacje zawor 4d dom w miare ocieplony 200m ogrzewam narazie 160m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 01.12.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 A jaką masz temperaturę w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 01.12.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 mam tylko czujnik wewnetrzny ustawiony na 21stopni w domu20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 01.12.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 O górnikach nie wspominam, bo wiadomo co to za nacja, a Barbórka blisko, No tam wyrwałem z kontekstu i nawet nie jestem górnikiem ale nie o to: Na jednej z bieżących Barbórek, które się szumnie już odbywają - jako zwykły gość słyszałem jak prezes Zarządu Kompanii Węglowej S.A. zapewniła, że węgiel jest ciągle przyszłością energetyczną naszego kraju a może nawet i europy. Inni ważni ludzie zażyczyli sobie aby ten węgiel był tak konkurencyjny aby już ani 1 tona więcej obcego węgla na nasz rynek krajowy z za granicy nie wpłynęła. No jako zwykły "zjadacz" ekogroszku pomyślałem sobie, że w takim wypadku sprawy idą w dobrą stronę i nie ma się co zbytnio martwić o ekogroszek i jego cenę bo skoro ma być konkurencyjny czyli musi być dobry i tańszy od tego choćby ze wschodu. To tak na marginesie w ramach barbórkowego pozdrowienia dla braci górniczej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 01.12.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Jorgo.Ty napaleńcu. Ps.Już po urlopie? niestety tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 01.12.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 spala oklo 40kg na dobe mam nowa instalacje zawor 4d dom w miare ocieplony 200m ogrzewam narazie 160m 40 kg to trochę dużo, ale jeśli 1-szy sezon jest ogrzewany...... możesz się podpiąć do netu ze sterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 01.12.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Aż żałuje że ja ci tak zdrobniale powiedzieć nie mogę Ale tak na szybko. Podsumowując ten post niczego nie wnosi. Racje przyznałem tobie i dodałem dodatkowe źródło dla potwierdzenia. Odpowiedziałem również na zarzut zatajania. Otrzymałeś również feedback - skorzystaj na tym. No ok, ale Ty chyba nie uważasz ze palenie orzechem w takim kotle to norma? Powiem szczerze ze nie zaleca się palenia nawet groszkiem.(Nie mylić z eko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 01.12.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 CZP to ja już się boję. Jeśli nasz polski węgiel ma być na powrót konkurencyjny to pewnie myślą jak tu jakąś extra akcyzę dołożyć do tego importowanego, by ceny wyrównać. Bo jakoś nie wierzę w obniżkę cen. Zbyt wiele przywilejów, stanowisk i takich tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.12.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Z okazji zbliżającego się święta Barbary wszystkim górnikom dużo zdrowia i tyle wyjazdów co zjazdów życzy górnik miner-tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 01.12.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 CZP to ja już się boję. Jeśli nasz polski węgiel ma być na powrót konkurencyjny to pewnie myślą jak tu jakąś extra akcyzę dołożyć do tego importowanego, by ceny wyrównać. Bo jakoś nie wierzę w obniżkę cen. Zbyt wiele przywilejów, stanowisk i takich tam. Wygląda jednak na to, że wydobycie węgla się opłaci bo kompania ma w najbliższym czasie przyjąć do pracy kilka tysięcy osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 01.12.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Z okazji zbliżającego się święta Barbary wszystkim górnikom dużo zdrowia i tyle wyjazdów co zjazdów życzy górnik miner-tu Podłącze się do życzeń.Imponuje mi wasza odwaga.Pozdrawiam Edytowane 1 Grudnia 2011 przez markowsski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 01.12.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Oczywiście najlepsze życzenia dla braci górniczej, zwłaszcza tej co pod ziemią .... a sobie i mnie podobnym jak najtańszego tego waszego "urobku" szanowni Gwarkowie.:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 01.12.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 re: zawijan_2 i nie tylko już skończyłeś myślałem że stać cię na więcej aaaaaa twoi klakierzy jakoś marnie bardzo marnie, chyba mało im płacisz:-) Oj stary ściągnij tego pampersa i przestań się chwalić tym co zrobiłeś w twoim życiu i co ty nie potrafisz bo jesteś naprawdę śmieszny (jak małe dziecko) Wybudowaliśmy nasz domek (we dwoje w dwa lata) razem z żonką i nigdy nie bede mówił że coś umie zrobić lepiej niż inni, zawsze słucham wszystkich i wyciągam wnioski a do tego wszystkiego zawsze jestem niezadowolony bo można było zrobić lepiej. To że napisałem orzech średni a nie groszek średni (którym też pali minertu) było dobre. Właśnie tak myślałem że zareagujesz i nie tylko ty. Napisze tak: Drodzy koledzy:-) dzięki za troskę ale czytam wasze wypowiedzi już od początku istnienia tego tematu jak mam troche niepotrzebnego czasu. I cały czes mnie zadziwiacie, który obcy by się nie zapytał o coś związanego z piecem albo jakieś sugestie jest albo od razu atakowany przez wszystkich TO JUŻ BYŁO POCZYTAJ WCZEŚNIEJ albo ignorowany lub tak jak ja wyśmiewany myślcie co chcecie (mam to w ty...) Taka jest kolej rzeczy na wszystkich forach nie tylko tu. Dopiero jak się zacznie paru "wpływowym" i "mądrym" (teraz śmiech) ludziom włazić bez wazeliny w d... to potem powoli możesz coś pytać wypowiadać się za nich chociaż nie wiesz o czym piszesz... naprawde fajnie (chyba tak zaczne robić w naszej firmie) może jakimś cudem obstoi. Ja też jestem z branży grzewczej ale o tym nie bede pisał poco macie wiedzieć Drodzy nowi forumowicze nie pytajcie się o te głupoty tylko czytajcie czytajcie i czytajcie aż wyczytacie wszystkie litery... Jeszcze jedno położenie blachy o grubości parunastu mm (na pewno nie musi być taka gruba) na ruszt z prawej i lewej strony tego deflektora (bardziej z lewej) czy jak się to nazywa, daje nawet dobre efekty. Ktoś tu nawet pisał że zabrania o tym pisać i mówić czy coś takiego... Na pewno napisałem znowu stek bzdur ale po tylu godzinach pracy chyba mi wolno... pozdrawiam wszystkich cieplutko a szczególnie pana przepraszam "guru" zawijana_2 mucia ps: stary ucz się dalej i nie chodź na wagary bo człowiek uczy się całe życie a i tak głupi umiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 02.12.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 człowiek uczy się całe życie Moja ulubiona dewiza życiowa - a zawsze dodaję, że im starszy tym uczyć powinien się więcej mucia ładne wykresy sterownika - wyglądają jak wykres ekg u kuracjusza po pobycie w dobrym sanatorium ha ha - a dużo spalasz na dobę tej swojej mieszanki przy tych ogrzewanych 200m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 02.12.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Witam, mam pare pytan odnosnie pieca ogniowo eko 24 kw poniewaz od niedawna go posiadam stad moje pytania:) gdyz mnie martwi pare rzeczy. Mam ustawiana temp na piecu na 48 stopni i nie jest ona obnizona a dosyc czesto spada mi nawet do 35 stopni czy to jest normalne i czym to jest spowodowane??? kolejny problem to gdy sterowalem programatorem pokojowym spalalo mi bardzo duzo ekogroszku a gdy przeszedlem na regurator co i zadawanie tem przez zawor znajdujacy sie na rurach tak jak przy starym piecu bylo:) to jest znacznie mniejsze spalanie nawet do 3 dni pomimo ze temp na grzejnikach taka sama jest jak przy sterowaniu programatorem pokojowy czym to moze byc spowdowane czy ktos ma taki same problemy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac76 02.12.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ponieważ ostatnio zdarzają się u mnie wyłączenia prądu, myślę nad ups'em do kotła. Pytanie - czy moc wyjściowa znamionowa 200 W ups'a Ever Specline 700 wystarczy, żeby pociągnąć wszystkie podzespoły kotła OE+16? Mam 2 pompki (obie na 1 biegu, c.o. 25 W, cwu 30 W), no i do tego pobór prądu przez sterownik ecoal, dmuchawę, podajnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts