zawijan_2 08.01.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 karoka Uwierz Przyjacielu, że nam ("zawiniętym" & co.) żadnego problemu nie stworzy zaprojektowanie sprawnego kociołeczka o mocy np. 5 - 6 kW z możliwością jazdy na 10 - 12 kW.Tylko kto to kupi? Kto podejmie produkcje za 1/2 x skoro mu schodzi x?Kto będzie chciał sprzedawać coś taniej, skoro pomagierzy dają mu możliwość zrobienia tego drożej? Jesteś już nieco czasu na tym forum, to widzisz ilu zakamuflowanych miesza, jak może, bo smród w bokserkach czuje. Czytasz i widzisz. A co my możemy więcej? Udało się stworzyć uczciwą grupę. czy komuś np. producent koali odmówił pomocy, olał go, nie zareagował na sygnały? NIE!!!!!Czy komuś serwis producenta OE i OE+ nie uwzględnił jego zastrzeżeń? NIE!!!!!!Czy my komuś nie pomogliśmy, zostawili samego, nie doradzili skutecznie? NIE!!!!!! Bo uczciwy biznes na tym polega. Oliwa nie żywa ale zawsze na wierzch wypływa. Chytry 2 razy straci zanim się wzbogaci. I oby tak wszędzie i zawsze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 08.01.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 minertu dzięki przetestuje za jakiś czas - na razie daje mu szansę niech się dobrze niebieski rozglądnie po moim kotle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Karoka "...wiem że to wasz patent metodą domową..." Jest takie powiedzenie: Trzeba sobie radzić - powiedział baca i zawiązał buta glistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 karoka: "nilsan o temperaturze odczuwalnej to pogadaj z moją żoną ale nie będzie to łatwa i przyjemna rozmowa, już ci współczuję " Być może będę w stanie ją przekonać, ponieważ w twojej okolicy pracują dwie Stropuvy w tym jedna w nowo wybudowanym domu trzykondygnacyjnym, w którym parter ogrzewany jest właśnie podłogówką bez żadnych buforów i na dodatek w układzie zamkniętym. Jeżeli rzecz jasna właściciele wyrażą na to zgodę. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.01.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Jak nie daleko to może bym faktycznie zobaczył chociaż jak to wygląda,możesz podać miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 karoka: Podam ci na prv. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.01.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 No i co Kolego Drogi? Mile jesteś - tak sobie mniemam - zaskoczony "inteligencją" Koali? Tylko mu nie przeszkadzaj. On lubi się powoli uczyć. Wrzuciłeś go na głęboką wodę: do żeliwnego kotła 35 kW z retortą fajkową, z nieznanym mu wentylatorem, to się musiał trochę porozglądać, gdzie jest i znaleźć sobie sposób na zaadaptowanie w nowym środowisku. ECOAL to jest to! Pozdr. zawijan_2 Kocioł o mocy 35kW, ale kolega palnik na mniejszy wymienił, ma 25kW, przypuszczam,że identyczny jak Karoka, więc te dwa kotły można względem siebie porównywać, bo serca mają takie same, tyle,że na innych domach i instalacjach pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 08.01.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) karoka Uwierz Przyjacielu, że nam ("zawiniętym" & co.) żadnego problemu nie stworzy zaprojektowanie sprawnego kociołeczka o mocy np. 5 - 6 kW z możliwością jazdy na 10 - 12 kW. Tylko kto to kupi? Kto podejmie produkcje za 1/2 x skoro mu schodzi x? Kto będzie chciał sprzedawać coś taniej, skoro pomagierzy dają mu możliwość zrobienia tego drożej? Jesteś już nieco czasu na tym forum, to widzisz ilu zakamuflowanych miesza, jak może, bo smród w bokserkach czuje. Czytasz i widzisz. A co my możemy więcej? Udało się stworzyć uczciwą grupę. czy komuś np. producent koali odmówił pomocy, olał go, nie zareagował na sygnały? NIE!!!!! Czy komuś serwis producenta OE i OE+ nie uwzględnił jego zastrzeżeń? NIE!!!!!! Czy my komuś nie pomogliśmy, zostawili samego, nie doradzili skutecznie? NIE!!!!!! Bo uczciwy biznes na tym polega. Oliwa nie żywa ale zawsze na wierzch wypływa. Chytry 2 razy straci zanim się wzbogaci. I oby tak wszędzie i zawsze. Pozdrawiam. Nikt tego nie kwestionuje. Nawet tego,że dzięki użytkownikom jest jak jest i rozwijają i udoskonalają się oba produkty. Skutkiem tego paru użytkowników zostało zaproszonych do ICHPWwZ oraz E-S . Co na to OGNIWO? Co na to inne firmy ? A dodam,że panowie z E-S nie mieli łatwo Edytowane 8 Stycznia 2012 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.01.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 wszystko pięknie, tylko gdzie te kotły o mocach 5-7 kW, czy 10-12 kW. Do wyboru fajkowe, tłokowe, rynnowe i innej wszelakiej maści? Nawet mając świadomość, czy dobre doradztwo, bardzo trudno dobrać kocioł do swoich potrzeb. Małych kóciołkow jak na lekarwsto, a królują kobyły 25 kW-atowe. Mnie to cieszy, 10-12kW to Skam-P, produkty Heiztechnik, Hef-a, bodajże Galmet i koniec. Plus chyba jeszcze nie sprzedawane Ogniwo. Palniki tzw. II-ej generacji to Skam-P i owo planowane Ogniwo. Reszta ma malutkie palniki fajkowe tylko na dobry ekogroszek w dodatku raczej o drobniejszym ziarnie. Większy problem to dobry (mocno nie przewymiarowany) palnik do tak małego kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.01.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Zawijan wpis 5326To wynikało ze sposobu i "nadmuchania" w którym pisałeś o sterowniku.Chodziło o dobór słów. Później wielokrotnie dyskutowaliśmy i wiele razy mówiłem,że pewnie prędzej czy później jakieś korekcje zostaną do eCoala wprowadzone.Cieszy mnie, że do takiego stanu doszło. Nie jest problemem wysterowanie dobrej retorty fajkowej, bo one są akurat dopracowane.Ja osobiście jestem ciekaw jak eCoal poradziłby sobie na palniku obrotowym np. pancerpola czy ardeo bądź też rynnowym.Ten ostatni jest najbardziej wredny do wysterowania, bo ten sezon wypluł tyle niedoróbek i samoróbek rynny, że niejednemu palnik rynnowy czkawką się odbije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.01.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 karoka Uwierz Przyjacielu, że nam ("zawiniętym" & co.) żadnego problemu nie stworzy zaprojektowanie sprawnego kociołeczka o mocy np. 5 - 6 kW z możliwością jazdy na 10 - 12 kW. Tylko kto to kupi? Kto podejmie produkcje za 1/2 x skoro mu schodzi x? Kto będzie chciał sprzedawać coś taniej, skoro pomagierzy dają mu możliwość zrobienia tego drożej? Co prawda mam w szufladzie leżący projekt kotła 8kW, ale jak najbardziej byłbym chętny i mówię to z pełną powagą. 12kW sprzedajemy od ponad roku od zakończonych badań i ja już widzę, że jeszcze jedna mniejsza moc jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Minertu Pozwól, że odpowiem za Ogniwo. Jest to zakład produkcyjny, gdzie ludzie pracują na chleb. Każda wycieczka, to potrzeba przede wszystkim ZABEZPIECZENIA BEZPIECZEŃSTWA ZWIEDZAJĄCYM.Pewnie wiesz, że łatwo na spawalni zrobić komuś krzywdę (promieniowanie UV, iskry itp.). Na odlewni również. Na dodatek krążące wózki widłowe, suwnice, obrabiarki też stwarzają duże zagrożenie fizyczne dla osób z zewnątrz.A poza tym, co tam oglądać?Blachy w sztaplach, blachy pod plazmą, blachy pod giętarkami, na spawalni itd.Czy ofoliowany produkt końcowy w fazie załadunku na samochody? W E-S można było pogadać o sterowaniu i sprawach pobocznych.U nas - zobaczyć na czym polega badanie, i czym się to je. I pogadać.A tam? Tam trwa najbrudniejsza i najcięższa faza budowy produktu końcowego. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga2011 08.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 karoka Udało się stworzyć uczciwą grupę. czy komuś np. producent koali odmówił pomocy, olał go, nie zareagował na sygnały? NIE!!!!! Czy komuś serwis producenta OE i OE+ nie uwzględnił jego zastrzeżeń? NIE!!!!!! Czy my komuś nie pomogliśmy, zostawili samego, nie doradzili skutecznie? NIE!!!!!! Podpisuję się po tym rękami i nogami. Podejrzewam nawet, że ta pomoc nam "niebieskopalaczom" odbywa się kosztem co niektórych rodzin, co ja osobiście bardzo doceniam i chwalę "na każdym odpuście". Zresztą ta pomoc jest widoczna gołym okiem. Wystarczy poczytać posty. Chyba nie ma forumowicza tego wątku, który by nie skorzystał z rad Zwijanów, którzy przecież (jak można wywnioskować czytając to forum) zęby zjedli na OE i OEP. Z ES z kolei ja w ciągu ostatnich 2 miesięcy miałam kontakt telefoniczny wiele razy. Nigdy nie usłyszałam w ich głosie zniecierpliwienia, a pomoc uzyskałam zawsze, do tego stopnia, że dwa razy miałam wymienianą płytkę sterownika. Konkludując: nie szukajmy tego czego nie zgubiliśmy i nie zaglądajmy tam gdzie nas nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Zawijan wpis 5326 Nie jest problemem wysterowanie dobrej retorty fajkowej, bo one są akurat dopracowane. Ja osobiście jestem ciekaw jak eCoal poradziłby sobie na palniku obrotowym np. pancerpola czy ardeo bądź też rynnowym. Ten ostatni jest najbardziej wredny do wysterowania, bo ten sezon wypluł tyle niedoróbek i samoróbek rynny, że niejednemu palnik rynnowy czkawką się odbije. No właśnie, Kolego Jarecki. 1. Nie chcę Cię martwić, ale jestem w posiadaniu wyników "koryta" z eCoalem. 2. Podróbki i klony. Temat rzeka. Dla cierpliwych i sądów. Miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 08.01.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Udało się stworzyć uczciwą grupę. czy komuś np. producent koali odmówił pomocy, olał go, nie zareagował na sygnały? NIE!!!!! Czy komuś serwis producenta OE i OE+ nie uwzględnił jego zastrzeżeń? NIE!!!!!! Czy my komuś nie pomogliśmy, zostawili samego, nie doradzili skutecznie? NIE!!!!!! Bo uczciwy biznes na tym polega. Oliwa nie żywa ale zawsze na wierzch wypływa. Chytry 2 razy straci zanim się wzbogaci. Podpisuję się pod tymi CZTEREMA ŁAPAMI he, he. Wielkie dzięki ekipie od OE+ i Ecoala za prawdziwe wsparcie techniczne. Już pisałem o tym, naprawdę trudno dziś znaleźć sprzedawcę, który po transakcji nie potraktuje Cię na zasadzie: 'Kupiłeś? To spieprz...j" Dotyczy to choćby naszego węgielka do kociołków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.01.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Ja aktualnie także odebrałem wyniki badania rynny pracującej na wymienniku pod taki palnik skonstruowanym...Nie martwię się więc.... Mówię jednak,że te palniki potrafią być tak skitrane, że żaden sterownik automatyczny może sobie z nimi nie poradzić.Za dużo dziur i za wielkie to jakby podstawowa sprawa....., wymieniłbym tutaj nazwę takiego jednego od kilku lat wychodzącego.., ale mi nie wypada, bo każdy wie, kim ja jestem. A ja się nie mam zamiaru bawić w zgadywanki kto się pod jakim nickiem chowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 08.01.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Minertu Pozwól, że odpowiem za Ogniwo. Jest to zakład produkcyjny, gdzie ludzie pracują na chleb. Każda wycieczka, to potrzeba przede wszystkim ZABEZPIECZENIA BEZPIECZEŃSTWA ZWIEDZAJĄCYM. Pewnie wiesz, że łatwo na spawalni zrobić komuś krzywdę (promieniowanie UV, iskry itp.). Na odlewni również. Na dodatek krążące wózki widłowe, suwnice, obrabiarki też stwarzają duże zagrożenie fizyczne dla osób z zewnątrz. A poza tym, co tam oglądać? Blachy w sztaplach, blachy pod plazmą, blachy pod giętarkami, na spawalni itd. Czy ofoliowany produkt końcowy w fazie załadunku na samochody? W E-S można było pogadać o sterowaniu i sprawach pobocznych. U nas - zobaczyć na czym polega badanie, i czym się to je. I pogadać. A tam? Tam trwa najbrudniejsza i najcięższa faza budowy produktu końcowego. Pozdrawiam serdecznie Pewnie,że wiem bo u 3 producentów byłem osobiście i wiem jak to wygląda. W sobotę byłem u Pana JT i jestem pod wrażeniem,mało tego to raz ,że jest to duży zakład to pokazał mi o ile sie rozbuduje. Nie chce wiecej pisać co tam widziałem z przyczyn wiadomych,wrażenie pozostało. Co do OGNIWA to jak się chce to można to zorganizować,soboty są wolne a choć raz mogą sie dla użytkownika poświęcić . Pamiętam wycieczki ze szkoły np do Andrychowa ,producent silników czy akumulatorów,Jak się chce to sie da Nie dla mnie bo ja widziałem ale inni byli by ciekawi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 08.01.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Oczywiście z zaproszenia skorzystam o ile takowe będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.01.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Zawijan2, czy możesz się ustosunkować do wpisu #5343Może być na priva.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 08.01.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Trzeba sobie radzić - powiedział baca i zawiązał buta glistą. Zawijan_2.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts