tesel 03.01.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Tesel, Chociaż jesteś "cudzy", czyli cię powinien kol. Jarecki obsłużyć, to z tego powodu, że jesteś na eCoalu, to już Ci odpowiadam. Całkiem przyzwoicie to wygląda. A o jakim języku mowisz? Przecież to nie suahili, tylko mieszanka staropolskiego z naleciałościami pogranicza. Poczytaj, posłuchaj rdzennych Pomorców, to dopiero będziesz Nawet sobie nie wyobrażam panelu z Kaszubem i wysokopiennym góralem, gdzie moderatorem bylby Hanys, a do pomocy miałby Kurpsia. ;) Wiem,że Ty i Jarecki nie kochacie się.Pisałem na wątku palnik brucer i ecoa ale od sylwestra tam cisza.Na tym wątku jest wielu którzy,jak ja nie mają OE+.Zadomowiłem się u was dawno, jak jeszcze byłem na etapie poszukiwań kotła.Wiem miej więcej ,kto jest kto,kto pisze bzdury,a kto z sensem.Dlatego cenię wasze rady,ale nic na siłę.Nie wchodzę tam gdzie mnie nie chcą. Ps.Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 tesel przeciez zawijan2 Ci odpowiedział Całkiem przyzwoicie to wygląda. (zresztą jestem tego samego zdania) wątek watkiem ale jak ktoś pyta, niezależnie czy na wątkach "zawijanów'' ''jareckiego'' czy ogólnym o kotłach to zawsze ktoś odpowie,staramy sie tylko zwalczać nachalną reklamę na watkach ogólnych lub tematycznych załozonych przez ....hmmm innych zainteresowanych (ale wymysliłem, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basco 03.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał zawijan_2 http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png "Może już niedługo przeprowadzimy z moim Guru długotrwałe testy na obiektach w całym kraju. " Tesel, "Chociaż jesteś "cudzy", czyli cię powinien kol. Jarecki obsłużyć, " Odwołuję deklarację... bez komentarza:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 03.01.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Próbowałem palić owsem w OEP 16 czy zmiana programu na pellet pomoże. Bo normalnie sterownik tak dmucha, że zamiast grzać wychładza kocioł, aż widać trzy rzędy otworów i ślimak w palniku. Znajomy przesłaniał wentylator w OE. Owies sprzedałem po 650zł/t gościowi który spala go w dedykowanym palniku (rura w rurę) twierdząc że zużywa go wagowo o 30% więcej jak węgla spalanego w kotle zasypowym. Pozostało trochę na eksperymenty i jak na przyszły sezon będzie tani, a węgiel zdrożeje? Od czego zacząć? Przy takiej kaloryczności na 1dm3 to ślimak powinien pracować prawie bez przerwy, a dmuchawa ledwo ledwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 03.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 tesel przeciez zawijan2 Ci odpowiedział (zresztą jestem tego samego zdania) wątek watkiem ale jak ktoś pyta, niezależnie czy na wątkach "zawijanów'' ''jareckiego'' czy ogólnym o kotłach to zawsze ktoś odpowie,staramy sie tylko zwalczać nachalną reklamę na watkach ogólnych lub tematycznych załozonych przez ....hmmm innych zainteresowanych (ale wymysliłem, nie?? Przeciesz podziękowałem za opinię.Ja o nic nie pytałem a Zawijan2 mi nie odpowiedział tylko wyraził opinię.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 03.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał zawijan_2 http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png "Może już niedługo przeprowadzimy z moim Guru długotrwałe testy na obiektach w całym kraju. " Tesel, "Chociaż jesteś "cudzy", czyli cię powinien kol. Jarecki obsłużyć, " Odwołuję deklarację... bez komentarza:P Kolego trochę luzu.Nie chciałbym wywoływać burzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 ansu Uważaj z tym peletem... kumplowi w ciagu 4 lat spalnia peletu, 3 raz zaplił się komin, strażacy mowia własnie że to wina spalania peletu obkleja się komin wydziela kondensat, na słabych mocach a pozniej to się zapala w kominie... duzo smoły, substancji kleistych i pozniej są problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 03.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Miałem na myśli opcję sterownika kocioł pellet i palić owsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 03.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Miałem na myśli opcję sterownika kocioł pellet i palić owsem Bezpieczniej byłoby zrobić mix,eko+owies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 zawijan_2 Nie wiym czy pamiyntosz nasza godka jakiś dwie śćwierci roku tymu o wjeździe do moi kotłownie z waszym ekwipunkiym. Szło by i przi tymu jako halba hlasnyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Szło by i przi tymu jako halba hlasnyć A co ty minertu CHOREMU PROPONUJESZ FLASZKĘ!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 kiedys czytałem na forum że gosciowi odwrotnie podłaczyli dmuchawę przy montażu..(bład podłaczenia kabli) W skali hurtowej taka "wtopa" producenta/serwisu oferującego wentyle zdarza się częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 W skali hurtowej taka "wtopa" producenta/serwisu oferującego wentyle zdarza się częściej I pewnie nie ma winnych ??)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.01.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 A co ty minertu CHOREMU PROPONUJESZ FLASZKĘ!!!!!!! Ino po tej halbie do auta nie wsiadać, na przykopy uważać, na hample mocno nie dusić a nocą na ceście na babucie uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.01.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 I pewnie nie ma winnych ??)) A Ty zawsze nieomylny jesteś?, przecież tam też tylko ludzie pracują. Nic się nie zdarzy jak się nic nie robi. Bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eke 03.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 zawijan_2 Nie wiym czy pamiyntosz nasza godka jakiś dwie śćwierci roku tymu o wjeździe do moi kotłownie z waszym ekwipunkiym. Szło by i przi tymu jako halba hlasnyć I nakręcić to wszystko termowizją .....:rotfl: Ps. Paluszki już tak zaswędziały, że musiałem coś wystukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.01.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Nic się nie zdarzy jak się nic nie robi. Bez przesady Powiedz to tym co tak kocioł zamontują)) i mysla czemu nie grzeje:) to jest praktycznie ostania rzecz do sprawdzenia... a jeszcze jak ktos ma kocioł 1 raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Zdarza się najlepszym i tragedii nie ma co z tego robić.Grunt, aby poziom takich pomyłek był niski a błąd dało radę wyłapać na ostatniej kontroli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 03.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Jak bydzie tak daleko że Zawijany pojadom w świat ze swoimi naprawami by połoglondać kajniekaj jak to wyglondo, to jo sie tyz na to pisza. Daleko do mie niy mocie, 2 razy beretym ciepniecie i już. Wierza jednak, że trocha wody jeszcze upłynie zanim sie to stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Jak bydzie tak daleko że Zawijany pojadom w świat ze swoimi naprawami by połoglondać kajniekaj jak to wyglondo, to jo sie tyz na to pisza. Daleko do mie niy mocie, 2 razy beretym ciepniecie i już. Wierza jednak, że trocha wody jeszcze upłynie zanim sie to stanie. To je pryndzyj niż nowe fusekle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts