jorgo 04.12.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 proszę o pomoc - dodałam swój sterownik na zdalny dostęp ale działał tylko z godzinę po czym się wyłączył - nic nie pomagało więc go usunęłam i ponownie dodalam ale sytuacja się powtórzyła ponownie - co może byc przyczyną ? kabel eternet jest podłączony poprawnie bo na stronie www. sterownik jest widoczny oraz podłączenie poprzez eternet też pokazuje okej - myszka iza zrestartuj router Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 04.12.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Panowie mam taki problem z temp na grzejnikach mianowice np ustawie na 42 stopnie to zmienia sie ona jak chce raz sa grzejniki cieple raz zimne i tak w kolo ............. czym to moze byc spowodowane ??? i jak temu zaradzic??? problem jest od kiedy zalozyli mi piec ogniwoe eko 24 kw. zapewniam Cię, że to nie wina kotła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 04.12.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 zapewniam Cię, że to nie wina kotła..... To co jest przyczyna???? Instalator cos zle zamontowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarno 04.12.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Witam Od niedawna jestem posiadaczem Ogniwo Eko+ 16kW. Wszystko ładnie, tylko od wczoraj palnik nie dopala mi całego paliwa pobranego z zasobnika (patrząc na palnik, to po przeciwnej stronie od zasobnika i na górze jest "czysty" opał, który spada do wyczystki), palę około 2 miesiąca i pierwszy raz coś takiego mi się zdarza. Nie grzebałem w żadnych ustawieniach, rozpaliłem, przełączyłem w tryb "AUTO" i działało, aż do wczoraj. Prośba o poradę co i jak należy zmienić w ustawieniach lub podpowiedź, czy jest możliwe, że jakieś kanały powietrzne od dmuchawy mi się przytkały? Z góry dzięki za wszystkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 04.12.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 (edytowane) To co jest przyczyna???? Instalator cos zle zamontowal? Masz głowice na grzejnikach?albo pompa pracuje cyklicznie? Edytowane 4 Grudnia 2011 przez r0berto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 04.12.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Witam Od niedawna jestem posiadaczem Ogniwo Eko+ 16kW. Wszystko ładnie, tylko od wczoraj palnik nie dopala mi całego paliwa pobranego z zasobnika (patrząc na palnik, to po przeciwnej stronie od zasobnika i na górze jest "czysty" opał, który spada do wyczystki), palę około 2 miesiąca i pierwszy raz coś takiego mi się zdarza. Nie grzebałem w żadnych ustawieniach, rozpaliłem, przełączyłem w tryb "AUTO" i działało, aż do wczoraj. Prośba o poradę co i jak należy zmienić w ustawieniach lub podpowiedź, czy jest możliwe, że jakieś kanały powietrzne od dmuchawy mi się przytkały? Z góry dzięki za wszystkie porady Jeżeli nie masz najnowszej wersji oprogramowania to proponuje zainstalować i zwiększyć minimalnie nadmuch powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarno 04.12.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Dzięki za szybką reakcję, jak byś jeszcze tylko podpowiedział gdzie to ustawić?Mam najnowszą (oficjalną, nie testową) wersją oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 04.12.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Dzięki za szybką reakcję, jak byś jeszcze tylko podpowiedział gdzie to ustawić? Mam najnowszą (oficjalną, nie testową) wersją oprogramowania. Niestety taka możliwość jest dopiero w wersji testowej(0.2.9.9),a czym palisz? Edytowane 4 Grudnia 2011 przez r0berto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarno 04.12.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Miałem, ale w miarę dobrej jakości. Jak już pisałem, palę od dobrych 2 miesięcy i pierwszy raz coś takiego mam miejsce, wcześniej wszystko było O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 04.12.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Wystarczy poszukać U rurka Oprócz tego że 1mm różnicy poziomu dla H₂O to 9.81Pa to wszystko jest łatwe. Nas interesuje jakieś 15÷20Pa w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 04.12.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Miałem, ale w miarę dobrej jakości. Jak już pisałem, palę od dobrych 2 miesięcy i pierwszy raz coś takiego mam miejsce, wcześniej wszystko było O.K. Można spróbować zmniejszyć ilość podawania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.12.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Minertu wiesz coś może o tej nowej wersji programu na PC? Coś chyba właściciele eCoala bez możliwości podłączenia netu na dalszy plan są odsunięci..No i to nie jest tylko moje wrażenie.. Nie wszystkie wersje testowe komunikują się z programem na PC. Poza tym nie tylko eCoalem oni żyją więc trzeba poczekać na wersję oficjalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 04.12.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Masz głowice na grzejnikach?albo pompa pracuje cyklicznie? Nie mam glowicy na grzejnikach i pompa nie pracuje cyklicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.12.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 (edytowane) To co jest przyczyna???? Instalator cos zle zamontowal? Jaka masz temp CO ustawioną? A jaka jest na powrocie? Edytowane 4 Grudnia 2011 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 04.12.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Jaka masz temp CO ustawioną? A jaka jest na powrocie? temp CO 47 mam ustawiona, a na powrocie jak sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 04.12.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 czy ktos muglby mi napisac jaki jest aktualnie najnowszy nr. programu do e+ 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.12.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 temp CO 47 mam ustawiona, a na powrocie jak sprawdzic? Przecież dostałeś w wyposażeniu czujnik temp powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.12.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 czy ktos muglby mi napisac jaki jest aktualnie najnowszy nr. programu do e+ 25 0.2.8.1-soft 2.0.0.10 program komunikacyjny na PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 04.12.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Przecież dostałeś w wyposażeniu czujnik temp powrotu. powrot mam 44 na chwile obecna, spaliny 130, a i czasami temp CO spada ponizej 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 04.12.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Miałem, ale w miarę dobrej jakości. Jak już pisałem, palę od dobrych 2 miesięcy i pierwszy raz coś takiego mam miejsce, wcześniej wszystko było O.K. może przez to ocieplenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts