tesel 09.01.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Cofam ostatni wpis.Ale mi się oberwie od zawijanów i chłopaków z E-S,że nie doceniłem inteligencji koali.Jednak jak temp.CO spadnie poniżej temp.CWU.to pompa wyłącza się.Jak CO przekroczy o 1deg temp.CWU koala włącza znowu pompę.Jak wystarcza Ci temp.CWU 43deg to ją tak ustaw bo inaczej będzie długo dochodzić do zadanej i szkoda prądu na pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 09.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Nooo - ale sprawdzam jeszcze jaka miałem kalibrację czujnika CWU na moim brulim bo na eCoali może być ustawiona inna - napisałem do kolegi który ma mojego bruliego to to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 09.01.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Piotrek on przeciąga bo się uczy ,nie zapominaj a trwać to może 4h. Obniż CWU i poczekaj do rana.Jak przeciągnie to nie wiele. Mam pytanie koledzy,skad sie bierze tyle wody w zasobniku groszek na oko jest suchy ,woda skrapla sie na sciankach iklapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 09.01.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Mam pytanie koledzy,skad sie bierze tyle wody w zasobniku groszek na oko jest suchy ,woda skrapla sie na sciankach iklapie No. Na oko. Ja mam też na oko suchy,jeszcze przed zasypem suszę i też mi się zasobnik rosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 09.01.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Mam pytanie koledzy,skad sie bierze tyle wody w zasobniku groszek na oko jest suchy ,woda skrapla sie na sciankach iklapie Z węgla,wysusz go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 09.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Czp01Jeszcze godzinka może pótora i będziesz miał CWU 45deg.Było mi miło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 09.01.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Również i pozdrawiam. Cały czas obserwuje zużycie eCoali w stosunku do bruliego. Powoli eCoala odrabia straty i zobaczymy czy do końca zasypu dorówna swojemu młodszemu bratu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 09.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Również i pozdrawiam. Cały czas obserwuje zużycie eCoali w stosunku do bruliego. Powoli eCoala odrabia straty i zobaczymy czy do końca zasypu dorówna swojemu młodszemu bratu Możesz mi napisać czym palisz i jak Ci się wypala przy korekcie nadmuchu -5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 09.01.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Pieklorz bobrek - kupiony w czerwcu luzem na kopalni - podsuszony zapakowany w worki - doschnięty w kotłowni i suchy jak pieprz. Wypala się dobrze - trochę drobnych wypalonych i kruchych spieków. Dlatego -5 - bo na brulim ustawiłem dla tego eko prawidłowe spalanie to nadmuch był dokładnie 32 % na tej mojej dmuchawie i to było optymalne a Koala trochę szaleje z tym nadmuchem w sposób dla mnie nieprzewidywalny a spala dobrze a może nawet deczko mniej tych spieków niż na brulim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 09.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Piotrek42 masz zapchaną skrzynkę pocztową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 09.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Zapchane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.01.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 To na bank nie ja:) zobacz u siebie czy nie masz zapchanej skrzynki nadawczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 09.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jasne poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 09.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Pieklorz bobrek - kupiony w czerwcu luzem na kopalni - podsuszony zapakowany w worki - doschnięty w kotłowni i suchy jak pieprz. Wypala się dobrze - trochę drobnych wypalonych i kruchych spieków. Dlatego -5 - bo na brulim ustawiłem dla tego eko prawidłowe spalanie to nadmuch był dokładnie 32 % na tej mojej dmuchawie i to było optymalne a Koala trochę szaleje z tym nadmuchem w sposób dla mnie nieprzewidywalny a spala dobrze a może nawet deczko mniej tych spieków niż na brulim Wy,chłopaki ze Ślązka, to macie klawe życie.Macie dostęp do węgla jakiego chcecie.My na Pomorzu musimy zadowolić się tym co nam dacie i nie możemy wybrzydzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.01.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Wy,chłopaki ze Ślązka, to macie klawe życie.Macie dostęp do węgla jakiego chcecie.My na Pomorzu musimy zadowolić się tym co nam dacie i nie możemy wybrzydzać. Z jednej strony za płotem jedna kopalnia, z drugiej strony za domem następna i jeszcze kupiłem za 630 nie wiem dlaczego taki drogi ten wungiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Wy,chłopaki ze Ślązka, to macie klawe życie.Macie dostęp do węgla jakiego chcecie.My na Pomorzu musimy zadowolić się tym co nam dacie i nie możemy wybrzydzać. pal bursztynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 09.01.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Tak się spala - niby są takie białe kruche spieki ale elegancko wypalone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 09.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 pal bursztynem Bardzo śmieszne. A Ty kup żonie naszyjnik z węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 09.01.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Tak się spala - niby są takie białe kruche spieki ale elegancko wypalone:) I ja mam podobne.Palę eko z Piasta 900zł/t workowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts