Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A powiedz, jaki masz ustawiony parametr" postój podajnika w podtrzymaniu"..???

Bo jak mówili wcześniej inni koledzy, przy dobrym ekogroszku czas postoju się skraca - gorsze ekogroszki mogą dłużej pracować na podtrzymaniu, dlatego zaleca się gorszy ekogroszek kupować na lato, żeby kocioł nie wygasał. Ja też mam dobry ekogroszek i czas postoju mam ustawiony na 38 minut.... gdy ustawiałem na 45 to mi się wygaszał :) może to Ci coś pomoże.

Mam ustawione na 65 minut. Wczoraj zmniejszyłem temperature wewnętrzną, podłogówka i mury się nagrzały i zapotrzebowanie na ciepło spadło, kocioł wszedł w podtrzymanie i wygasł.

Zmniejsze czas postoju tak jak radzisz zaczniemy od 45 min i zobaczę jak będzie się zachowywał.

Pzdr

• Odpowiedzi 10,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a jak przez wifi to co musiałabym mieć? mogę przez kabel eternet (muszę wymierzyć ile to metrów - z 20 wyjdzie napewno jak polecę po ścianach) - wczoraj połączyłam się przez taki krótki z laptopem (internet przez wifi) ale nie widział mnie w przeglądarce www. coś robię nie tak. Próbowałam też z drugim ruterem połączyć się przez wifi - tj. jeden ruter jest bezpośrednio przy kompie (urządzenie netia spot) a drugi ruter podłączony do sterownika kablem eternet - ale te dwa rutery się nie widzą ponoć trzeba je sparować - dlatego tę obcję odpóściłam i myślę że lepiej będzie pociągnąć kabel eternet.

ja próbowałem przez wifi, ale zrezygnowałem z tych samych powodów co i Ty. Wystarczy że routery będą różnych producentów i już kicha, jeden ma taki tryb a drugi inny - bez sensu. Kupiłem więc przewód i mam przewodem - jeśli będziesz robić dokładnie jak jest na stronie https://esterownik.pl/faq to nie ma siły.

Jest tylko taki moment i trzeba pamiętac o tym, że ustawienia z routera trzeba wklepać na panelu sterownika przy kotle i śmiga. :-)

Swoją drogą kobiety mam że ho ho..... nawet na kotłach się znają i nie pękają jak jakiś problem się pojawi :)

re: Regut1

Jak sam widzisz kolego - przewymiarowany kocioł, to coś na kształt ... O zgodę b. trudno.

Koledzy już ci napisali abyś skrócił przerwę w podtrzymaniu.

Dodatkowo pomocna jest "kołderka" o której pisał niegdyś Zawijan.

Po rozpaleniu kotła i przejściu w tryb automatyczny, przy małej mocy zasyp palenisko popiołem z popielnika na full. W takich warunkach izolacyjności zarzewie żaru potrafi się przechować nawet kilka godzin.

No a terozki już Ci moga kamracie po ślonsku pedzieć: trzym sie chopie, słuchej starszych, bydzie gut. :bye:

(skąd wywnioskowałeś, że ja gwarą piszę???????)

Mam dwa rutery, kilka komputerów, kocioł, różnych producentów, wszystko działa po wifi.

Często urządzenie AP podłączone do kotła nie obsługuje trybu AP Client bez WISP, więc

IP Wan powinno być z puli rutera podłączonego do internetu a Lan z innej takiej jak sterownik kotła. Czyli dwie sieci.

Dodatkowo by dostać się z jednej do drugiej sieci trzeba zrobić przekierowanie portów w AP połączonego z kotłem.

a tak na marginesie - może ustawcie zegar poprawnie - a ja myślłałam że te chłopy tak do póżna tak klikają; zamiast ze swoimi niewiastami to tu się wyżywają

Powyżej patrz FORUM>>OPERACJE>>USTAWIENIA ZAAWANSOWANE

I po prostu przełącz strefę czasową na Warszawę i dodatkowo włącz automatyczną korektę czasu letniego.

Pompa CW-miesz miałem z zapasów 25-60 zmieniłem na 25-40 i wydaje mi się, że to za dużo na najniższym biegu. Pompa włącza się co 2 minuty. Ma ktoś zamontowaną pompę mniejszej wydajności np cyrkulacyjną? Czy takie włącznie i wyłącznie co 2 minuty ma jakiś negatywny wpływ na pracę czy trwałość?

Mam dwa rutery, kilka komputerów, kocioł, różnych producentów, wszystko działa po wifi.

Często urządzenie AP podłączone do kotła nie obsługuje trybu AP Client bez WISP, więc

IP Wan powinno być z puli rutera podłączonego do internetu a Lan z innej takiej jak sterownik kotła. Czyli dwie sieci.

Dodatkowo by dostać się z jednej do drugiej sieci trzeba zrobić przekierowanie portów w AP połączonego z kotłem.

ależ to prościutkie......

NIe przekombinowałes??? na co ci podsieć??stronka jest własnie po to żebyś nie musiał miec osobnego IP wan! wystarczy adres lan z Ip sieci i przekierowanie portu, tak jakbys dodał dotatkowy komputer w sieci z przekierowaniem portu

mam radiowke w gornej czesci domu co byloby potrzebne do podlaczenia,softa mam zainstalowanego od goscia z serwisu podal mi przez telefon jakies cyfry bo mialem wpisane do17kw muj ma25kw widze ze wszyscy duzo o tym pisza ja niemam otym pojecia chcialbym zeby ktos mnie pokierowal kociol grzeje juz 2 tygodnie jestem przerazony co bedzie dalej ,chyba bede musial kupic wagon groszku,mam wiele pytan i prosilbym kogos o telefon aby mi pomugl z ustawieniem [email protected]

NIe przekombinowałes??? na co ci podsieć??stronka jest własnie po to żebyś nie musiał miec osobnego IP wan! wystarczy adres lan z Ip sieci i przekierowanie portu, tak jakbys dodał dotatkowy komputer w sieci z przekierowaniem portu

Jeśli urządzenie (np tp-link tl-wr543g) nie obsługuje trybu AP Client bez WISP (nie jest przeźroczysty) nie da się w jednej sieci. W przeciwieństwie np. tl-wa500g w trybie AP Client jest przeźroczysty (nie robi nowej podsieci)

Czy zauważyliście na swoich wykresach momentami takie minutowe przerwy które nie są spowodowane brakiem prądu? Ja od kilku dni to widzę - tendencja wzrostowa, dzisiaj miałem 4. Nie wygląda mi na to że ma to wpływ na działanie kotła, ale być może coś mam ze sterownikiem lub kartą pamięci? Przerwy zaznaczyłem zielonym kolorem.

http://img21.imageshack.us/img21/4739/wykressj.jpg

Około 10 rano nie było prądu.

Edytowane przez Alk

mam radiowke w gornej czesci domu co byloby potrzebne do podlaczenia,softa mam zainstalowanego od goscia z serwisu podal mi przez telefon jakies cyfry bo mialem wpisane do17kw muj ma25kw widze ze wszyscy duzo o tym pisza ja niemam otym pojecia chcialbym zeby ktos mnie pokierowal kociol grzeje juz 2 tygodnie jestem przerazony co bedzie dalej ,chyba bede musial kupic wagon groszku,mam wiele pytan i prosilbym kogos o telefon aby mi pomugl z ustawieniem [email protected]

Masz stabilny zasięg w kotłowni? Przede wszystkim sprawdź to.

Co to do Ciebie oznacza że masz zainstalowanego softa od gościa?