mario633 08.01.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 skresz zobacz http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?68-Ogrzewanie&order=desc twórczość ludzka nie zna granic. Nilsan, no i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Skrez Nie kupiłeś 16 kW do swojego nowego domu?To twój problem. Bo z tego co mi podałeś i Ci odpowiedziałem z uzasadnieniem. Zabudujesz zbyt duży, to ty będziesz płakał przez lat kilkanaście.Nie przypominam sobie - może się mylę - abyś się do mnie bezpośredni zwrócił o poradę jak rozwiązać problem. przecież sam twierdzisz, że jesteś laikiem.A kilka słów dalej klęczysz przed kimś, nie wiedząc do końca o co chodzi. I w czambuł potępiasz, to że Ci poradziłem 16 kW nominalnej (który idzie bez problemów na 20 kW).To się określ kim jesteś na tym forum:- ukryta hieną ...- szukasz info za frico bo sam nie dajesz rady...- ... Nie z tobą (chyba, że masz dwa nicki) prowadziłem dyskusję.Nie licz, że Ci ktoś za frico - nie widząc projektu i danych budowli - zaprojektuje doba instalację. Ja jedynie potrafię udowodnić, że kocioł, kominek, grzejniki, baniak cwu i podłogówkę można w prosty sposób zestawić w jedną instalację.Jak?30 tys. PLN proszę i zlecenie. Za darmo umarło. I to już dość dawno. Masz problem? Zlec fachowcom. Podpisz umowę. zapłać. Dostaniesz projekt z gwarancją!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa nilsanku vel ... - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Bez komentarza. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 "A o tym w jaki sposób doradziłem koledze skresz niech sam na forum odpowie." napisał o 16:19 niejaki n. ...i za pół godziny ów sk. vel n.(?) odpisał jadąc po mnie jak po burej suce, choć mu z dokładnym wyliczeniem na priv. za jego prośbą - zapotrzebowanie mocy wysłałem.No to się dobrze grzejcie chłopaki.Tyle, że beze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 08.01.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Skrez Nie kupiłeś 16 kW do swojego nowego domu? To twój problem. Bo z tego co mi podałeś i Ci odpowiedziałem z uzasadnieniem. Zabudujesz zbyt duży, to ty będziesz płakał przez lat kilkanaście. Nie przypominam sobie - może się mylę - abyś się do mnie bezpośredni zwrócił o poradę jak rozwiązać problem. przecież sam twierdzisz, że jesteś laikiem. A kilka słów dalej klęczysz przed kimś, nie wiedząc do końca o co chodzi. I w czambuł potępiasz, to że Ci poradziłem 16 kW nominalnej (który idzie bez problemów na 20 kW). To się określ kim jesteś na tym forum: - ukryta hieną ... - szukasz info za frico bo sam nie dajesz rady... - ... Nie z tobą (chyba, że masz dwa nicki) prowadziłem dyskusję. Nie licz, że Ci ktoś za frico - nie widząc projektu i danych budowli - zaprojektuje doba instalację. Ja jedynie potrafię udowodnić, że kocioł, kominek, grzejniki, baniak cwu i podłogówkę można w prosty sposób zestawić w jedną instalację. Jak? 30 tys. PLN proszę i zlecenie. Za darmo umarło. I to już dość dawno. Masz problem? Zlec fachowcom. Podpisz umowę. zapłać. Dostaniesz projekt z gwarancją!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa nilsanku vel ... - stary napisze tylko tyle idź się k.. chłopie lecz i naucz się pisać i czytać że zrozumieniem powołałeś się na mój problem i jechałeś nie wiadomo czemu po gościu który jako jedyny próbował mi pomóc ja jedynie się do tego ustosunkowałem. Zastanów się co piszesz juz ci się chyba w głowie po.....ło od tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) zawijan2: Nie znam osobiście kolegi skresz.Pomagam bo potrafię, a jakoś kolejki chętnych nie widziałem.Nawet nie wiem gdzie mieszka.Ale ty oczywiście jak zwykle merytorycznie wiesz lepiej.A te zdjęcia z kolejnych etapów realizacji kotłowni to pewnie sfabrykowane.A ja na forum, w kilkunastu postach się produkuję bo nie mam nic lepszego do roboty. nilsan Edytowane 8 Stycznia 2012 przez nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 skresz powodzenia w kociołku z kominkiem i resztą bajerow. Napisałeś, że jesteś "lajek" to już ci tak wraz z instalacją zostanie - nilsanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 z "panem" n już nie rozmawiam. Czekam jedynie na potwierdzenie przyjęcia zakładu. Na 20 tys. PLN. Przez sekundantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 08.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 U kolegi skresz nie trzeba w nic inwestować i będzie hulać na tym co mu instalatorzy zrobili. I tak dowiemy się jak skończą. Prośba do inwestora aby na razie nie pisał o mojej propozycji z przyczyn wiadomych. Nie jestem instalatorem aby nie było Pora coś na ruszt wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Bo schemat gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 08.01.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 zawijan2: Nie znam osobiście kolegi skresz. Pomagam bo potrafię, a jakoś kolejki chętnych nie widziałem. Nawet nie wiem gdzie mieszka. Ale ty oczywiście jak zwykle merytorycznie wiesz lepiej. nilsan nilsan trzeba przyznać to była sprytnie uknuta intryga jak w serialach brazylijskich kilka lat spędziliśmy na forum żeby własnie dziś sprytnie skierować agresje w obywatela zawijana2 hehe przypomina mi to władzę IV RP ps. 5min minęło i brak rozwiązania problemu związanego z moją instalacja mniemam że 20tys wygrywa kol. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 08.01.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 czyli zostawiam tak jak teraz ze sterowaniem pompą podłogową, grzejników i bojlera w ecola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 08.01.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Minertu Może za sekundanta chcialbyś? Dowolnej strony. Chodzi tylko o ocenę merytoryczną. Ja do stracenia nie mam nic . Sekundantem jeszcze nigdy w życiu nie byłem więc skorzystam z okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 08.01.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 czyli zostawiam tak jak teraz ze sterowaniem pompą podłogową, grzejników i bojlera w ecola Tak zostaw no chyba ,że na kasie spisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 zawijan2: Ty chyba rzeczywiście powinieneś przedłużyć swoje zwolnienie lekarskie. nilsan PSPisałem z opóźnieniem, bo udzielałem komuś pomocy na innym wątku.Wejdź na mojego avatara i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.01.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Zawijan2, ja schematu nie widzę, widzę natomiast, że popis walnąłeś nieprzeciętny... Tu gdzieś skresz przypomniał się z problemem swojego kotła i instalacji: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5102148&viewfull=1#post5102148 Na fotce fragmencik niebieskiego kotła widać.... Dziwi mnie, że wówczas mu nie pomogłeś, teraz zażyczyłeś sobie od niego 30tysi za projekt uproszczenia.... (ciekawe co tańsze?) a od nilsana 20tysi za ewentualne wygranie zakładu. Kurcze 50tysi niezły biznes..., jakąś imprezkę po tym machniesz? Zawijan2 odpocznij trochę od forum, bo gruuubbboooo przeholowałeś w ostatnich postach. Co klient winny, że mu na czas nikt inny pomóc nie chciał? Sekundantem być mogę, ale zluzuj trochę, bo spisków dziwnych się doszukujesz.... i obrażasz klienta kotła Ogniwo- a co on biedny winien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 08.01.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 zawijan2: Żeby zakończyć tą żenadę, proponuję odłożyć rozstrzygnięcie do zakończenie budowy instalacji i jej uruchomienia.Z tego co się orientuję nastąpi to w przyszłym tygodniu.Kolega skresz zrobi dokumentację fotograficzną wszystkich elementów układu, a ja przygotuję do niej opis z wyjaśnieniem dlaczego zastosowano takie, a nie inne rozwiązanie. Myślę, że będzie to z korzyścią dla wszystkich przyszłych użytkowników OE+ z eCoalem. I wtedy rozstrzygniemy kto miał rację.Oczywiście jeżeli kol. skresz się na to zgodzi. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 08.01.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Zawijan2, ja schematu nie widzę, widzę natomiast, że popis walnąłeś nieprzeciętny... Tu gdzieś skresz przypomniał się z problemem swojego kotła i instalacji: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5102148&viewfull=1#post5102148 Na fotce fragmencik niebieskiego kotła widać.... Dziwi mnie, że wówczas mu nie pomogłeś, teraz zażyczyłeś sobie od niego 30tysi za projekt uproszczenia.... (ciekawe co tańsze?) a od nilsana 20tysi za ewentualne wygranie zakładu. Kurcze 50tysi niezły biznes..., jakąś imprezkę po tym machniesz? Zawijan2 odpocznij trochę od forum, bo gruuubbboooo przeholowałeś w ostatnich postach. Co klient winny, że mu na czas nikt inny pomóc nie chciał? Sekundantem być mogę, ale zluzuj trochę, bo spisków dziwnych się doszukujesz.... i obrażasz klienta kotła Ogniwo- a co on biedny winien? tak jak pisałem kilka postów wyżej kocioł Ogniwo eko plus 16KW między innymi dzięki odpowiedzi jaką dostałem od Zawijana_2 to nie zmienia jednak faktu jego zachowania które co najmniej jest niewyjściowe a zareagowałem po tym wpisie by przedstawić faktyczny przebieg rzeczy A żeby nie było, że znowu rozrabiam. Siedzisz ponoć 30 lat po drugiej stronie, czyli w instalacjach. No i co doradziłeś gościowi który che kocioł i kominek mieć. To ja, prostok i cham zwykły, burak nieokrzesany w 5 minut udowodnić mogę, że 1/3 tego badziewia co pytającemu nawrzucałeś usunę - a układ będzie chodził bez problemów. Chcesz???? proszę bardzo. Zakładam się o 20 tys. PLN. Forum za świadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Szanowny Kolego Jarecki 1. Czy na każde zapytanie wrzucone na forum - Oczywiście jeśli nie jest do Ciebie bezpośrednio skierowane - odpowiadasz?2. Czy śledzisz wszystko na bieżąco?Pewnie nie! Mnie skresz pytał priv. o dobór kotła. Domek docieplony z bajerami 205 mkw. Doradziłem 16 kW. Podałem wyliczenia. wszystko."...ale jak dla mnie odpowiedź ta była wymijająca ..." tak później napisał s.To niech wklei całą pocztę. Poczytamy, zobaczymy. Z tego co mi się udało doczytać na forum, to stwierdził, że nie zna się na ...Zaczął mu doradzać nilsan.Nie wchodziłem w to, bo mi to lotto. Nagle ów. s. wskoczył na mnie - gdym był w dyskusji o czymś całkowicie innym - z pretensjami, że mu 16 kW zaproponowałem.Bez uzasadnienia o tą 16. Nawet stwierdził: dobrze, że nie kupił. No a całą resztę już znasz z ostatnich stron. Pozdrawiam sekundanta zawijan_2 Edytowane 8 Stycznia 2012 przez zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.01.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Aby nie było później jakiegoś eges szmeges.Ponowna edycja wyniknęła z doklejenia tego:"...ale jak dla mnie odpowiedź ta była wymijająca ..." tak później napisał s.To niech wklei całą pocztę. Poczytamy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts