zawijan_2 01.12.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Krzysiu a czy ja gdzieś piszę, że mucia nie ma racji? Ja się po prostu jako laik wyrwałem z wypowiedzią, a wiedza moja to przez tych naukowców skrzywiona, co testy różnych zasobników robili, prace naukowe na ten temat pisali, a durne prostoki nie wiedziały, że mucia wie lepiej. A ja to czytałem, trochę doświadczalnie sprawdzałem i ... się wyrwałem. Na swoje nieszczęście, bo przecież wy wiecie lepiej.O górnikach nie wspominam, bo wiadomo co to za nacja, a Barbórka blisko, to podminowane mogą być. A zresztą skąd one - te górniki, co na dole pracują, mogą wiedzieć coś o węglu, jego właściwościach, że o zbiornikach nie wspomnę. I przez to, co jakiś czas wlezie jeden z drugim do takiego onego i mu się toto zawieszone na łeb zwali. Szanowny KrzysiuTeoria 7 średnic dotyczy cząstek węgla. Nie trocin, zrębków itp. piórek. Tudzież wszystkiego inkszego, czego muci, tobie tudzież wam bliskich wyjaśnić nijak się nie da. A ja już nawet nie zamierzam osobiście testować wieszania się za ziobro czy inkszy organ, by wam udowodnić, to com nieopatrznie napisał. Licząc bezmyślnie, że może pomogę. Przeto kończąc pozdrawiam Waszmościów z dwururki i ... Wesołych Świąt. Podnóżek Waszmościów - laik kwadratowy zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 01.12.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 krzy27 Ale kotły na ekogroszek są do ekogroszku a nie do węgla sortymentu orzech!! Nie rozumiem o co się tym czepiasz. Jeśli o rozmiar to ok. Jeśli o to eko z przodu to otrzeźwiej. Węgiel często jest kruszony. W technologi czystego węgla wręcz to pozwala na pozbycie się części mineralnej i tym samym wzbogacenia węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 01.12.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Witam wszystkich, może już o tym było ale nie mam czasu czytać często forum ale mam taki mały problem, wydaje mi się że zasobnik jest chyba źle zbudowany bo trochę się w nim blokuje paliwo nad samym ślimakiem (paliwo mam bardzo suche). Pisze troche bo piecyk pobiera cały czas paliwo tylko są (były) takie momenty że temperatura spalin spadała, temperatura na piecu też a piecyk podawał cały czas aż zawis się obsypał ślimak podał i znowu było wszystko oki. Może by tak dołożyć małe "coś" mam na myśli silniczek z wieloklinem ( na przestrzał) zamontowany w tej małej klapce otwieranej na trzy motylki u dołu zasobnika i starowany z sterownika. A może (wiem że to się źle skojarzy a może dobrze) wibrator elektromagnetyczny właśnie w tej małej klapce by sobie drżał co jakiś czas aby paliwo ładnie się obsypywało do ślimaczka. Myślę sobie że może takie małe modernizacje można by było zrobić. Teraz chodze sobie raz dziennie i wkładam ten pogrzebacz w węgiel i wydaje mi się że zawsze coś tam opadnie paliwo. AAAAAAAAA pale miałem I z Chwałowic (tak to się nazywa) pomieszanym z orzechem średnim. Jak pisze bzdury to napiszcie na pewno się nie zastrzele sry..... ale wibrator i orzech średni to nie jest dobry duet...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 01.12.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Pozwól o Czcigodny Mucia, że jeszcze raz głos zabiorę, bom dopiero teraz doczytał TEORYJĘ TWOJĄ (skutkiem moich trudności w czytaniu, bo to nie tak łatwo wszystkie literki przyswoić sobie. O przetrawieniu tekstu w pustej mej łepetynie nawet nie wspominam): - myślałem - ja naiwny - że paliwa trudne, to te, które w procesie spalania trudności czynią poprzez spiekanie nadmierne, koksowanie, wydymanie itp. A to przecież takie proste (dziękuję, że nas oświeciłeś). Szanowni użytkownicy kociołków z podajnikami ślimakowymi Paliwa trudne - wg nowej teorii, którą mi wyjawił Czcigodny Mucia to przecież wszystko, co się da wsypać przez otwór zasypowy zasobnika. Od mikropyłów, po kostkę i "belery" wielkości amerykańskich dyń. I podajnik to wszystko powinien przyjąć, przepchnąć do palnika, spalić z dużą sprawnością. Po to są przecież te automata do wiązania krawata. Czyli coś na kształt Koła Gospodyń Wiejskich: Śpiewa, tańczy i gotuje, daje ciała i haftuje. ...mnie interesuje tylko:" daje ciała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 01.12.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Nie rozumiem o co się tym czepiasz. Jeśli o rozmiar to ok. Jeśli o to eko z przodu to otrzeźwiej. Węgiel często jest kruszony. W technologi czystego węgla wręcz to pozwala na pozbycie się części mineralnej i tym samym wzbogacenia węgla. groszek ma całkowicie inną granulacje od orzecha.... o to mi dokładnie chodzi... reszta to tak jak mowisz chwyt maretingowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 01.12.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Krzysiu a czy ja gdzieś piszę, że mucia nie ma racji? Ja się po prostu jako laik wyrwałem z wypowiedzią, a wiedza moja to przez tych naukowców skrzywiona, co testy różnych zasobników robili, prace naukowe na ten temat pisali, a durne prostoki nie wiedziały, że mucia wie lepiej. A ja to czytałem, trochę doświadczalnie sprawdzałem i ... się wyrwałem. Na swoje nieszczęście, bo przecież wy wiecie lepiej. O górnikach nie wspominam, bo wiadomo co to za nacja, a Barbórka blisko, to podminowane mogą być. A zresztą skąd one - te górniki, co na dole pracują, mogą wiedzieć coś o węglu, jego właściwościach, że o zbiornikach nie wspomnę. I przez to, co jakiś czas wlezie jeden z drugim do takiego onego i mu się toto zawieszone na łeb zwali. Szanowny Krzysiu Teoria 7 średnic dotyczy cząstek węgla. Nie trocin, zrębków itp. piórek. Tudzież wszystkiego inkszego, czego muci, tobie tudzież wam bliskich wyjaśnić nijak się nie da. A ja już nawet nie zamierzam osobiście testować wieszania się za ziobro czy inkszy organ, by wam udowodnić, to com nieopatrznie napisał. Licząc bezmyślnie, że może pomogę. Przeto kończąc pozdrawiam Waszmościów z dwururki i ... Wesołych Świąt. Podnóżek Waszmościów - laik kwadratowy zawijan_2 Aż żałuje że ja ci tak zdrobniale powiedzieć nie mogę Ale tak na szybko. Podsumowując ten post niczego nie wnosi. Racje przyznałem tobie i dodałem dodatkowe źródło dla potwierdzenia. Odpowiedziałem również na zarzut zatajania. Otrzymałeś również feedback - skorzystaj na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 01.12.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) "Aż żałuje że ja ci tak zdrobniale powiedzieć nie mogę" Krzysiu!!!! Mów mi: Sławuś!!!! (bo zawijanek duo to tylko taka ksywka) :P:wiggle: Edytowane 1 Grudnia 2011 przez zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 01.12.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Ale się tu słodko robi... kotły Ogniwo niebieskie są a nie różowe czy tam jakie inne kolory tęczy... Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Alk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 01.12.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 ...mnie interesuje tylko:" daje ciała" Jorgo.Ty napaleńcu. Ps.Już po urlopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 01.12.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ale się tu słodko robi... kotły Ogniwo niebieskie są a nie różowe czy tam jakie inne kolory tęczy... Patrząc na nasz sejm to ....... w wolnym kraju żyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 01.12.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 spala oklo 40kg na dobe mam nowa instalacje zawor 4d dom w miare ocieplony 200m ogrzewam narazie 160m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 01.12.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 A jaką masz temperaturę w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 01.12.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 mam tylko czujnik wewnetrzny ustawiony na 21stopni w domu20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 01.12.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 O górnikach nie wspominam, bo wiadomo co to za nacja, a Barbórka blisko, No tam wyrwałem z kontekstu i nawet nie jestem górnikiem ale nie o to: Na jednej z bieżących Barbórek, które się szumnie już odbywają - jako zwykły gość słyszałem jak prezes Zarządu Kompanii Węglowej S.A. zapewniła, że węgiel jest ciągle przyszłością energetyczną naszego kraju a może nawet i europy. Inni ważni ludzie zażyczyli sobie aby ten węgiel był tak konkurencyjny aby już ani 1 tona więcej obcego węgla na nasz rynek krajowy z za granicy nie wpłynęła. No jako zwykły "zjadacz" ekogroszku pomyślałem sobie, że w takim wypadku sprawy idą w dobrą stronę i nie ma się co zbytnio martwić o ekogroszek i jego cenę bo skoro ma być konkurencyjny czyli musi być dobry i tańszy od tego choćby ze wschodu. To tak na marginesie w ramach barbórkowego pozdrowienia dla braci górniczej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 01.12.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Jorgo.Ty napaleńcu. Ps.Już po urlopie? niestety tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 01.12.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 spala oklo 40kg na dobe mam nowa instalacje zawor 4d dom w miare ocieplony 200m ogrzewam narazie 160m 40 kg to trochę dużo, ale jeśli 1-szy sezon jest ogrzewany...... możesz się podpiąć do netu ze sterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 01.12.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Aż żałuje że ja ci tak zdrobniale powiedzieć nie mogę Ale tak na szybko. Podsumowując ten post niczego nie wnosi. Racje przyznałem tobie i dodałem dodatkowe źródło dla potwierdzenia. Odpowiedziałem również na zarzut zatajania. Otrzymałeś również feedback - skorzystaj na tym. No ok, ale Ty chyba nie uważasz ze palenie orzechem w takim kotle to norma? Powiem szczerze ze nie zaleca się palenia nawet groszkiem.(Nie mylić z eko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 01.12.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 CZP to ja już się boję. Jeśli nasz polski węgiel ma być na powrót konkurencyjny to pewnie myślą jak tu jakąś extra akcyzę dołożyć do tego importowanego, by ceny wyrównać. Bo jakoś nie wierzę w obniżkę cen. Zbyt wiele przywilejów, stanowisk i takich tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.12.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Z okazji zbliżającego się święta Barbary wszystkim górnikom dużo zdrowia i tyle wyjazdów co zjazdów życzy górnik miner-tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 01.12.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 CZP to ja już się boję. Jeśli nasz polski węgiel ma być na powrót konkurencyjny to pewnie myślą jak tu jakąś extra akcyzę dołożyć do tego importowanego, by ceny wyrównać. Bo jakoś nie wierzę w obniżkę cen. Zbyt wiele przywilejów, stanowisk i takich tam. Wygląda jednak na to, że wydobycie węgla się opłaci bo kompania ma w najbliższym czasie przyjąć do pracy kilka tysięcy osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts