Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pieklorz bobrek - kupiony w czerwcu luzem na kopalni - podsuszony zapakowany w worki - doschnięty w kotłowni i suchy jak pieprz. Wypala się dobrze - trochę drobnych wypalonych i kruchych spieków. Dlatego -5 - bo na brulim ustawiłem dla tego eko prawidłowe spalanie to nadmuch był dokładnie 32 % na tej mojej dmuchawie i to było optymalne a Koala trochę szaleje z tym nadmuchem w sposób dla mnie nieprzewidywalny a spala dobrze a może nawet deczko mniej tych spieków niż na brulim :)

Pieklorz bobrek - kupiony w czerwcu luzem na kopalni - podsuszony zapakowany w worki - doschnięty w kotłowni i suchy jak pieprz. Wypala się dobrze - trochę drobnych wypalonych i kruchych spieków. Dlatego -5 - bo na brulim ustawiłem dla tego eko prawidłowe spalanie to nadmuch był dokładnie 32 % na tej mojej dmuchawie i to było optymalne a Koala trochę szaleje z tym nadmuchem w sposób dla mnie nieprzewidywalny a spala dobrze a może nawet deczko mniej tych spieków niż na brulim :)

Wy,chłopaki ze Ślązka, to macie klawe życie.Macie dostęp do węgla jakiego chcecie.My na Pomorzu musimy zadowolić się tym co nam dacie i nie możemy wybrzydzać.

Wy,chłopaki ze Ślązka, to macie klawe życie.Macie dostęp do węgla jakiego chcecie.My na Pomorzu musimy zadowolić się tym co nam dacie i nie możemy wybrzydzać.

Z jednej strony za płotem jedna kopalnia, z drugiej strony za domem następna i jeszcze kupiłem za 630 nie wiem dlaczego taki drogi ten wungiel.

Bardzo śmieszne.:p A Ty kup żonie naszyjnik z węgla.

a Bursztyn to co jest ???

Bursztyn jest bardzo niejednorodny pod względem składu chemicznego.

Tworzą go:

C (węgiel) – od 61 do 81%

H (wodór) – od 8,5 do 11%

O (tlen) – około 15%

S (siarka) – około 0,5% jako składnik wtórny może występować w ilości do kilku procent.

Bursztyn zawiera także inne pierwiastki śladowe i minerały.

Wiecie co Panowie....

Wczoraj trochę się zagalopował p.Zawijan2, sugerowałem, aby odetchnął i może dzisiaj kogoś przeprosił.

Widzę jednak, że został zbanowany. Nie jestem jakimś tam większym przyjacielem, co zresztą większość z Was widziała.

Ale może jednak coś z tym fantem zrobić. To Wasz wątek i od Was zależy, czy chcecie, aby dać mu jednak szansę.

Niech dostanie jakies ostrzeżenie,szansę na poprawę z dopiskiem jakimś czerwonym... skoro ktoś już zgłosił jakis problem...

To już jednak Wy musicie powalczyć, bo to Wasz wątek jest.

Zwracam tylko uwagę, że przy jego nicku pojawił się napis banned

Wiecie co Panowie....

Wczoraj trochę się zagalopował p.Zawijan2, sugerowałem, aby odetchnął i może dzisiaj kogoś przeprosił.

Widzę jednak, że został zbanowany. Nie jestem jakimś tam większym przyjacielem, co zresztą większość z Was widziała.

Ale może jednak coś z tym fantem zrobić. To Wasz wątek i od Was zależy, czy chcecie, aby dać mu jednak szansę.

Niech dostanie jakies ostrzeżenie,szansę na poprawę z dopiskiem jakimś czerwonym... skoro ktoś już zgłosił jakis problem...

To już jednak Wy musicie powalczyć, bo to Wasz wątek jest.

Zwracam tylko uwagę, że przy jego nicku pojawił się napis banned

Myślę,że powinien do nas wrócić.Sorry za ostatni wpis.

Ostatni wpis dobry żart.

Ale Predatora zabanowali, komuś się nie spodobało, co było pisane i nie dano szansy na słowo przepraszam

Myślę, że uczestnicy wątku mogą coś zadziałać i się wstawić do redakcji czy moderatora o jakieś warunkowe przywrócenie chociaż.

Aż mnie dziw bierze, że to ja właśnie piszę....

Od drugiej w nocy eCoal uspokoił mi się i zostawiam go przy takich ustawieniach jak jest a nawet jak na razie nie przekracza temperatury spalin 110 st C czyli jest ok.

Widocznie Koala przyzwyczaił się w końcu do mojego skomplikowanego kotła - jedynie musi odrobić jeszcze straty w spalaniu w stosunku do poprzedniego sterownika czyli do bruliego bo spala na dobę więcej około 0,52 kg ale ma jeszcze z 6 dni czasu do końca zasypu to kto wie :)