nilsan 08.01.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Dobrze że zawijan2 w poniedziałek wraca do roboty, to mu zawijan trochę powietrza upuści. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Aga Norma antropometryczna określa wys. krawędzi zasobnika na, 1,4 m od podłoża. Nasz to spełnia z nawiązką. A co mają powiedzieć Ci, którzy mają swoje "kolorowe ciepła" na takiej wysokości, że bez drabiny nie poradzisz? Teraz szybka rada: Obróć uszczelkę tak, aby to pęknięcie było na krawędzi pod zawiasami. Oklej pęknięcie kawałeczkiem taśmy klejącej choćby tej do papieru. Sięgnij do kosmetyczki i wyciągnij tą ciemnoczerwoną szminkę. Tą, co ja tak trudno usunąć. Maźnij szminką (ta szminką) po górnej krawędzi uszczelki. Wytrzyj do sucha pokrywę od wewnątrz i zamknij ją na chwilę. Wytrasuj sobie osie uszczelki po odbiciach szminki. Usuń ślady szminki (kobitki potrafią). Naklej tam taką taniuchną uszczelkę piankową lub podobną - do okien - za kilka PLN / opk. Zamknij klapę. I nie zapominaj, że NIE ZWALNIA CIĘ TO - do czasu załatwienia nowej uszczelki u producenta lub serwisu kotła - od WZMOŻONEJ CZUJNOŚCI. Wentylacja kotłowni, to jedno. Drugie, to zero wejść dzieci, osób chorych itp. do kotłowni. Każde wejście kogokolwiek - sygnalizowane i z asekuracją. W obecnych warunkach atmosferycznych to nie żarty. CO2 i CO ZABIJA tych, którzy chcą być mądrzejsi od radia, telewizji i proboszcza lokalnego. Rano dzwoń po nową uszczelkę! Pozdrawiam zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 n. zamiast odpowiedzi: :bash: Wszystko i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Kol. Jarecki Pierwszy raz słyszę o uszkodzeniu tej uszczelki. Może to wada fabryczna tejże, może co innego. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) zawijan: "Ośmielę się wyrazić pogląd, że zawór 3D lub 4D zupełnie nie jest potrzebny z punktu widzenia kotła. Kocioł go nie potrzebuje.Jest potrzebny, a czasem nawet niezbędny, z punktu widzenia instalacji wodnej. Tam, z drugiej strony lustra. " Akurat tamtą stronę lustra bardzo dobrze znam.Twoją oglądam bacznie od czterech lat.Z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że zawór 3/4D na pewno nie szkodzi, a w przypadku licznych kotłów jest wręcz niezbędny.Nie możesz patrzeć na świat kotłów jedynie z perspektywy OE+ i eCoala.Ponieważ jest to kocioł pracujący na małych deltach T i dużych przepływach.I tylko w tego typu kotłach taka praca jest możliwa.A świat kotłów póki co nie ogranicza się tylko do OE+. nilsan Edytowane 8 Stycznia 2012 przez nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Nilsan Sorry, ale są pewne granice, których .... Napisałeś tak:"Nie możesz patrzeć na świat kotłów jedynie z perspektywy OE+ i eCoala.Ponieważ jest to kocioł pracujący na małych deltach T i dużych przepływach.I tylko w tego typu kotłach taka praca jest możliwa.A świat kotłów póki co nie ogranicza się tylko do OE+." Zechciej najpierw dowiedzieć się kogo obrażasz, później dopiero snuć te niedorzeczne teoryje. Ten którego obrażasz, ma za sobą więcej lat pracy niż ty życia.Widział więcej typów kotłów, niż ty ich sztuk.Miał i ma dostęp do wiedzy o nich taki, o jakim ty sobie nawet pomarzyć nie możesz.A zresztą:prawda obroni się sama. Bez pozdrowień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.01.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Kol. Jarecki Pierwszy raz słyszę o uszkodzeniu tej uszczelki. Może to wada fabryczna tejże, może co innego. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie Być moze ma Pan rację.... Mi pracownikowi mniejszego wytwórcy głupio wręcz pisać dużym, że uszczelkę zamiast do ramy kosza do ramy klapy mocować można... Z pozdrowieniami i zastanowieniem oraz dobrą radą nad zmianą położenia uszczelki szacowne grono zostawiam. Sam swoje ciało na rynek właśnie przepędziłem, aby WOŚP wspomagać, bo idea słuszna i godna naśladowania, zachęcam tych, którzy już tu cały dzień na forum urzędują, aby się lekko ruszyli i WOŚP wsparli (jeżeli do tej pory jeszcze tego nie zrobili).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Kol. Jarecki. też to sugerowałem, ale bezwładność materii od wielkości masy zależy. Już rano wspomogłem i serc ci teraz u mnie dostatek. Wszystkich "niebieskich" i im przychylnych zachęcam: jeszcze ponoć do 20 można w skarbonę datek - zaoszczędzony na niespalonym zbędnie paliwku - wrzucić. Pozdrawiam serdecznie z_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 08.01.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Kol. Jarecki Pierwszy raz słyszę o uszkodzeniu tej uszczelki. Może to wada fabryczna tejże, może co innego. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie Uszczelka na klapie dopierająca do zasobnika była by pewniejsza pod tym względem. Na zasobniku przy wrzucaniu węgla musi znosić ciężar każdego kolejnego worka. Twój pomysł ze szminką i dobry typ uszczelki i Aga mogła by zapomnieć o problemie. Miałem zasmołowaną kotłownie przez niedomkniętą klapę i wierzcie mi nie chcecie się przekonać jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 AGA słyszysz?Krzy27 już to przeżył. Na szczęście.No to już po szminkę zasuwaj. Pozdr:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 AGAa za dobrą radę dychę do skarbony. Rekord musi być pobity!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) zawijan2: Po pierwsze nikogo nie obrażam, tylko wyrażam swój przeciwstawny pogląd oparty na prawie trzydziestoletnim doświadczeniu zdobytym po drugiej stronie lustra.Wiem z kim polemizuję, dlatego taki pogląd wywołuje moje zdziwienie. Osobiście proponuję rzeczową dyskusję, a nie polemikę w stylu "waszmość nie wiesz kim ja jestem". Z resztą zawijan taką dyskusję forumowiczom obiecał. nilsan PSPewnie zmylił cię mój avatar, ale on tylko określa mój przekorny charakter.Z definicji nie wieżę w nic, czego uprzednio sam nie sprawdzę. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Nilsan I co osiągnąłeś? Kto wcześniej - nim się na ten - nawet z tytułu nie twój - wątek wbiłeś o tobie słyszał?Siedź sobie po drugiej stronie lustra i pieprz głupoty o innych węglach zależnie od typu kotła itp. durnoty.Reklamuj ta druga połowę Rzeczypospolitej Obojga Narodów i żyj długo i szczęśliwie. Tylko nie obrażaj człowieka, który kilkadziesiąt lat temu zapewnił swoimi patentami dotychczasowe powodzenie polskich węgli koksujących.Do dzisiaj polskie i światowe koksownie korzystają z jego dorobku naukowego i technicznego.Nie próbuj go uczyć tego, o czym sam nie masz pojęcia zielonego.To, że od pewnego czasu zajmuje się małą energetyką wynika wyłącznie z tego, że tam zrobił swoje, a tu ... jeszcze tyle do zrobienia.Nie jesteś godzien nawet MU za podnóżek służyć.Więc zamilcz "zielony człowieczku" w tych obrazach. z_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 A żeby nie było, że znowu rozrabiam.Siedzisz ponoć 30 lat po drugiej stronie, czyli w instalacjach. No i co doradziłeś gościowi który che kocioł i kominek mieć. To ja, prostok i cham zwykły, burak nieokrzesany w 5 minut udowodnić mogę, że 1/3 tego badziewia co pytającemu nawrzucałeś usunę - a układ będzie chodził bez problemów.Chcesz???? proszę bardzo. Zakładam się o 20 tys. PLN. Forum za świadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 zawijan2: No właśnie tak to wygląda, kiedy kończą się merytoryczne argumenty.A o tym w jaki sposób doradziłem koledze skresz niech sam na forum odpowie.Bo ty jak zwykle dużo mówisz, ale nie wszystko do końca wiesz.Myślę, że te 20tysi możesz już szykować, bo zakład przyjmuję. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Wchodzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 08.01.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) A żeby nie było, że znowu rozrabiam. Siedzisz ponoć 30 lat po drugiej stronie, czyli w instalacjach. No i co doradziłeś gościowi który che kocioł i kominek mieć. To ja, prostok i cham zwykły, burak nieokrzesany w 5 minut udowodnić mogę, że 1/3 tego badziewia co pytającemu nawrzucałeś usunę - a układ będzie chodził bez problemów. Chcesz???? proszę bardzo. Zakładam się o 20 tys. PLN. Forum za świadków. chodź podziwiam twoją wiedzę jaką dysponujesz to sorry ale na swoje pytania od Ciebie nie dostałem żadnej odpowiedzi z całego szanownego grona tylko kolega nilsan poświęcił mi (sam od siebie ) 3 ostatnie dni by jakość rozwiązać problem (muszę wspomnieć że jeszcze pomógł kolega minertu) ja jestem laik w tej dziedzinie i trzeba mi wyjaśniać wszystko jak dziecku niestety ile razy pisałem na forum żaden z Zawijan-ów nie pomógł żeby napisać całą prawdę to wyjaśnię dostałem jedynie odpowiedź jeśli chodzi o dobór kotła (po napisaniu na PW) ale jak dla mnie odpowiedź ta była wymijająca chodź i tak między innymi dzięki niej kupiłem 16KW do domu 205m2 nie wiem co chcesz udowodnić że w 5 min rozwiążesz mój problem i skoro to takie banalne czemu tego nie zrobiłeś nie wiem czy sprawia ci radość parzenie jak inni mają problemy i nie potrafią ich rozwiązać (dla mnie jest to problem) sorka ale sie ...... Edytowane 8 Stycznia 2012 przez skresz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 08.01.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 W wątku o konkretnym kotle można dostać (powinno) odpowiedź dotyczącą właśnie jego, a nie instalacji bo to offtop - to moje zdanie. Można przecież pisać na priv do osób zajmujących się danym tematem, a nie zaśmiecać wątku. Kurde gdzie są modzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 08.01.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 mam założyć wątek ogniwo eko plus 16KW + kominek z płaszczem wodnym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 mario: Tak właśnie postąpiłem, co prawda z pewnym opóźnieniem, w przypadku kol. skresz.A obecną dysputę poniekąt wywołał zawijan2 i jak najbardziej dotyczy ona tematu wątku. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts