Piotrek42 04.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 http://www.letorex.com.pl/por_schematy.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 04.01.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) kurde nawet nie myślałem że będzie jakikolwiek problem z połączeniem dwóch pieców w całość dziwi mnie że instalator mówi że w sytuacji takiej jak jest obecnie podłączone wszystko będzie chodzić a jedynie w momencie gdy włączymy sam kominek bez pieca to nagrzeje najpierw grzejniki i bojler bez podłogówki w momencie gdy powrót będzie ciepły nagrzewać zacznie się podłogówka (wszystko bez włączania pieca a jedynie chodzi sterownik) moja wina bo nie zwróciłem uwagi na to że ma jedno wyjście (nawet o tym nie myślałem) a instalator mówił że nie bardzo jest za piecem teraz mam dziękuje wszystkim za wyrozumiałość i dobre rady jutro przedstawię sytuacje jak sie potoczyła sprawa Edytowane 4 Stycznia 2012 przez skresz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 05.01.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) AGA Nie słuchaj, co ci niektórzy podpowiadają, bo widać, że nawet dokładnie nie poczytali, co napisałaś. Zanim uznasz, że czujnik sfiksował, to:Otwórz wyczystkę górną i zamknij dobrze pokrywkę 3 kanału spalinowego (to ten z którego spaliny opuszczają kocioł przez czopuch), bo to widac, że ewidentny skrót spalin zrobiony. Przez to temp. spalin poszła w górę, a zużycie paliwa dlatego, że część wymiennika została wyłączona z pracy. . No i przy okazji sprawdź, czy po ostatnim czyszczeniu zawirowywacze zostały założone do płomieniówek. Daj znać jak poszło. Pozdr. zawijan_2 Edytowane 5 Stycznia 2012 przez zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.01.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Też kombinowałem z wymiennikiem. Może szuflada na popiół nie domyka dolnej wyczystki wymiennika. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zopm 05.01.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Czy ktoś z użytkowników wynalazku jakim jest odkurzacz do popiołu może polecić jakiś konkretny typ. Zależy mi na takim coby nie zapychał się po kilku sekundach czyszczenia i żeby dało się nim ciepły popiół zbierać. Szczególnie zależy mi na opiniach użytkowników bo w reklamach dystrybutorów to wszystkie są idealne. Kolega zakupił jednego na alledrogo i nie może nim raz kominka bez trzepania filtra wyczyścić bo się zapycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 05.01.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 p. zawijan2 jestem mile zaskoczony pozytywnym słowem n/t pracy kotła kolegi Tesel, po coś ten kocioł w laboratorium był Nie najgorzej pracuje także kocioł na sterowniku Bruli. Natomiast nie widzę, aby osoby decydujące się na ecoala wielką ławą podłączali go do internetu. Do tej pory zrobił to tylko Tesel. Nie mniej czekam, wszystko wymaga pewnie czasu. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.01.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Natomiast nie widzę, aby osoby decydujące się na ecoala wielką ławą podłączali go do internetu. Do tej pory zrobił to tylko Tesel. Nie mniej czekam, wszystko wymaga pewnie czasu. Ehhhh.... Jareck,i ty stary marketingowiec.... nie wiesz??? czy głupa rżniesz??? jak wszystko chodzi, kociołek spala mało opału,w domu cieplusio, cwu leci ciepła z kranu, to generalnie właściciel kotła ma to centralnie w d...,a jak nagle nie zatrybi kółeczko w tej maszynerii, to wtedy użytkownik ekspresem i na szybko podłącza kociołek do netu celem diagnozy co, jak co, ale 1000zadowolonych klientów nie zrobi Ci tak negatywnej reklamy jak 1!!! niezadowolony klient...to raczej powinieneś wiedzieć, do neta podłączają sie tylko osoby chcące coś zmienić w swoim kotle lub pasjonaci... albo poprostu nie pokazują z róznych względów swoich kotłów innym użytkownikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 05.01.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Kol. Jarecki - Witam w Nowym Roku Dlaczego nie pochwalić czegoś (eCoal.pl), co sobie dobrze radzi w różnych warunkach? Myślę, że Piotr ujął to najlepiej, jak się tylko da. Na rynku już pracuje kilka tysięcy kotłów na eCoalu opartych. Gdy popatrzeć na mapkę, zarejestrowanych tylko cząstka. Mniemam, że znaczna część użytkowników posiada dostęp (choćby czasowy) do sieci. Tylko pewnie nawet przez myśl im nie przeszło, aby szukać kontaktu, bo wszystko im śmiga bz. Oczywiście - chciałbym, aby system sterowania adaptacyjnego rozszerzył się niczym dżuma w średniowieczu. Dlatego fajnie by było, gdyby rynek kotłów znormalniał. Pomarzyć zawsze wolno. Gdy się marzy po cichu, to się nawet od ślubnej w mazak nie zarobi. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 05.01.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 do neta podłączają sie tylko osoby chcące coś zmienić w swoim kotle lub pasjonaci.... A no właśnie...., więc zastanawiam się czy to jednak nie jest taki kwiatek do kożuszka. Ogólnie jak ktoś tego chce - nie widzę problemu. Jest wybór - jest dobrze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 05.01.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 p. zawijan2, ja się nie dziwię, że swoje Pan chwali. Ja się natomiast cieszę, że E-S podjął rękawicę i stara się to rozszerzyć na inne palniki a nie tylko brucery-burnery. Trzymam kciuki za rozwój. Tego typu sterowników jest więcej i bardzo dobrze. Każdy ma jakieś swoje tajemnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kid1 05.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Kolego Zawijan_2 czy mógłbyś z lekka opróźnić swą pocztę, bo zapchana na potęgę a innych namiarów do Ciebie nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 05.01.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Kid1 A to moja wina? Już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 05.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Drogi Kolego Jarecki Ja niczym niejaki inż. Mamoń z kultowego "Rejsu": mogę chwalić .... to co znam. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 05.01.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 bazując na kultowych cytatach filmowych. vice-versa p.zawijan2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.01.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Włączając się w ten kultowy nurt: "kochaj, albo rzuć" zawijan2 nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 05.01.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Cieszę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.01.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A już myślałem, że odpiszesz: "nie ma mocnych" nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 05.01.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 "poszukiwany, poszukiwana". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina44 05.01.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 zawijan2no,no i cóż tu widzimy.Kolega Zawijan2 nam się rozbrykał.Przyjemniej zrobiło się na forum.A już chciałem się wykosztować i przysłać Ci jakiego oleum od szaleju,coby spokojnie poszukiwać informacji o kotle i sterowniku.Sposób uzycia jest bardzo prosty - wylewasz trochę na kędzierzawkę/koniecznie przed czesaniem/i pocierasz tak długo aż dopadnie Cię błogie uczucie spokojności.Wtedy wpadasz na forum i wszyscy są heppi.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.01.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 .Sposób uzycia jest bardzo prosty - wylewasz trochę na kędzierzawkę/koniecznie przed czesaniem/i pocierasz tak długo aż dopadnie Cię błogie uczucie spokojności.Wtedy wpadasz na forum i wszyscy są heppi. Pozdro Taaaaa a ciekawe skąd kol zawijan2 ma wziąść tą kędzierzawkę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts