Piotrek42 03.01.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 to przetłumaczyłem.... niewiem tylko jednego słowa...kietom ale zaraz zapytam się wujka Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 03.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 keta (kieta - zależnie od regionu) to po waszemu łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipus31 03.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 to przetłumaczyłem.... Niewiem tylko jednego słowa...kietom ale zaraz zapytam się wujka google :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No co sie cieszycie:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomczar12 03.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 mój kocioł bardzo długo osiąga zadaną temperaturę, nie dopala miału itd. jak pisałem już wcześniej, wydaje mi sie że słabo nawiewa powietrze,. Dzisiaj zauważyłem taką sytuację że wlot powietrza do dmuchawy z jednej strony zasysa powietrze a z drugiej wypycha z powrotem. Tzn jak przyłożę kawałek kartki z jednej strony to się przyklei do kratki wentylatora a z drugiej zostaje wydmuchnieta. Czy to normalne? Czy to może być przyczyną tego mojego słabego palenia? Po raz kolejny proszę o pomoc. Zawijan jeśli chodzi o podgląd pracy kotła to na komputerach się nie znam tak że jak znajdę kogoś kto mi to zrobi to się odezwę, jednak proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 03.01.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Peter, Kto sie cieszy? Sipuś? Przeca łon zza Wisły. Tela, że z pograniczo, to może cosik naszego jenzyka liznon. Sipuś wybocz kamracie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 03.01.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Czy z moimi wykresami jest wszystko dobrze Poniżej zera ciągła pracahttp://images43.fotosik.pl/1273/8323aab9e1504eedm.jpg Powyżej zera z podtrzymaniem http://images46.fotosik.pl/1249/2e70638bff721440m.jpg Router nie zawsze sięga mi do kotła Edytowane 3 Stycznia 2012 przez ansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 tomczar12 nie wiem jaki masz piec i retorte ale... otwórz popielnik połóż sie na podłodze wez w lampkę w łapkę i poswieć pod retortę...na samym dole powinna byc srubka na klucz 13 lub 17 odkrec to i wywal ze środka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 03.01.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Tomczar Skoro coś takiego zauważyłeś, to na pewno wentylator zasuwa na obrotach powyżej 60%. Weź kogoś z laptopem. Zgrajcie z platformy eCoal.pl softa do Ogniwo Eko Plus 16 kW. podłączcie się kabelkiem RS do sterownika i podmieńcie mu softa.W ustawieniach zaawansowanych masz możliwość dołożenia obrotów wentylatora ponad to, co chlebowe dla eCoala. jeśli masz problem, to między 8 a 16 dzwoń do Elektrosystemu Kutno. Poprowadza Cię krok po kroku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipus31 03.01.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Peter, Kto sie cieszy? Sipuś? Przeca łon zza Wisły. Tela, że z pograniczo, to może cosik naszego jenzyka liznon. Sipuś wybocz kamracie Oj skad ja znam te wasze godki? u nas w pracy co 5 "zza WisLy",to se tak gwara jedzie to troche wiem o co chodzi hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Kiedys byłem na slasku paliłem sobie papieroska kolega się zapytał cz dać mi hasiok (lub jakoś tak) mowiłem że nie trzeba dobrzę że na tarasie paliłem a nie w domu:) a z petem i tak nie miałem co zrobic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 zawijan2 a brucer czy burner mjają komory powietrzne które trzeba czyscić?? tak jak retorty 1 generacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 03.01.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ansu Dzisiaj OK, ale wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 03.01.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Kurcze.Piszcie w jakimś ludzkim języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 03.01.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Piotrze, Tak w Brucerze jak i w Burnerze są obwodowe kanały powietrzne. Burner ma zaślepki (do dziś nie wiem po co) które po odkręceniu dają dostęp do kanałów.Bo rzeczywistość jest taka, że gdyby nawet cokolwiek znalazło się w kanale powietrznym, to na wskutek działania strumienia powietrza zostaje rozbite na ściankach na taki pyl, który z powietrzem wyleci do paleniska.Już nie raz "polowałem na pył z komory powietrznej" Burnera. I nigdy mi się nie udało nic złowić. A taki byłem ciekawy i chciałem to do analizy dać. Tak to jest, jak się szczęścia nie ma, to się nawet w drewnianym kościele cegłówką w łeb nie zarobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 03.01.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 2 stycznia były eksperymenta ale porównanie np 1 do 3 stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Piotrze, Bo rzeczywistość jest taka, że gdyby nawet cokolwiek znalazło się w kanale powietrznym, to na wskutek działania strumienia powietrza zostaje rozbite na ściankach na taki pyl, który z powietrzem wyleci do paleniska. A nie koniecznie... moze poprostu zapchała mu się komora powietrzna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 03.01.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Tesel, Chociaż jesteś "cudzy", czyli cię powinien kol. Jarecki obsłużyć, to z tego powodu, że jesteś na eCoalu, to już Ci odpowiadam. Całkiem przyzwoicie to wygląda. A o jakim języku mowisz? Przecież to nie suahili, tylko mieszanka staropolskiego z naleciałościami pogranicza. Poczytaj, posłuchaj rdzennych Pomorców, to dopiero będziesz Nawet sobie nie wyobrażam panelu z Kaszubem i wysokopiennym góralem, gdzie moderatorem bylby Hanys, a do pomocy miałby Kurpsia. ;) Edytowane 3 Stycznia 2012 przez zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 03.01.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 PIOTRZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przy sprężu rzędu 150 Pa komora powietrzna by mu się zapchała? Chyba, że w nią "mamuśkę" (w kawałkach) wpuścił, bo przez drzwiczki się nie mieściła, a wcześniej dobrowolnie drzwiami wyjść nie chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 PIOTRZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przy sprężu rzędu 150 Pa komora powietrzna by mu się zapchała? Chyba, że w nią "mamuśkę" (w kawałkach) wpuścił, bo przez drzwiczki się nie mieściła, a wcześniej dobrowolnie drzwiami wyjść nie chciała. a co mu zalezy na odkręcenie kilku srub...są rzeczy o których nie sniło się filozofom )) kiedys czytałem na forum że gosciowi odwrotnie podłaczyli dmuchawę przy montażu..(bład podłaczenia kabli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts