r0berto 04.12.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Dzięki za szybką reakcję, jak byś jeszcze tylko podpowiedział gdzie to ustawić? Mam najnowszą (oficjalną, nie testową) wersją oprogramowania. Niestety taka możliwość jest dopiero w wersji testowej(0.2.9.9),a czym palisz? Edytowane 4 Grudnia 2011 przez r0berto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarno 04.12.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Miałem, ale w miarę dobrej jakości. Jak już pisałem, palę od dobrych 2 miesięcy i pierwszy raz coś takiego mam miejsce, wcześniej wszystko było O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 04.12.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Wystarczy poszukać U rurka Oprócz tego że 1mm różnicy poziomu dla H₂O to 9.81Pa to wszystko jest łatwe. Nas interesuje jakieś 15÷20Pa w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 04.12.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Miałem, ale w miarę dobrej jakości. Jak już pisałem, palę od dobrych 2 miesięcy i pierwszy raz coś takiego mam miejsce, wcześniej wszystko było O.K. Można spróbować zmniejszyć ilość podawania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.12.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Minertu wiesz coś może o tej nowej wersji programu na PC? Coś chyba właściciele eCoala bez możliwości podłączenia netu na dalszy plan są odsunięci..No i to nie jest tylko moje wrażenie.. Nie wszystkie wersje testowe komunikują się z programem na PC. Poza tym nie tylko eCoalem oni żyją więc trzeba poczekać na wersję oficjalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 04.12.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Masz głowice na grzejnikach?albo pompa pracuje cyklicznie? Nie mam glowicy na grzejnikach i pompa nie pracuje cyklicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.12.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 (edytowane) To co jest przyczyna???? Instalator cos zle zamontowal? Jaka masz temp CO ustawioną? A jaka jest na powrocie? Edytowane 4 Grudnia 2011 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 04.12.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Jaka masz temp CO ustawioną? A jaka jest na powrocie? temp CO 47 mam ustawiona, a na powrocie jak sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 04.12.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 czy ktos muglby mi napisac jaki jest aktualnie najnowszy nr. programu do e+ 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.12.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 temp CO 47 mam ustawiona, a na powrocie jak sprawdzic? Przecież dostałeś w wyposażeniu czujnik temp powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.12.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 czy ktos muglby mi napisac jaki jest aktualnie najnowszy nr. programu do e+ 25 0.2.8.1-soft 2.0.0.10 program komunikacyjny na PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 04.12.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Przecież dostałeś w wyposażeniu czujnik temp powrotu. powrot mam 44 na chwile obecna, spaliny 130, a i czasami temp CO spada ponizej 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 04.12.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Miałem, ale w miarę dobrej jakości. Jak już pisałem, palę od dobrych 2 miesięcy i pierwszy raz coś takiego mam miejsce, wcześniej wszystko było O.K. może przez to ocieplenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 04.12.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Oprócz tego że 1mm różnicy poziomu dla H₂O to 9.81Pa to wszystko jest łatwe. Nas interesuje jakieś 15÷20Pa w kominie. W celu zwiększenia dokładności pomiaru małych ciśnień rzędu kilkudziesięciu paskali, stosuje się manometry z rurką pochyłą. Szukaj pod nazwą manometr Recknagla. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 04.12.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 powrot mam 44 na chwile obecna, spaliny 130, a i czasami temp CO spada ponizej 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarno 04.12.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 może przez to ocieplenie?? Też tak myślałem, ale podniosłem temp. CO i CWO i dalej bez zmian - część opału się nie spala i spada do wyczystki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.12.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 powrot mam 44 na chwile obecna, spaliny 130, a i czasami temp CO spada ponizej 40 Jak masz zawór mieszający to otwórz go bardziej.Na tyle aby różnica temp wyjściowej z kotła a powrotem wynosiła ok6-7deg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka1719509696 05.12.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Mój sterownik jest już widoczny (samo się jakoś naprawilo)- nie wiem czemu czasem jest w offline - kocioł wyczyszczony i od razu temeperatura spalin poszła znacznie w dół - załączyłam pompe CO owszem praca stabilniejsza ale długo tak nie wytrzymam - 23 stopnie dla mnie za dużo - zwłaszcza teraz w domku nie ma nikogo to po co tak grzać - nie wiem czy dobrze zrobiłam - przeączyłam w trym lato w godzinach kiedy jestem w domku normalnie a nocka i do południa tylko bojler - u mnie jest jako taka grawitacja więc grzejniki lekko ciepłe - nie wychłodzi domku - w okresie przejsciowym wczesna jesień chodził tak cały czas na auto lato i zasobnik starcza na dwa tygodnie - a jeszcze jedna sprawa niżej się już nieda zjeść z czasem podawania w grzaniu 3 i nie chce niżej a przydało by się u mnie mniej bo sporo niedopalonego spada w popielnik - palę juz drugi sezon i wydaje mi się że trzebabyło ponownie uszczelnik koronę może lepiej by się dopalało. Nie uzyskałam odpowiedzi co lepiej dla mojego 24 - ustawienie 16 czy 25 bo 24 nie ma - jakie są różnice - jakby ktoś miał chęć pomóc - proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.12.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Mój sterownik jest już widoczny (samo się jakoś naprawilo)- nie wiem czemu czasem jest w offline - kocioł wyczyszczony i od razu temeperatura spalin poszła znacznie w dół - załączyłam pompe CO owszem praca stabilniejsza ale długo tak nie wytrzymam - 23 stopnie dla mnie za dużo - zwłaszcza teraz w domku nie ma nikogo to po co tak grzać - nie wiem czy dobrze zrobiłam - przeączyłam w trym lato w godzinach kiedy jestem w domku normalnie a nocka i do południa tylko bojler - u mnie jest jako taka grawitacja więc grzejniki lekko ciepłe - nie wychłodzi domku - w okresie przejsciowym wczesna jesień chodził tak cały czas na auto lato i zasobnik starcza na dwa tygodnie - a jeszcze jedna sprawa niżej się już nieda zjeść z czasem podawania w grzaniu 3 i nie chce niżej a przydało by się u mnie mniej bo sporo niedopalonego spada w popielnik - palę juz drugi sezon i wydaje mi się że trzebabyło ponownie uszczelnik koronę może lepiej by się dopalało. Nie uzyskałam odpowiedzi co lepiej dla mojego 24 - ustawienie 16 czy 25 bo 24 nie ma - jakie są różnice - jakby ktoś miał chęć pomóc - proszę Czy to Twój sterownik? https://esterownik.pl/remote/1027 Skoro masz lekką grawitacje to pompę ustaw na wyłączoną wtedy uruchomi się jak spadnie temp wewnętrzna poniżej zadanej 23deg. Poza tym masz Typ kotła ustawiony na eko +16kW,jaki masz typ kotła rzeczywisty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka1719509696 05.12.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 tak - to mój sterownik - rzeczywisty mam ogniwo 24 - pisłalm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts