katerina44 05.01.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Piotrek42i ok. mniej towaru na jedno namaszczenie wychodziPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.01.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Piotrek: Pozostaje mu tylko iść za przykładem Berluskoniego i jakiś "trawniczek" posadzić. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 05.01.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A co ty katia vel ... n masz do sterownika?Masz go?Używasz? Nie?!To nie licz na odpowiedź.Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 05.01.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ehhhh.... Jareck,i ty stary marketingowiec.... nie wiesz??? czy głupa rżniesz??? jak wszystko chodzi, kociołek spala mało opału,w domu cieplusio, cwu leci ciepła z kranu, to generalnie właściciel kotła ma to centralnie w d...,a jak nagle nie zatrybi kółeczko w tej maszynerii, to wtedy użytkownik ekspresem i na szybko podłącza kociołek do netu celem diagnozy co, jak co, ale 1000zadowolonych klientów nie zrobi Ci tak negatywnej reklamy jak 1!!! niezadowolony klient...to raczej powinieneś wiedzieć, do neta podłączają sie tylko osoby chcące coś zmienić w swoim kotle lub pasjonaci... albo poprostu nie pokazują z róznych względów swoich kotłów innym użytkownikom. Kolego.Jestem z tych,którzy korzystają z tego co mają.Mam samochód-to nim jeżdżę,mam żonę-to..... ją kocham,mam kocioł z możliwością podłączenia do netu-to go podłączyłem.Myślę,że po to jest taka możliwość,żeby na forum można było porównywać,dyskutować i pomagać.Nie widzę w tym nic nagannego czy wstydliwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.01.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 tesel: Masz pompę CWU pracującą w trybie podmieszania i dodatkowo mieszającą, bo na schemacie pracują jednocześnie? nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 05.01.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Kolego.Jestem z tych,którzy korzystają z tego co mają.Mam samochód-to nim jeżdżę,mam żonę-to..... ją kocham,mam kocioł z możliwością podłączenia do netu-to go podłączyłem.Myślę,że po to jest taka możliwość,żeby na forum można było porównywać,dyskutować i pomagać.Nie widzę w tym nic nagannego czy wstydliwego. Tak trzymać, ja bym chciał, aby reszta osób, które wybrały eCoal-a miała podobne podejście. Nie napinam się jednak, bo zdaje sobie sprawę,że gdzieś może być budowa i być może podłączy neta za rok a ktoś inny stwierdził,że chwilowo mu to niepotrzebne. W podobnym czasie jeszcze jedna osoba z forum decydowała się na 2szt z ecoalem 17 i 25kW, mam nadzieję, że aktywnie dołączy. ps. wcześniej była dyskusja n/t pelletu, tutaj ciekawy link na w/w temat: http://www.paliwadrzewne.pl/index.php?dzid=99&did=38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 05.01.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 tesel: Masz pompę CWU pracującą w trybie podmieszania i dodatkowo mieszającą, bo na schemacie pracują jednocześnie? nilsan Ano,ten typ tak ma.Jak ładuje zasobnikCWU,to świeci pompa CWU.Jak miesza to świecą obie,ale na żółto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 05.01.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Wracając do tematu mojej instalacji przedstawiam fotki kolejnego etapu na razie na sucho poskładana instalacja kotła jak by ktoś mógł spojrzeć byłbym wdzięczny bo ja już się pogubiłem a instalatorów nie było jak wróciłem górna pompa to kominek środkowa to grzejniki dolna pompa to bojler za dolną pompą wychodzi wyprowadzenie do rozdzieli z pompą podłogową Edytowane 5 Stycznia 2012 przez skresz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Skresz: Jak na razie wygląda to całkiem nieźle.Masz układ podmieszania z pompą przy rozdzielaczu podłogówki? nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 05.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) w rozdzieli ogrzewania podłogowego jest pompa tylko podmieszania nie ma wydaje mi się że koncepcja im się zmieniła bo teraz chyba w momencie palenia w samym kominku cała instalacja zasilana jest z pompy kominka wiec ogrzewane jest wszystko + woda w kotle jak dobrze czytam Edytowane 5 Stycznia 2012 przez skresz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.01.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 skresz: Dokładnie jest tak jak piszesz z tym, że podłogówka może, ale nie musi być zasilana z kominka.Zabezpieczeniem OE+ w trybie podtrzymania jest zasobnik CWU.W życiu tyle zaworów zwrotnych na 1m2 nie widziałem, ale chyba udało im się osiągnąć to o co tobie chodziło.Zobaczymy jak sobie poradzą ze sterowaniem kotłem i kominkiem.Na razie dobrze kombinują. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 05.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 dziś było 4 chłopaków i kombinowało mam nadzieje że będzie ok bo teraz gdy działa kominek i nie działa piec to wszystko jest napędzane jedną pompą kominkową jak działa sam piec to wszystkie pompy chodzą prócz kominkowej a jak działa piec i kominek działają wszystkie pompy tak przynajmniej mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 06.01.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 w rozdzieli ogrzewania podłogowego jest pompa tylko podmieszania nie ma Popatrz na zdjęcie tego rozdzielacza, które wkleiłeś. Zobacz że pompka tłoczy z dolnego rozdzielacza na górny. Jak potraktujesz zasilanie jako kolejną rurkę ogrzewania podłogowego to prędzej zobaczysz jak to chodzi. W zasadzie podmieszanie jest non stop a zawór termostatyczny powoduje dopuszczanie wystarczającej ilości ciepłej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 06.01.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Wracając do tematu mojej instalacji przedstawiam fotki kolejnego etapu na razie na sucho poskładana instalacja kotła jak by ktoś mógł spojrzeć byłbym wdzięczny bo ja już się pogubiłem a instalatorów nie było jak wróciłem górna pompa to kominek środkowa to grzejniki dolna pompa to bojler za dolną pompą wychodzi wyprowadzenie do rozdzieli z pompą podłogową te alphy2 to twój pomysł, czy instalator cie na kasę naciągnął? W zupełności wystarczyła by tylko jedna na grzejniki, ale nawet tam jak nie będziesz stosował głowic, nigdy nie będziesz miał okazji skorzystać z jej dobrodziejstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 06.01.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Tesel Nie przesadzasz Waćpan z lekka z tą histerezą CO rzędu 0,1 stopnia?Jak chcesz taką, to proszę uprzejmie: czujnik PT100 za 100PLN. Taniej może być. Tylko niewiele. I po co?Daj mu trochę luzu. 0,3 st. Cię nie zbawi, bo i tak tego nie odczujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 06.01.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ansu, dobrze by było aby wytrzymał, ale żaden obecny tego nie doczeka. Nie ma takiego stalowego. I już pewnie nie będzie. Przyczyna tkwi gdzie indziej. Kiedyś wrócimy do tego tematu. Bądź litościwy i nie karz długo czekać, bom ciekawy okrutnie. Niech już będzie ta faktura VAT. W końcu za wiedzę warto płacić. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 06.01.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) to jest akurat mój pomysł różnica okoła 120-150zł zobaczymy na grzejnikach mam zawory z głowicę termostatyczną TM 3010 firmy Technoline może inaczej napisze czy do czujnika ogrzewania podłogowego mogę wykorzystać czujnik pokojowy (czy jeden czujnik może służyć do sterowania 2 układami) przepraszam że prezentuje czyjś sterownik ale chyba tu jest tak rozwiązane https://esterownik.pl/remote/411 Edytowane 6 Stycznia 2012 przez skresz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 06.01.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 skresz: Napisz jaśniej bo się pogubiłem. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 06.01.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Tesel Nie przesadzasz Waćpan z lekka z tą histerezą CO rzędu 0,1 stopnia? Jak chcesz taką, to proszę uprzejmie: czujnik PT100 za 100PLN. Taniej może być. Tylko niewiele. I po co? Daj mu trochę luzu. 0,3 st. Cię nie zbawi, bo i tak tego nie odczujesz. Tak jak Tesel ustawioną mam histerezę 0,1 st C na czujniku pokojowym w trybie regulatora pokojowego i jest komfortowo - no mam tak czułą żonkę, że ona takie drobnostki wyczuwa Co prawda sterownik bruliego pokazuje, ze podniósł temperaturę z 23,0 na 23,1 a znajdujący się obok czujnika pokojowego Auraton 2005 pokazuje, że temperatura podniosła się z 23,0 do 23,25 st C - to wynika z tego jakby czujnik bruliego był jakiś mniej czuły. Ta czułość nie jest przecież aż tak ważna a istotne jest to, że użytkownik kotła i sterownika czyli ja w swoim subiektywnym odczuciu jest z tego ustawienia zadowolony i o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamzzz 06.01.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 witam. Buduję dom i tak sobie policzyłem, że kocioł 16 kw bedzie zdecydowanie za duży. Czy jest wersja 10 kw? na stronie ogniwa nie ma takiej wersji a na blogu zawijana jest info o 10 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts